Beneficiile mirodeniilor si ierburilor medicinale asupra sanatatii

1

Ierburile si condimentele au jucat un rol major de-a lungul timpului pentru imbunatatirea generala a sanatatii organismului. Ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, actioneaza ca suplimente nutritionale si ofera o serie de beneficii. Plantele consolideaza sistemul imunitar, reduc zaharul din sange si colesterolul, si au proprietati antiinflamatorii, reducand semnificativ riscul anumitor boli, precum cele neurodegenerative sau cancerul.
Ierburile elimina deficientele nutritionale si astfel restabileste functionarea corecta a corpului. Se mai spune ca ierburile hranesc fiecare parte a corpului cu continutul lor de vitamine si minerale. Pe scurt, organismul nostru are nevoie de anumite substante esentiale pentru a raspunde cerintelor cotidiene si plantele medicinale ne ofera cele mai multe componente necesare pentru o viata sanatoasa.
Plantele medicinale sunt utilizate in mod normal ca aditivi aromatizanti la diferite feluri de mancaruri.
Multe extracte din plante, cum ar fi cele derivate din menta, lemn dulce, shinduf, ginkgo si aloe vera sunt utilizate in diverse preparate medicinale. Beneficiile pentru sanatate ale ierburilor variaza in functie de tipul lor. De exemplu, anghinarea vindeca diferite tipuri de probleme digestive, in timp ce ginsengul functioneaza ca un tonic de sanatate, iar rozmarinul promoveaza functia sanatoasa a creierului. Aproape toate ierburile au unele beneficii pentru sanatate si le puteti consuma sub recomandarea unui specialist.
In China, nenumaratele beneficii pentru sanatate ale ierburilor au fost laudate timp de secole in sistemele lor medicinale bine respectate. De fapt, acestea au fost considerate cea mai puternica metoda de tratament din cele mai vechi timpuri si multi oameni din diferite tari s-au bazat numai pe plante chinezesti pentru a vindeca diverse afectiuni.
Beneficiile pentru sanatate ale ierburilor
Intarirea sistemului imunitar
Plantele sunt bogate in antioxidanti, fitosteroli, vitamine si alte substante nutritive care “echipeaza” organismul pentru lupta impotriva toxinelor si a germenilor. Printre cele mai puternice plante pentru intarirea sistemului imunitar se numara usturoiul, ghimbirul, ceapa, socul, scortisoara.
Proprietati antiinflamatorii
Uleiurile esentiale prezente in unele plante medicinale, cum ar fi radacina de ghimbir, au proprietati anti-inflamatorii excelente. Acesta este motivul pentru care ierburile sunt remedii naturale excelente pentru afectiuni cum ar fi osteoartrita si artrita reumatoida si afectiunile inflamatorii ale intestinului, cum ar fi colita ulceroasa.
Reduce nivelul de zahar din sange
Unele plante au efecte pozitive asupra pancreasului, echilibrand astfel nivelul de zahar din sange. De exemplu, extractele de schinduf, afine si piper cayenne sunt considerate a fi excelente pentru stabilizarea nivelului de zahar din sange.

Previn bolile neurodegenerative
Multe plante au proprietati antioxidante, antiamiloide si antiinflamatoare, care pot preveni in mod eficient boala Alzheimer. In Europa, planta Ginkgo a fost utilizata pe scara larga pentru a trata boala Alzheimer si alte forme de dementa.
Prevenirea cancerului
Inca din cele mai vechi timpuri, in special in medicina chineza, ierburile au fost utilizate pentru tratarea simptomelor cancerului. De fapt, ierburile ajuta la atenuarea efectelor chimioterapiei.
Ierburile si beneficiile lor
Marar
Aceasta planta este o excelenta sursa de niacina, fibre dietetice, zinc, cupru si fosfor si are, de asemenea, o serie de vitamine, cum ar fi vitamina A, C, B6, riboflavina, acid folic si minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu si mangan. Planta ajuta la tratarea eficienta a problemelor precum indigestia, diareea, insomnia, sughitul, tulburari respiratorii si menstruale. Mararul ajuta, de asemenea si la generarea laptelui matern si creste numarul de spermatozoizi.
Arpagic
Arpagicul este imbogatit cu vitaminele A, C, K si B, precum tiamina, riboflavina, niacina si acidul pantotenic, si minerale ca fosfor, magneziu, acid folic, potasiu, calciu, fier, cupru, mangan si zinc. Ajuta la digestia corecta a alimentelor si stimuleaza apetitul. In plus, ajuta la digerarea alimentelor grase, imbunatateste sistemul respirator si previne obezitatea. De asemenea, ajuta la atenuarea problemelor de oboseala, are proprietati antiinflamatorii si ucid germenii in intestine si colon.
Busuioc
Busuiocul este una dintre cele mai vechi plante folosite in medicina naturista. Aceste funze sunt bogate in vitamine si minerale: riboflavina, folat, niacina, calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor, cupru si zinc, vitamina A, C, E, K, B6 si fibre dietetice. Ajuta la vindecarea febrei, racelii, tusei, durerilor in gat si tulburarilor respiratorii.
Rozmarin
Rozmarinul este sursa foarte buna de fibre dietetice, vitamina A, C, folat, calciu, fier, mangan si B6, potasiu si cupru. Aceasta planta stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste memoria, amelioreaza durerile musculare, sprijina digestia si elimina problemele circulatorii, reumatismul, eczemele si depresia.
Uleiul de rozmarin este eficient pentru digestia corecta si pentru ingrijirea pielii si parului.
Lavanda
Aceasta planta este un simbol al puritatii si curateniei. Lavanda accelereaza vindecarea, amelioreaza tensiunea musculara si reduce stresul, imbunatatind in acelasi timp sistemul circulator, imunitar si nervos.
Uleiul de lavanda este antiseptic, carminativ si antispasmodic.
Sursa: www.organicfacts.com

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!