Dieta alcalină – experții spun ca este cheia pentru o viată lungă si sănătoasă

1

Există toate tipurile de diete – unele bune, altele rele – dar poate că nu există o dietă mai bună pentru longevitate și pentru a preveni bolile decât o dietă alcalină în mare parte pe bază de plante.
O revizuire din 2012 publicată în Journal of Environmental Health a constatat că atingerea echilibrului pH-ului prin consumul unei diete alcaline poate fi utilă în reducerea morbidității și mortalității cauzate de numeroase boli cronice și afecțiuni – cum ar fi hipertensiunea, diabetul, artrita, deficitul de vitamina D și nivelul scăzut al densității oaselor, doar pentru a numi câteva.
Cum funcționează dietele alcaline? Cercetările arată că dietele care conțin alimente foarte alcaline – legume proaspete, fructe și surse de proteine ​​neprelucrate pe bază de plante, de exemplu – duc la un nivel de pH mai alcalin în urină, care ajută la protejarea celulelor sănătoase și la echilibrarea nivelurilor esențiale de minerale. Acest lucru poate fi deosebit de important pentru femeile care fac post intermitent și / sau care urmează dieta keto, deoarece nivelurile hormonale pot fi modificate.
S-a demonstrat că dietele alcaline ajută la prevenirea formării plăcii în vasele de sânge, împiedică acumularea calciului în urină, previn pietrele la rinichi, construiesc oase mai puternice, reduc pierderile musculare sau spasmele și multe altele.
Ce este o dietă alcalină?
O dietă alcalină este menită să ajute la echilibrarea nivelului pH-ului din sânge al fluidelor din corp, inclusiv sângele și urina.
PH-ul dvs. este parțial determinat de densitatea minerală a alimentelor pe care le consumați. Toate organismele vii și formele de viață de pe pământ depind de menținerea nivelurilor adecvate de pH și se spune adesea că boala și tulburarea nu pot prinde rădăcini într-un corp care are un pH echilibrat.
Potrivit cercetărilor publicate în Journal of Bone and Mineral Research , „Ipoteza acid-cenușă susține că alimentele cu proteine ​​și cereale, cu un aport scăzut de potasiu, produc o încărcătură acidă în dietă, excreție netă de acid (NAE), creșterea calciului în urină și eliberare de calciu din schelet, ducând la osteoporoză. ”
Dieta alcalină își propune să prevină acest lucru, luând în considerare cu atenție nivelurile de pH ale alimentelor, în încercarea de a limita aportul de acid din dietă.
Deși unii experți s-ar putea să nu fie total de acord cu această afirmație, aproape toți sunt de acord că viața umană necesită un nivel de pH foarte strict controlat al sângelui de aproximativ 7.365-7.4.
PH-ul dvs. poate varia între 7,35 și 7,45, în funcție de momentul zilei, dieta, ce ați mâncat ultima dată și când ați fost ultima dată la baie. Dacă dezvoltați dezechilibre electrolitice și consumați frecvent prea multe alimente acide, nivelul pH-ului în schimbare al corpului poate duce la o „acidoză” crescută.
Ce înseamnă „Nivelul pH-ului”?
Ceea ce numim pH înseamnă potențialul hidrogenului. Este o măsură a acidității sau alcalinității fluidelor și țesuturilor corpului nostru.
Se măsoară pe o scară de la 0 la 14. Cu cât este mai acidă o soluție, cu atât pH-ul său este mai mic. Cu cât este mai alcalin, cu atât este mai mare.
Un pH de aproximativ 7 este considerat neutru, dar din moment ce corpul uman optim tinde să fie de aproximativ 7,4, considerăm că cel mai sănătos pH este unul ușor alcalin.
Nivelurile de pH variază, de asemenea, în întregul corp, stomacul fiind cea mai acidă regiune. Chiar și modificări foarte mici ale nivelului pH-ului diferitelor organisme pot provoca probleme majore. De exemplu, din cauza problemelor de mediu, cum ar fi creșterea depunerii de CO2, pH-ul oceanului a scăzut de la 8,2 la 8,1 și diferite forme de viață care trăiesc în ocean au suferit foarte mult.
