Nativa din Africa de Sud, gheara diavolului isi ia numele nemeritat de la carligele care acopera fructele sale. Aceasta planta a fost folosita inca din timpuri istorice ca tratament impotriva durerii, febrei si malariei, dar si in cazul afectiunilor renale si hepatice. Gheara diavolului este utilizata si in anumite unguente pentru diferite afectiuni ale pielii, arsurilor si ranilor.
Partea cea mai frecvent folosita a plantei este radacina, care se recolteaza la sfarsitul sezonului ploios. Radacina contine aluminiu, crom, calciu, luteolina, seleniu, acid oleanolic, magneziu, zinc, si staniu.
Folosita in Africa de Sud timp de secole, a fost adusa si in Europa la inceputul secolului al XX-lea. In Europa, radacinile uscate ale plantei au fost utilizate in mod traditional pentru ameliorarea durerii si inflamatiei, ca stimulent pentru pofta de mancare si pentru ameliorarea indigestiei si arsurilor la stomac.
In zilele noastre, aceasta planta este un remediu natural popular in anumite parti ale Europei, mai ales in Franta si Germania. De fapt, statul german a aprobat utilizarea sa pentru artrita, precum si durere de spate, sold si genunghi.
Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii excelente, ghiara diavolului este utilizata pe scara larga pentru a usura durerile de cap, reumatismul, guta, tendinita si bursita. De asemenea, este inca folosita pentru a stimula apetitul si pentru a trata problemele legate de digestie.
Majoritatea cercetarilor s-au concentrat asupra proprietatilor antiinflamatorii si analgezice. Gheara diavolului poate fi o alternativa foarte buna a medicamentelor puternice pe baza de prescriptie medicala pe care atat de multi suferinzi se bazeaza astazi.
1 Reducerea durerii
Studiile recente ne-au furnizat dovezi ca ghiara diavolului poate fi o alternativa naturala si sigura a medicamentelor moderne analgezice.
Un studiu a fost efectuat utilizand 197 de adulti cu durere cronica la nivelul spatelui inferior. Persoanele care au primit extract de gheara diavolului in fiecare zi timp de o luna au prezentat mai putine nevoi de analgezice decat cele din grupul placebo.
2 Artrita
Gheara diavolului a fost folosita de oameni pentru a trata artrita inca de cand a fost descoperita in Africa de catre colonistii europeni.
Exista numeroase studii care arata ca atunci cand este luata pe o perioada de doua sau trei luni, aceasta poate avea un impact minunat asupra durerii si mobilitatii la pacientii cu artrita.
3 Pentru digestie
Aceasta planta mai este folosita pentru a ajuta la tratarea unei serii de probleme digestive. A fost folosita in mod traditional pentru a stimula apetitul unei persoane dupa o perioada de boala sau pentru a ajuta sa castige in greutate.
Este folosita pentru a ajuta la mentinerea sanatatii digestive globale si pentru a ameliora anumite simptome cum ar fi indigestie sau arsuri la stomac.
4 Piele
Gheara diavolului poate fi de asemenea utilizata extern pentru a trata rani, abcese si leziuni ale pielii.
Atentie! Persoanele cu ulcer gastric, duodenal, calculi biliari, femeile insarcinate (poate produce contractii uterine atunci cand este administrata oral) sau care alapteaza si copiii nu trebuie sa consume produse ce contin gheara diavolului. Persoanele cu afectiuni cardiace, hipotensiune sau hipertensiune trebuie sa consulte medicul specialist inainte de a consuma produse ce contin aceasta planta.
Evitati administrarea sa inaintea interventiilor chirurgicale, deoarece are efecte antiagregante plachetare si, ca atare, incetineste viteza de coagulare a sangelui.
Sursa: https://healthyfocus.org/benefits-of-devils-claw/
Niciun comentariu