Frunze de cartof dulce – beneficii importante pentru sănătate

0

Alături de tuberculii cartofului dulce, frunzele sunt, de asemenea, comestibile. Frunzele pot fi preparate precum spanacul. Sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina C, A, tiamină, riboflavină, niacină și acid folic.
Frunzele cartofului dulce sunt deosebit de bogate in vitamina K
Beneficiile frunzelor de cartof dulce:
Afecțiuni ale inimii
Vitamina K ajută la prevenirea calcificării arterelor, care este una dintre principalele cauze ale atacurilor de cord. Îndepărtează calciul de artere și nu permite formarea în depozite dăunătoare și dure de placă. Vitamina K este un nutrient vital pentru a reduce inflamația și a preveni celulele care acoperă vasele de sânge, cum ar fi arterele și venele. Un aport adecvat de vitamina K ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și reduce riscul de a avea stop cardiac.
Densitatea oaselor
Vitamina K ajută la menținerea calciului pe oase și reduce șansele de osteoporoză. Studiile arată că aportul ridicat de vitamina K poate eradica pierderea osoasă la pacienții cu osteoporoză. Vitamina K este esențială pentru utilizarea calciului in formarea oaselor. Vitamina K îmbunătățește sănătatea oaselor și reduce șansele fracturilor osoase la femeile aflate în postmenopauză.
Aportul ridicat de vitamina K2 ajută la reducerea șanselor de fractură de șold cu aproximativ 65%. Dovezile arată că vitamina D și vitamina K funcționează împreună pentru a spori densitatea oaselor. Vitamina K are efecte pozitive asupra echilibrului calciului. Consumul de alimente bogate în vitamina K de către pacienții răniți ajută la prevenirea entorsei gleznelor și la recuperarea oaselor rupte.
Durere în timpul menstruației
Vitamina K reglează funcția hormonală scade durerea crampelor PMS și a durerilor menstruale. Vitamina K coagulează sângele și previne sângerările excesive în timpul menstruației și ameliorează durerea asociată sindromului premenstrual. Sângerarea excesivă poate provoca mai multe dureri și crampe în timpul menstruației. Deficitul de vitamina K poate agrava aceste simptome.
Tratează cancerul
Vitamina K ajută la reducerea șanselor de cancer de colon, prostată, nazal, oral și de stomac. Studiul arată că aportul ridicat de vitamina K de către pacienții cu cancer hepatic ajută la îmbunătățirea funcțiilor ficatului. Aportul de vitamina K ajută la reducerea șanselor de cancer și afecțiuni cardiovasculare.
Coagulează sângele
Vitamina K ajută la coagularea sângelui, ceea ce necesită funcționarea a douăsprezece proteine. Vitamina K favorizează coagularea sângelui, care ajută la recuperarea rapidă a tăieturilor și vânătăilor. Atunci când coagularea sângelui nu are loc în mod corespunzător, s-ar putea experimenta boala hemoragică a nou-născutului. Acest lucru este cauzat de deficiența vitaminei K. Studiul arată că nou-născuților trebuie să li se administreze injecții cu vitamina K la naștere pentru a preveni apariția acestei afecțiuni.
Sănătatea creierului
Studiul arată că vitamina K are rol în metabolismul sfingolipidului în care moleculele apar în mod natural, care este prezent în membranele celulare ale creierului. Sfingolipidele au un rol vital în acțiunile celulare și ajută la formarea și susținerea rolului structural în creier. O dovadă arată că vitamina K posedă proprietăți antiinflamatorii ce feresc creierul de stresul oxidativ, care este un prejudiciu al radicalilor liberi. Stresul oxidativ dăunează celulelor și contribuie la boala Alzheimer, cancer, boala Parkinson, precum și la insuficiența cardiacă.
Sănătatea gingiilor
Problemele dinților și ale gingiilor sunt rezultatul alimentelor sărace în vitamina C, A, D și K. Aportul de alimente bogate în vitamine liposolubile ajută la prevenirea bolii gingiilor și a cariilor dentare. De asemenea, joacă un rol vital în mineralizarea dinților și a oaselor. Alimentele bogate în minerale și vitamine ajută la eliminarea bacteriilor prezente în gură și dinți. Vitamina K funcționează cu alte vitamine și minerale pentru a eradica bacteriile care deteriorează smalțul dinților. De asemenea, menține dinții puternici, oferind o cantitate adecvată de minerale.

Reduce inflamația
Vitamina A posedă proprietăți antioxidante ce elimină radicalii liberi din organism, aceștia afectează celulele și țesuturile. Vitamina A reduce șansele de alergii alimentare și previne reacția excesivă dăunătoare. Scade inflamația care ajută la reducerea șanselor de boli neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson și boala Alzheimer.
Piele și păr sănătos
Vitamina A este esențială pentru regenerarea pielii și pentru vindecarea rănilor. Asistă celulele epiteliale extern și intern. Vitaminele ajută la formarea glicoproteinelor, care sunt combinația de proteine ​​și zahăr și leagă celulele împreună pentru formarea țesuturilor moi.
Deficitul de vitamina A are ca rezultat un ten slab. Vitamina A poate promova sănătatea pielii și poate contracara acneea. Păstrează ridurile și liniile la distanță cu producția de mai mult colagen care ajută la menținerea pielii tinere. De asemenea, menține părul sănătos.
Utilizări tradiționale
Frunzele cartofului dulce ajută la reducerea șanselor de boli de ficat și cancer de stomac.
Scade depresia și ajută la slăbit.
Frunza proaspătă ajută la tratarea neoplaziei.
Se consideră că frunzele posedă proprietăți antioxidante, antimutagene, anticancerigene, antihipertensive, antimicrobiene și antiinflamatorii.
Sunt folosite pentru a oferi ameliorarea constipației.
Ajută la creșterea puterii de imunitate și previne boala și infecțiile.
Băutura făcută din frunze ajută la eradicarea diareei, grețurilor și durerilor de stomac.
Sunt, de asemenea, eficiente pentru răceli, gripă, arsuri, mușcături de insecte și zgârieturi.
De asemenea, scad anxietatea, stresul și tensiunea arterială.

Cum să mănânci
Frunzele de cartof dulce sunt consumate ca spanacul.
Pot fi, de asemenea, aburite, prăjite sau fierte.
Tocați frunzele de cartof dulce și adăugați-le la rețete sau la sotat cu usturoi și unt.
Se sotează frunzele cu ulei de susan și ghimbir. Și apoi condimentați cu piper și sare .
Este cel mai bun înlocuitor al spanacului.
În Asia, frunzele se prăjesc cu sos de soia și usturoi.
Ar putea fi consumate crude, adăugându-le la salate.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.