Papadia, „buruiana minune” din curtea noastra!

0

Majoritatea dintre noi nu ne dam seama de cadourile care ni le ofera natura, chiar daca stau sub nasul nostru. Papadia e unul dintre ele. Oamenii au folosit papadia in scopuri medicinale de-a lungul istoriei.
Papadia este utilizata pentru tratamentul durerilor musculare, poftei de mancare, deranjamentelor stomacale, gazelor intestinale, calculilor biliari, durerilor articulare si a vanatailor. De asemenea creste productia de urina si serveste ca laxativ pentru imbunatatirea  digestiei.
Unii oameni folosesc papadia pentru a trata infectia, in special infectiile virale si chiar cancerul. Este, de asemenea folosit ca tonic pentru piele sau tonic pentru sange.
Puteti folosi  tulpinele si florile pentru a face un ceai delicios si super sanatos. Oricum, veti profita de beneficiile acestei plante nutritionale neasteptate.
Studii medicale recente au demonstrat ca substantele complexe din organele papadiilor ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Previn imbatranirea celulara si totdata ajuta la purificarea sangelui.
Papadia este o sursa importanta de potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fibre, magneziu si fier. Frunzele contin o cantitate mai mare de vitamina A decat morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D si K.

Calciul este cel mai abundent mineral din corp, iar o papadie contine 10% din valoarea zilnica recomandata. Calciul este depozitat in structura oaselor si a dintilor. Daca beti ceai de papadie sau o mancati pur si simplu, puteti evita cu usurinta cariile dentare, tensiunea musculara si arteriala sau deficienta de calciu.
Bogata in vitamine si minerale planta este indicata in cazurile de slabiciune si convalescenta. Elementele nutritive de buna calitate sunt usor absorbite de organism, care este energizat si revitalizat.
Vitamina K este o vitamina esentiala, solubila in grasimi, care joaca un rol important in sanatatea oaselor si a inimii.
Ceaiul de papadie ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism in special din zona abdomenului. Acesta mareste cantitatea de urina produsa de rinichi. Totodata are si efect detoxifiant, pentru ca impreuna cu surplusul de apa sunt eliminate si toxinele acumulate la nivelul rinichilor.
Intr-un studiu s-a observat ca, dupa ce au fost administrate extracte de papadie, acestea au fortat celulele canceroase sa se dezintegreze in primele 48 de ore de la tratament, nefiind afectate celelalte celule sanatoase. Cercetatorii si-au dat seama ca tratamente continue cu extracte de papadie, au fost eficiente pentru a scapa de cele mai multe celule canceroase. Studiul initial s-a dovedit a fi atat de pozitiv, incat echipa de cercetare a primit fonduri suplimentare pentru a continua cercetarea.

 

Sursa: https://draxe.com/dandelion-tea/

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.