Ceaiul de anghinare are nenumarate beneficii, numarandu-se printre cele mai sanatoase bauturi

2

Ceaiul de anghinare este o bautura bogata in folat, vitaminele A, B si C si minerale precum magneziu, fosfor, calciu, fier, potasiu, zinc si fibre dietetice. Proprietatile sale curative sunt datorate in special cinarinei, un tip de potasiu foarte puternic, benefic pentru organism. Astfel, ceaiul de anghinare te ajuta sa tratezi afectiuni digestive, curata ficatul, detoxifica organismul si reduce colesterolul.
Acest ceai ajuta la protejarea ficatului si la tratarea bolilor asociate. Stimuleaza functia hepatica si producerea de bila. In general, ajuta la insuficienta hepatica.
Datorita actiunii sale benefice asupra ficatului, acesta poate contribui la combaterea consecintelor rele ale alcoolului, prin recuperarea rapida a ficatului.
Acest ceai este diuretic, faciliteaza eliminarea ureei. Acesta contine inulina, care este recomandata diabeticilor, deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Are proprietatea de a regla procesul de formare a colesterolului si de a diminua hiperglicemia postprandiala, o complicatie ce apare la persoanele cu sindrom metabolic.
Ca diuretic, ceaiul de anghinare este indicat pentru scaderea in greutate, ajutand la arderea grasimilor in exces si prevenirea retentiei de apa. In folosirea ceaiului de anghinare pentru slabit, este de preferat ca ceaiul sa se consume caldut, usor indulcit cu miere, inaintea fiecarei mese principala, cu cel putin 30 de minute Cura cu ceai de anghinare pentru slabire dureaza 21-30 de zile urmate de 30 zile pauza.

Acest ceai este recomandat de medicii nutritionisti in nefritele cronice si acute, datorita faptului ca mareste considerabil volumul de urina si favorizeaza eliminarea ureei si a substantelor nocive acumulate la nivelul rinichilor si ficatului.
Acest ceai ajuta digestia. Este linistitor pentru stomac si poate ajuta la recuperarea apetitului. Ofera bacterii sanatoase pentru stomac si nutrienti esentiali. Acesta elimina greata, durerile abdominale, constipatia, diareea, senzatia de balonare, precum  si arsurile la stomac.
Ceaiul de anghinare ajuta la prevenirea bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.
Elimina toxinele si este benefic pentru piele, facand-o mai neteda si mai clara.
Datorita numeroaselor sale cantitati de antioxidanti, florile de anghinare ajuta si la lupta impotriva numeroaselor tipuri de cancer. Previne aparitia canceruli de colon pentru ca radacina de anghinare contine o polizaharida asemanatoare cu amidonul, numita inulina, care ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase.
In plus, ceaiul de anghinare te ajuta si la intarirea sistemului imunitar si previne astfel infectiile sau alte afectiuni.
Totodata este util si in tratarea infectiilor ficatului, rinichilor si fierii, avand proprietati antibacteriene si antiinflamatorii.
Atentie! Daca va numarati printre putinii ghinionisti alergici la musetel, papadie sau echinacea, atunci exista o sansa destul de mare sa fiti alergic si la anghinare. In plus, daca suferiti de piatra la bila, atunci nu trebuie sa consumati acest ceai. Este contraindicat femeilor insarcinate sau acelora care alapteaza.
Sursa: https://www.therighttea.com/artichoke-tea.html

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.