Cele mai bune 3 condimente recomandate împotriva hipertensiunii arteriale

0

Hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată) este atunci când presiunea din vasele de sânge este prea mare (140/90 mmHg sau mai mare).
hipertensiune arterială, fiind descoperită în urma unor controale medicale de rutină. De altfel, se estimează că peste un miliard de adulți suferă de hipertensiune la nivel mondial.
Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc pentru mortalitate, fiind responsabilă pentru 10,8 milioane de decese pe an.
Pe lângă schimbarea stilului de viaţă, inclusiv o atenţie mai mare la tipurile de alimente consumate zilnic, este importantă medicaţia precrisă de medic.
Regula generală pentru alimentaţia hiposodată
De altfel, din punct de vedere istoric, cercetările științifice au arătat o relație directă între hipertensiunea arterială și nivelul de sodiu. Evitarea alimentelor bogate în sodiu este o modalitate de a vă ține sub control nivelul tensiunii arteriale. Potrivit experților, regula generală este să nu depășească 2.300 mg de sodiu pe zi.
Pentru adulti, in special cei care au hipertensiune arteriala sau predispozitie la aceasta afectiune, recomandarea este de aproximativ 1.500 mg de sodiu pe zi.
Pe lângă folosirea sării de bucătărie, există multe alte moduri de a condimenta şi de a aroma alimentele pentru a asigura un nivel normal al tensiunii arteriale. Iată cele mai bune trei tipuri de condimente pe care le puteți folosi fără a vă crește tensiunea arterială.

Turmeric
Este un condiment care nu numai că adaugă savoare și aromă mâncărurilor, dar ajută și la subțire a sângelui. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, ajută la reducerea vâscozității sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge. Consumul regulat al acestui condiment poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare.
Combinați turmericul cu piper negru, pentru a permite organismului să absoarbă mai bine substanţa activă care ajută la stabilizarea tensiunii arteriale.
Pudră de usturoi
Poate că nu la fel de puternic ca usturoiul proaspăt, pudra de usturoi rămâne un condiment popular care adaugă aromă oricărui fel de mâncare și are un efect extrem de benefic asupra sistemului imunitar. În doze mari, consumul de usturoi poate ajuta și la scăderea tensiunii arteriale.
O linguriță de pudră de usturoi conține 1,86 miligrame de sodiu, ceea ce este neglijabil în comparație cu doza zilnică pe care ar trebui să o consumi de 2.360 mg.
Ardei iute roșu
De asemenea, este cunoscut pentru capacitatea sa de a regla nivelul zahărului din sânge și de a lupta împotriva inflamației. Pentru cei cu hipertensiune arterială, poate fi alegerea perfectă.

Niciun comentariu

Nu ratați!