Ceai miraculos ce tratează multe afecțiuni, în special toamna și iarna. Remediu naturist cu rezultate testate

0

Pe lista remediilor naturiste cu efecte miraculoase se află şi această plantă, care creşte în locurile mlăștinoase, pe marginea râurilor, în tufișuri umede și în apropierea izvoarelor.
Este vorba despre menta sălbatică, cunoscută şi cu numele de izmă sălbatică, busuiocul cerbilor, busuioc de câmp sau apărătoare.
Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate.
De asemenea, ceaiul de mentă sălbatică este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.
Mod de preparare a remediului naturist cu efecte uluitoare
Ceaiul de mentă se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține preparatul perfect. Pentru ceai vom avea nevoie de o linguriță de flori și frunze mentă și o cană cu apă. Într-o cană cu apă clocotită se pune o linguriță de mentă apoi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se bea ceaiul așa sau se poate îndulci cu miere.
La fel de bine putem pregăti și un sirop de mentă sau o tinctură din 10 g de plantă la 100 ml de alcool și se lasă la macerat timp de 7 zile. Se iau 30 de picături în puțină apă, după mesele principale.
Acest ceai este benefic în cazul bolilor de ficat și de stomac, este recomandat în cazul insuficienței biliare, tratatează infecțiile gastro-intestinale, amelioreaază simptomele bronșitei, a tusei convulsive și atenuează durerile menstruale. În plus, menta sălbatică ajută și la purificarea sângelui și la recăpătarea tonusului, fiind recomandat şi în perioadele de convalescenţă.

Efecte tămăduitoare și la nivelul rinichilor
Menta are o acțiune antibacteriană puternică, mai ales asupra tulpinilor E-coli și a altor bacterii, având efecte tămăduitoare și la nivelul rinichilor. De altfel, această plantă este pe lista celor mai bune remedii naturiste în cazul problemelor urinare, digestive și respiratorii.
În plus, este şi un pansament pentru stomac, ajută la echlibrarea digestiei, eliberează căile respiratorii, este benefic în cazul răcelilor, astmului și bronșitei, relaxează și revigorează sistemul nervos și este benefic în tratarea gutei.
Recomandări generale
– boli de ficat şi stomac
– dischinezie biliară
– infecţii gastro-intestinale
– atonie gastrică
– dispepsii
– meteorism
– pancreatită
– diaree;
– bronşite, tuse convulsivă;
– litiază renală;
– anxietate, nervozitate
– întărirea sistemului nervos;
– reumatism
– urticarie
– îngrijirea tenului seboreic

Niciun comentariu

Nu ratați!