Scortisoara ofera calitati terapeutice deosebite

0

Scortisoara a fost folosita in intreaga lume de mii de ani. Este folosita in multe culturi din cauza beneficiilor sale pe scara larga in materie de sanatate, fara a mai pune la socoteala gustul sau delicios, fiind usor de introdus intr-o mare gama de retete.
Potrivit cercetatorilor, dintre toate condimentele, scortisoara se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste nivelul de antioxidanti. Ca si nutrienti, scortisoara contine carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, vitamine precum A si C, tiamina, niacina, riboflavin. Este o excelenta sursa de mangan, continand si fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor. In plus, contine un puternic antioxidant numitglutation. Toate aceste „ingrediente” ofera scortisoarei calitati terapeutice deosebite.
Mirosul, culoarea si aroma unica a scortisoarei se datoreaza partii uleioase a copacului din care se dezvolta. Beneficiile de sanatate ale scortisoarei provin din coaja copacului Cinnamomum.
Scortisoara contine compusi fenolici, flavonoide si antioxidanti. Acesti compusi o fac sa fie una dintre cele mai benefice condimente de pe pamant, oferindu-i abilitati antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene, anticancerigene si stimulent imunitar.
Doar o jumatate de lingurita de scortisoara cconsumata zilnic are efecte pozitive asupra nivelului de zahar din sange, digestiei, sanatatii inimii, imunitatii si multe altele.
Scortisoara este ambalata cu o varietate mare de antioxidanti protectori care reduc efectele radicalilor liberi si incetinesc procesul de imbatranire; de fapt, cercetatorii au identificat pana acum 41 de compusi diferiti de protectie ai acesteia. Acesti compusi lupta impotriva stresului oxidativ din organism, care poate duce la formarea diferitelor boli.
Antioxidantii din scortisoara au efecte antiinflamatorii, care ajuta la scaderea riscului de boli de inima, cancer,  functei creierului si multe altele. Cercetatorii au identificat peste sapte tipuri de compusi flavonoidici in scortisoara, care sunt foarte eficiente in combaterea inflamatiilor periculoase din organism.
Studiile au aratat ca scortisoara reduce factorii de risc pentru bolile de inima. Compusii specifici din scortisoara ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL, in timp ce colesterolul bun ramane stabil.
Scortisoara reduce tensiunea arteriala ridicata, ceea ce reprezinta o alta amenintare pentru producerea bolilor de inima sau a unu accident vascular cerebral.


Cercetarile arata ca scortisoara este un coagulant de sange, util in prevenirea sangerarii. Aceasta creste circulatia sangelui si avanseaza capacitatea tesuturilor de a se repara dupa ce au fost deteriorate. 
Scortisoara are efect anti-diabetic. Ajuta la scaderea nivelului zaharului din sange si imbunatateste sensibilitatea la insulina – hormonul vital necesat pentru mentinerea zaharului in sange.
Datorita abilitatilor sale antioxidante, scortisoara protejeaza impotriva deteriorarii ADN-ului, mutatiei celulare sau cresterii tumorilor canceroase.
Scortisoara are abilitatea de protectie impotriva diferitelor bacterii care pot provoca simptome negative in tractul digestiv sau suprafata pielii.
Aceasta este atat de puternica in cresterea imunitatii, incat unele studii au aratat ca poate reduce riscul de contactare a virusului HIV.
Extractele gasite in scortisoara s-au dovedit a fi protectoare impotriva bacteriilor care traiesc in microflora orala care ar putea provoca respiratie urata, carii dentare sau infectii la nivelul gurii.
Anumite studii au ajuns la concluzia ca proprietatile sale anti-fungice pot fi eficiente in stoparea sau vindecarea Candidei. Scortisoara ajuta la combaterea candidozei in mod natural prin stimularea sanatatii imune si prin combaterea inflamatiei.
Scortisoara are efecte antibiotice si antibacteriene care protejeaza pielea de iritatii, eruptii cutanate, reactii alergice sau infectii.
Unul dintre beneficiile mai putin cunoscute este ca poate fi folosita la conservarea alimentelor.

 

 

Sursa: https://draxe.com/health-benefits-cinnamon/

Niciun comentariu

Nu ratați!