Printre beneficiile agriselor se numara imbunatatirea absorbtiei alimentelor, echilibrarea acizilor gastrici, fortificarea ficatului, „hranirea” creierului, functionarea mentala si strijinul inimii. De asemenea, intareste plamanii, reglementeaza eliminarea radicalilor liberi, imbunatateste fertilitatea, ajuta sistemul urinar, imbunatateste calitatea pielii si promoveaza parul sanatos. Acest fruct actioneaza ca agent de racire a corpului, elimina toxinele, mareste vitalitatea, sporeste sanatatea vederii, imbunatateste tonusul muscular si actioneaza ca un antioxidant.
Ofera remedii pentru o multime de boli si, prin urmare, este utilizat pe scara larga in tratamentele ayurvedice. Agrisele sunt bogate in vitamina C si contin multe minerale si vitamine cum ar fi calciu, fosfor, fier, caroten si complexul de vitamina B.
Ingrijirea parului
Agrisele sporesc cresterea parului si pigmentarea lui. Imbunatateste sanatatea radacinei si ofera luciu parului. Uleiul de agrise este foarte popular in India si a fost demonstrat ca reduce sansele de chelie.
Sanatatea ochilor
Consumul agriselor este recomandat si pentru imbunatatirea vederii. Studiile au aratat ca aceste fructe imbunatatesc vizibilitatea si previne cataracta, reducand in acelasi timp tensiunea intraoculara. Acest lucru se datoreaza in principal continutului impresionant de caroten, care a fost cunoscut de mult timp pentru efectul sau puternic asupra conditiilor oculare. Vitamina A si carotenii reduc degenerarea maculara si orbirea nocturna.
Ajuta la absorbtia calciului
Unul dintre beneficiile cele mai putin discutate este ca ajuta organismul sa absoarba calciul. Acest mineral este o componenta esentiala a oaselor, dintilor si a unghiilor.
Tratamentul crampelor menstruale
Mineralele si vitaminele gasite in acest fruct il face foarte util pentru tratarea crampelor menstruale. Deoarece dureaza un timp pentru ca elementele necesare sa se acumuleze in organism, este mai bine sa le consumam preventiv.
Controleaza diabetul zaharat
Angrisele stimuleaza celulele care secreta insulina hormonala, reducand astfel zaharul din sange la pacientii cu diabet zaharat, mentinand echilibrul si sanatatea corpului. Atunci cand zaharul din sange este redus, glucoza este, de asemenea, utilizata de celule ca energie functionala, astfel ca metabolismul este mai puternic si aveti mai multa energie.
Diuretic
Pe langa faptul ca este un fruct bogat in continut de apa, angrisa este usor diuretica. Aceasta inseamna ca este capabila sa creasca frecventa si volumul urinarii. Urina ajuta organismul sa elimine toxinele nedorite si excesul de apa, sare si acid uric. In plus, va poate ajuta sa pierdeti din greutate deoarece 4% din urina este de fapt compusa din grasimi. Prin urmare, o substanta diuretica este intotdeauna necesara pentru mentinerea sanatatii rinichilor si pentru prevenirea infectiilor urinare si uterine.
Ajutor digestiv
Datorita volumului mare de fibre, agrisele ajuta la miscarea alimentelor prin intestine. Acest lucru reduce sansele de constipatie. Fibrele pot inmagazina scaunele si pot reduce diareea. De asemenea, stimuleaza secretia de sucuri gastrice si digestive, astfel incat alimentele sunt digerate eficient, nutrientii sunt absorbiti intr-un mod optim si va simtiti mai usori si mai sanatosi.
Previne bolile cardiace
Agrisele consolideaza muschii inimii, astfel incat circulatia sangelui se face pe tot corpul. Prin reducerea colesterolului, acestea pot reduce sansele de ateroscleroza sau acumularea de placi in vase si artere.
Tratamentul infectiei
Datorita proprietatilor antibacteriene si astrigente, agrisele protejeaza impotriva infectiilor si imbunatatesc raspunsul imun al organismului. Vitamina C sporeste numarul celulelor albe din organism, care reprezinta linia principala de aparare a sistemului imunitar, deoarece acestea ataca si elimina toxinele si substantele straine din sange in intregul corp.
Proprietati anti-imbatranire
Agrisele previn hiperlipidemia prin reducerea numarului de radicali liberi din organism. Radicalii liberi sunt asociati cu semne de imbatranire precum riduri si pete de varsta.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/indian-gooseberry-amla.html
Niciun comentariu