Nivelul pH-ului este, de asemenea, crucial pentru creșterea plantelor și, prin urmare, afectează foarte mult conținutul de minerale din alimentele pe care le consumăm. Mineralele din ocean, sol și corpul uman sunt folosite ca tampoane pentru a menține nivelurile optime de pH, astfel încât atunci când aciditatea crește, mineralele scad.
Cum funcționează o dietă alcalină
Iată câteva informații despre acid / alcalinitate în dieta umană, plus puncte cheie despre modul în care dietele alcaline pot fi benefice:
Cercetătorii consideră că, atunci când vine vorba de încărcătura acidă totală a dietei umane, „au existat schimbări considerabile de la civilizațiile vânătorilor-culegători până în prezent”. După revoluția agricolă și apoi industrializarea în masă a aprovizionării cu alimente din ultimii 200 de ani, alimentele pe care le consumăm au ​​mult mai puțin potasiu, magneziu și clorură, împreună cu mai mult sodiu, comparativ cu dietele din trecut.
În mod normal, rinichii ne mențin nivelurile de electroliți (cele de calciu, magneziu, potasiu și sodiu). Când suntem expuși la substanțe excesiv de acide, acești electroliți sunt folosiți pentru a combate aciditatea.
Conform revistei Journal of Environmental Health menționată mai devreme, raportul potasiu-sodiu în dietele celor mai mulți oameni s-a schimbat dramatic. Potasiul obișnuia să depășească numărul de sodiu cu 10: 1, însă acum raportul a scăzut la 1: 3. Oamenii care consumă o „dietă tipica” consumă acum de trei ori mai mult sodiu decât potasiul în medie! Acest lucru contribuie foarte mult la un mediu alcalin în corpul nostru.
Mulți copii și adulți consumă astăzi o dietă bogată în sodiu, care este foarte săracă nu numai în magneziu și potasiu, ci și în antioxidanți, fibre și vitamine esențiale. În plus, dieta tipică este bogată în grăsimi rafinate, zaharuri simple, sodiu și clorură.
Toate aceste modificări ale dietei umane au dus la creșterea „acidozei metabolice”. Cu alte cuvinte, nivelurile de pH ale corpului multor oameni nu mai sunt optime. În plus, mulți suferă de un aport scăzut de nutrienți și de probleme precum deficiența de potasiu și magneziu.
Beneficii pentru sănătate
Deci, de ce este bună pentru tine o dietă alcalină? Deoarece alimentele alcaline furnizează substanțe nutritive importante care ajută la oprirea semnelor accelerate ale îmbătrânirii și la pierderea treptată a organelor și a funcțiilor celulare.
Beneficiile dietei alcaline pot include contribuirea la încetinirea degenerării țesuturilor și a masei osoase, care poate fi compromisă atunci când prea multă aciditate ne fură mineralele cheie.
1. Protejează densitatea osoasă și masa musculară
Aportul de minerale joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea structurilor osoase. Cercetările sugerează că, cu cât consumă mai multe fructe și legume alcalinizante, cu atât o protecție mai bună ar putea avea acea persoană împotriva unei scăderi a forței osoase și a pierderii mușchilor pe măsură ce îmbătrânesc, cunoscută sub numele de sarcopenie.
O dietă alcalină poate susține sănătatea oaselor prin echilibrarea raportului de minerale importante pentru construirea oaselor și menținerea masei musculare slabe, inclusiv calciu, magneziu și fosfat.
Dieta poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea producției de hormoni de creștere și absorbția vitaminei D, care protejează suplimentar oasele, pe lângă atenuarea multor alte boli cronice.
2. Scade riscul de hipertensiune și accident vascular cerebral
Unul dintre efectele anti-îmbătrânire ale unei diete alcaline este acela că scade inflamația și determină o creștere a producției de hormoni de creștere.
S-a dovedit că îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și oferă protecție împotriva problemelor obișnuite, cum ar fi colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială, calculii renali, accidentul vascular cerebral și chiar pierderea memoriei.
3. Reduce durerea cronică și inflamația
Studiile au descoperit o legătură între o dietă alcalină și niveluri reduse de durere cronică. S-a constatat că acidoza cronică contribuie la durerile de spate cronice, durerile de cap, spasmele musculare, simptomele menstruale, inflamația și durerile articulare.
Un studiu realizat de Society for Minerals and Trace Elements din Germania a constatat că, atunci când pacienților cu dureri de spate cronice li s-a administrat zilnic un supliment alcalin timp de patru săptămâni, 76 din 82 de pacienți au raportat scăderi semnificative ale durerii.
