Ceaiul de ananas – beneficii, proprietati si mod de preparare

1

Consumul ceaiului de ananas este o modalitate excelenta de a elimina excesul de apa din corp, dar vine impreuna si cu alte beneficii.
Beneficiile ceaiului de ananas includ:
– pierderea in greutate;
– imbunatatirea dispozitiei;
– indepartarea anxietatii;
– stimularea sistemului imunitar;
– imbunatatirea metabolismului;
– reducerea inflamatiei;
– purifica sangele;
– imbunatateste circulatia si are proprietati anticoagulante;
– prevenirea imbatranirii premature;
– prevenirea bolilor cronice.
Bromelaina este cel mai cunoscut ingredient activ din ananas si a fost direct legat de reducerea inflamatiei, motiv pentru care acest ceai este adesea recomandat persoanelor cu artrita. Acest efect este motivul pentru care atat de multi oameni il folosesc pentru a elimina retentia de apa, deoarece poate induce urinarea si poate reduce simptomele edemului. Acest efect antiinflamator face bine si pentru persoanele care sufera de dureri de cap cronice sau sindromul de colon iritabil.
Durerile provocate de osteoartrita sunt destul de dificil de suportat. Ceaiul preparat din coaja de ananas s-a dovedit insa a fi eficient in ameliorarea durerilor specifice osteoartritei. Acest ceai reduce inflamatia de la nivelul articulatiilor genunchilor, degetelor, coatelor. Totodata, consumat in mod regulat, ceaiul de ananas poate chiar sa previna instalarea osteoartritei.
Cu un nivel foarte ridicat de vitamina C, impreuna cu diversi alti antioxidanti, ceaiul de ananas poate preveni imbatranirea prematura si reduce riscul bolilor cronice si al bolilor neurodegenerative.

Mod de preparare:
– spalati ananasul bine si curatati coaja, apoi taiati-o in felii foarte mici si fierbeti-le in 1l de apa. Fierbeti la foc mic 15- 20 de minute. Luati oala de pe foc si strecurati ceaiul. Se poate servi cald dar si rece. Este important ca ananasul sa nu fi fost tratat cu pesticide!
Ingrediente:
–  coaja de la un ananas
–  2 bete de scortisoara
–  1 bucatica de radacina de ghimbir
–  apa
Pune toate ingredientele, bine spalate in prealabil, intr-o oala. Adauga apa astfel incat sa acoperi toate ingredientele si lasa sa fiarba, la foc de intensitate medie, in jur de 25 de minute. Opreste apoi focul, pune un capac si lasa sa se infuzeze inca 20 de minute.
Sursa: https://www.organicfacts.net/pineapple-tea.html

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!