Echinaceea este o plantă deosebit de benefică, folosită cu mare succes în medicina naturistă de sute de ani

0

Beneficiile pentru sănătate ale echinaceei includ capacitatea de a stimula sistemul imunitar, previne cancerul, elimină infecțiile bacteriene și virale, reduce inflamația, tratează sau ameliorează diverse afecțiuni ale pielii (eczeme, psoriazis, etc.), protejează sănătatea căilor respiratorii, scurtează durata de vindecare și de recuperare, gestionează alergiile, stimulează sănătatea orală și previne infecțiile recurente cum ar fi infecțiile urechii.
Utilizarea cea mai comună a echinaceei este pentru întărirea sistemului imunitar. Aceste beneficii se datorează, în mare parte, constituenților chimici care pot afecta în mod direct procesele chimice ale sistemului imunitar.
Capacitatea echinaceei de a întări sistemul imunitar se refera în mod specific la modul în care manipulează substanțele străine în organism.
Echinaceea a fost corelată cu prevenirea cancerului deoarece stimulează eliminarea celulelor canceroase. Deși nu este neapărat considerată un antioxidant, ea poate ajuta cu siguranță la eliminarea radicalilor liberi.
Echinaceea poate crește producția de celule albe din sânge, care sunt principalii ”soldați” în lupta împotriva bolilor. Mai mult, conține compuși care inhibă bacteriile și virușii, reducând astfel în mod semnificativ șansele de a contracta orice tip de infecție.
Componentele chimice active din echinaceea s-au dovedit a reduce inflamația și durerea asociată. Din acest motiv este recomandată ca tratament pentru dureri la nivelul articulațiilor.
Poate fi de ajutor pentru arsurile solare și ajută la vindecarea altor afecțiuni ale pielii. Vindecă rapid iritația și inflamația, previne infectarea oricărei răni deschise, datorită proprietăților sale antibacteriene și antivirale.

Capacitatea antiinflamatorie poate fi benefică și pentru pacienții care suferă în mod regulat de afecțiuni cum ar fi bronșita, fiind capabilă să reducă iritația și depunerea mucusului în aceste zone.
Unele dintre cele mai grave și enervante boli sunt cele recurente. De exemplu, infecțiile urechilor. Echinaceea permite ca diferiți compuși imunizanți să se dezvolte și să rămână în organism, modificând structura și reactivitatea sistemului imunitar. Studiile au arătat o reducere a infecțiilor urechilor atunci când echinaceea este consumată în mod constant ca o modalitate de a crește rezistența la infecțiile viitoare.
Studiile au arătat o legătură între aportul de echinaceea și reducerea gingivitei, ceea ce are sens, având în vedere că gingivita este o infecție bacteriană. Suplimentarea regulată cu echinaceea poate fi o metodă eficientă de a ajuta la menținerea dinților puternici și sănătoși.
Poate accelera formarea de celule noi ale pielii, micșorând astfel timpul de recuperare și accelerând procesul de vindecare a rănilor.
Atenție! Unele persoane au raportat reacții alergice la echinaceea, deci este recomandat să cereți sfatul medicului înainte de a începe un regim de tratament.
Dacă luați analgezice, echinaceea poate afecta negativ ficatul. De asemenea, unii oameni raportează dureri de cap și dureri de stomac.

Niciun comentariu

Nu ratați!