Păducelul – cea mai bună plantă pentru inimă și vasele sangvine

0

Păducelul este cunoscut în medicina populară sub numele de „doctorul inimii”.
Realmente, este probabil cea mai bună plantă medicinală pentru sănătatea cardiacă.
Paducelul – cea mai buna planta pentru inima si vasele sangvine
Ce proprietăți are păducelul
Păducelul (Crataegus spp.) are proprietăți vasodilatatoare, hipotensive sau hipertensive, antioxidante, antiinflamatoare, antispastice, tonice cardiace, diuretice, sedative.
Susține inima și vasele de sânge datorită flavonoizilor (antocianini) pe care îi conține. Acești antioxidanți au un efect tonifiant și antiinflamator la nivel tisular.
Fortifică vasele de sânge și cordul
Un alt beneficiu al consumului de păducel este fortificarea cardului. Este recomandat, din acest punct de vedere, în toate afecțiunile cardiace. Reglează activitatea inimii.
Păducelul este special prin faptul că modulează tensiunea arterială, în funcție de problemă. Dacă tensiunea este crescută, păducelul o scade, dacă este prea mică, o crește.
Este, așadar, o plantă utilă atât în hipertensiune, cât și în hipotensiune arterială.
Antiinflamator, vasodilatator
Păducelul îmbunătățește circulația sangvină coronariană și cerebrală. Tonifică vasele mici de sânge și favorizează eliminarea grăsimilor acumulate pe pereții arterelor.
Prin curățarea vaselor sangvine de depunerile de colesterol se obține și o îmbunătățire a circulației sângelui.

Datorită antioxidanților, păducelul ajută la eradicarea radicalilor liberi și a acizilor dăunători. Ajută de asemenea în orice tip de inflamație.
Efect sedativ în afecțiunile cardiace cu substrat nervos
Pe lângă proprietățile cardiovasculare, păducelul produce o acțiune favorabilă și asupra sistemului nervos central. Poate fi util ca sedativ în insomnie și în afecțiunile glandelor suprarenale.
Indicații terapeutice
Preparatele din păducel sunt benefice în următoarele afecțiuni:
În scop terapeutice, de la păducel se folosesc frunzele, florile și fructele, care se recoltează în perioade diferite ale anului. Florile se culeg după deschidere, frunzele în intervalul mai-iulie, iar fructele toamna, când s-au copt bine, în perioada septembrie-noiembrie.
Păducelul se poate administra sub formă de ceai sau tinctură. Ambele preparate pot fi consumate pe termen lung, fără probleme.

Niciun comentariu

Nu ratați!