Remedii naturale pentru reglarea nivelului de zahar din sange

0

Nivelurile sanatoase de zahar din sange asigura o aprovizionare continua cu energie a organelor, in special a creierului si ajuta la mentinerea starii de spirit. Exista multe modalitati mai putin cunoscute de a regla nivelul zaharului din sange atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru cei care sufera de diabet.
Desigur, daca suferiti de diabet, ar trebui sa fiti supravegheati de un medic pentru a va ajusta medicamentele.
Otet de mere
Intr-un studiu publicat in revista medicala Nutrition Reviews, care a analizat studii curente privind proprietatile de sanatate ale otetului de cidru de mere, cercetatorii au descoperit ca a contribuit la scaderea zaharului de sange.
Afine
Cercetatorii au constatat ca adaugarea afinelor la regimul alimentar a imbunatatit sensibilitatea la insulina si niveurile de zahar din sange.
Legume si nuci
Legumele de salata ca morcovii, rosiile, ceapa, castravetii, salata verde, broccoli, avocado ca si nucile sunt alimente care nu au un impact semnificativ asupra glicemiei. Indicele lor glicemie este practic „zero”, spune dr. Jennie Brand-Miller, profesor asociat de nutritie a University of Sidney, Australia.
Scortisoara
Pe langa capacitatea de a regla nivelul zaharului din sange, scortisoara mai poate regla si nivelul colesterolului si trigliceridelor.

Nuca de cocos
Nuca de cocos proaspata ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange la persoanele sanatoase.
Apa
Consumul suficient de apa poate ajuta sa va mentineti nivelul glicemiei in limite sanatoase. Pe langa prevenirea deshidratarii, consumul regulat de apa ajuta rinichii sa elimine excesul de zahar din sange prin urina. Exista studii care arata ca persoanele care beau mai multa apa dezvolta riscuri mai mici de a avea nivelul zaharului din sange ridicat.
Sport
Exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa pierzi in greutate și de a crește sensibilitatea insulinei. Sensibilitatea insulinei crescuta inseamna o capacitate crescuta a celulelor de a utiliza zaharul disponibil din fluxul sanguin.
Ghimbir
Cercetatorii au descoperit ca ghimbirul a redus semnificativ nivelurile de zahar din sange, in plus fata de reglarea nivelului de colesterol, sugerand ca planta poate oferi un potential tratament natural al diabetului la om.
Sursa: https://www.care2.com/greenliving/10-natural-ways-to-regulate-your-blood-sugar-levels.html

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.