4. Crește absorbția vitaminelor și previne deficitul de magneziu
O creștere a magneziului este necesară pentru funcționarea a sute de sisteme enzimatice și a proceselor corporale. Mulți oameni sunt deficienți în magneziu și, ca urmare, au complicații cardiace, dureri musculare, dureri de cap, probleme de somn și anxietate.
Magneziul disponibil este, de asemenea, necesar pentru a activa vitamina D și pentru a preveni deficiența de vitamina D , care este importantă pentru funcționarea generală a sistemului imunitar și endocrin.

5. Ajută la îmbunătățirea funcției imune și a protecției împotriva cancerului
Atunci când celulele nu au suficiente minerale pentru a elimina în mod corespunzător deșeurile sau pentru a oxigena complet corpul, întregul corp suferă. Absorbția vitaminelor este compromisă de pierderea de minerale, în timp ce toxinele și agenții patogeni se acumulează în organism și slăbesc sistemul imunitar.
O dietă alcalină poate ajuta la prevenirea cancerului? În timp ce subiectul este controversat și încă nedovedit, cercetările publicate în British Journal of Radiology au descoperit dovezi că moartea celulelor canceroase (apoptoza) era mai probabil să apară într-un corp alcalin.
Prevenirea cancerului este considerată a fi asociată cu o schimbare alcalină a pH-ului datorită unei modificări a sarcinilor electrice și a eliberării componentelor de bază ale proteinelor. Alcalinitatea poate ajuta la scăderea inflamației și a riscului de boli precum cancerul – plus o dietă alcalină s-a dovedit a fi mai benefică pentru unii agenți chimioterapeutici care necesită un pH mai mare pentru a funcționa corespunzător.
6. Vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă
Deși dieta nu se concentrează exclusiv pe pierderea de grăsime, urmarea unui plan de masă alcalin pentru slăbit poate contribui cu siguranță la protejarea împotriva obezității.
Limitarea consumului de alimente care formează acid și consumul de alimente mai alcaline poate face mai ușoară pierderea în greutate datorită capacității dietei de a reduce nivelul de leptină și inflamația. Acest lucru vă afectează atât foamea, cât și abilitățile de a arde grăsimi.
Deoarece alimentele alcaline sunt antiinflamatoare, consumul unei diete alcaline oferă corpului dumneavoastră șansa de a atinge nivelurile normale de leptină și de a vă simți mulțumit de consumul cantității de calorii de care aveți cu adevărat nevoie.
Dacă pierderea în greutate este unul dintre obiectivele dvs. principale, una dintre cele mai bune abordări pe care trebuie să le încercați este o dietă ketoalcalină , care are un conținut scăzut de carbohidrați și un conținut ridicat de grăsimi sănătoase.
Cum vă mențineți corpul alcalin? Iată câteva sfaturi cheie pentru urmarea unei diete alcaline:
1. Ori de câte ori este posibil, încercați să cumpărați alimente organice alcaline.
Experții consideră că o considerație importantă în ceea ce privește consumul unei diete alcaline este să cunoașteți în ce tip de sol a fost cultivat produsul dvs. – deoarece fructele și legumele cultivate în sol organic, dens cu minerale, tind să fie mai alcalinizante. Cercetările arată că tipul de sol în care sunt cultivate plantele poate influența semnificativ conținutul lor de vitamine și minerale, ceea ce înseamnă că nu toate „alimentele alcaline” sunt create în mod egal.
PH-ul ideal al solului pentru cea mai bună disponibilitate generală a substanțelor nutritive esențiale în plante este cuprins între 6 și 7.
2. Mănâncă mai multe alimente alcaline și mult mai puține alimente acide
Vezi lista de mai jos a celor mai bune alimente alcaline, plus cele de evitat.
3. Bea apă alcalină
Apa alcalină are un pH cuprins între 9 și 11. Apa distilată este foarte bine de băut. Apa filtrată cu un filtru de osmoză inversă este ușor acidă, dar este încă o opțiune mult mai bună decât apa de la robinet sau apa îmbuteliată purificată. Adăugarea de picături de pH, lămâie sau bicarbonat de sodiu în apa dvs. poate crește, de asemenea, alcalinitatea acesteia.
4. (Opțional) testați nivelul pH-ului
Dacă sunteți curioși să cunoașteți nivelul pH-ului înainte de a implementa aceste sfaturi, vă puteți testa pH-ul cumpărând benzi de la magazinul dvs. natural de produse alimentare sau farmacie. Vă puteți măsura pH-ul cu salivă sau urină.
A doua urinare a dimineții vă va oferi cele mai bune rezultate. Comparați culorile de pe banda de testare cu o diagramă care vine împreună cu kitul de bandă de testare. În timpul zilei, cel mai bun moment pentru a vă testa pH-ul este cu o oră înainte de masă și două ore după masă. Dacă testați cu saliva, doriți să încercați să rămâneți între 6.8 și 7.2.
Cele mai bune alimente alcaline
Deși nu trebuie să fii strict vegetarian pentru a mânca o dietă bogată în alcaline, dieta este în mare parte pe bază de plante.
Fructele și legumele proaspete favorizează cel mai mult alcalinitatea.
Unele dintre alegerile de top includ: ciuperci, citrice, curmale, stafide, spanac, grapefruit, roșii, avocado, ridiche neagră de vară, iarbă de lucernă, iarbă de orz, castraveți, kale, jicama, iarbă de grâu, broccoli, oregano, usturoi, ghimbir, fasole verde, andive, varză, țelină, sfeclă roșie, pepene verde, smochine și banane coapte.
Toate alimentele crude : în mod ideal, încercați să consumați o porție bună din produsele dvs. crude. Se spune că fructele și legumele nefierte sunt biogene sau „dăruitoare”. Gătirea alimentelor epuizează mineralele alcalinizante. Creșteți aportul de alimente crude și încercați să faceți sucuri din fructe și legume făcute la aburi.
Proteine ​​vegetale : migdalele, fasole alba, fasolea lima și majoritatea celorlalte tipuri de fasole sunt alegeri bune.
Apa alcalina.
Băuturi verzi: Băuturile făcute din legume și ierburi verzi sub formă de pulbere sunt încărcate cu alimente care formează alcaline și clorofilă. Clorofila este similară din punct de vedere structural cu sângele nostru și ajută la alcalinizarea sângelui.
Alte alimente pe care să le consumați intr-o o dietă alcalină includ germeni, iarbă de grâu, kamut, soia fermentată precum natto sau tempeh și semințe.
Alimentele acide
Ce alimente ar trebui să evitați atunci când urmați un plan de dietă alcalină? Alimente acide, cum ar fi următoarele:
Alimentele bogate în sodiu: alimentele procesate conțin tone de clorură de sodiu – sare de masă – care constrânge vasele de sânge și creează aciditate.
Mezeluri și mezeluri convenționale
Cereale prelucrate (cum ar fi fulgi de porumb)
Ouă
Băuturi cofeinizate și alcool
Ovăz și produse din grâu integral: Toate cerealele, integrale sau nu, creează aciditate în organism.
Lapte: Produsele lactate bogate în calciu provoacă unele dintre cele mai ridicate rate de osteoporoză. Asta pentru că creează aciditate în organism! Când fluxul sanguin devine prea acid, va fura calciu (o substanță mai alcalină) din oase pentru a încerca să echilibreze nivelul pH-ului. Deci, cel mai bun mod de a preveni osteoporoza este să mănânci o mulțime de legume cu frunze verzi alcaline!
Arahide și nuci
Paste, orez, pâine și produse din cereale ambalate
Ce alte tipuri de obiceiuri pot provoca aciditate în corpul dumneavoastră? Printre cei mai mari infractori se numără:
Consumul de alcool și droguri
Aport ridicat de cofeină
Excesul de antibiotice
Îndulcitori artificiali
Stresul cronic
Scăderea nivelului de nutrienți din alimente datorită agriculturii industriale
Niveluri scăzute de fibre în dietă
Lipsa de exercitiu
Excesul de carne de animale din dietă (din surse care nu sunt hrănite cu iarbă)
Excesul de hormoni din alimente, produse de sănătate și frumusețe și materiale plastice
Expunerea la substanțe chimice și radiații de la produsele de curățat pentru uz casnic, materiale de construcție, computere, telefoane mobile și microunde
Coloranți și conservanți alimentari
Pesticide și erbicide
Poluare
Alimente procesate și rafinate

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!