Taro – una dintre cele mai vechi plante cultivate din istoria omenirii

0

Numele stiintific al radacinii de taro este Colocasia esculenta, si este considerata printre primele plante cultivate in istoria omenirii. La fel ca si cartoful, radacina Taro poate fi preparata intr-o varietate de moduri, inclusiv fierbere, prajire si coacere. 
Radacina de taro contine o multime de compusi organici, minerale si vitamine. Are o cantitate foarte mare de fibre dietetice, precum si niveluri ridicate de vitamina A, C, E, B6 si acid folic. Mai contine magneziu, fier, zinc, fosfor, potasiu, mangan si cupru. Planta furnizeaza, de asemenea, si proteine iar cantitatea acestora nu este neglijabila.
Sanatatea digestiva
Una dintre cele mai importante functii ale radacinii taro este ajutorul digestiv. Nivelul ridicat al fibrelor o face foarte importanta pentru sustinerea sanatatii gastro-intestinale. Fibrele ajuta miscarea intestinala, facilitand digestia. Acest lucru poate ajuta la prevenirea unor conditii cum ar fi excesul de gaz, balonare, crampe, constipatie si chiar diaree. Un sistem gastrointestinal sanatos poate stimula foarte mult sanatatea dumneavoastra generala si poate reduce riscul de aparitie a diferitelor tipuri de cancer.
Prevenirea cancerului
Radacina taro joaca un rol important in activitatea antioxidanta din corp. Nivelurile ridicate de vitamina A, C si alti antioxidanti fenolici gasiti in aceasta stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la eliminarea radicalilor liberi periculosi din sistem. Radicalii liberi sunt produsele secundare periculoase ale metabolismului celular, care pot determina mutatiile celulelor sanatoase in celule canceroase. Prin eliminarea acestor radicali liberi, sanatatea generala este aproape garantata.

Prevenirea diabetului
Fibrele pot ajuta la scaderea riscului de a dezvolta diabet, deoarece regleaza eliberarea de insulina si glucoza in organism. Daca aveti un aport suficient de fibre, atunci sansele dumneavoastra de a dezvolta diabet sunt reduse semnificativ.
Imbunatatirea sanatatii inimii
Aceasta radacina contine un nivel semnificativ de potasiu. Acesta nu numai ca faciliteaza transferul fluidelor sanatoase intre membrane si tesuturi in organism, ci ajuta la ameliorarea stresului si a presiunii asupra vaselor de sange si a arterelor. Prin relaxarea venelor si a vaselor de sange, tensiunea arteriala poate fi redusa si astfel se reduce stresul asupra sistemului cardiovascular. Potasiul a fost chiar conectat si la cresterea functiei cognitive, deoarece conexiunile neurale pot fi amplificate atunci cand tensiunea arteriala este redusa si transferul de lichide intre membranele neuronale este optimizat.
Imbunatatirea vederii
Radacina taro contine diferiti antioxidanti, inclusiv beta-caroten si criptoxantina. Acesti antioxidanti pot ajuta la imbunatatirea vederii, prin impiedicarea radicalilor liberi de a ataca celulele oculare si de a provoca degenerare maculara sau cataracta.
Ingrijirea pielii
Vitamina E si A sunt esentiale pentru a elimina afectiunile pielii si pentru a stimula sanatatea celulara globala, ceea ce inseamna ca ranile se vindeca mai repede iar ridurile pot fi diminuate. Aceasta radacina este un mic secret al naturii pentru o piele mai sanatoasa.
Stimuleaza sistemul imunitar
Radacina taro are un nivel foarte ridicat de vitamina C, care stimuleaza sistemul imunitar, marind numarul celulelor albe din sange, care apara corpul de agenti patogeni si agenti straini. In plus, vitamina C actioneaza ca un compus antioxidant, care impiedica partial dezvoltarea conditiilor cum ar fi bolile de inima si cancerul.
Stimularea circulatiei
Continutul de minerale din radacina taro are zeci de aplicatii utile, dar prezenta fierului si a cuprului il face un aliment foarte important pentru a preveni anemia si pentru a stimula circulatia in intregul corp. Fierul si cuprul sunt esentiale pentru producerea celulelor rosii din sange, care transporta oxigenul in sistemele si celulele corpului. Ajuta la scaderea riscului de a dezvolta anemie (deficit de fier) si la cresterea fluxului de sange in organism. Acesta, la randul sau, ajuta la cresterea activitatii metabolice, cresterea celulelor noi si oxigenarea generala a organismului, ceea ce duce la functionarea organelor si a sistemelor la niveluri optime.
Atentie! Singura problema a radacinii taro este continutul sau ridicat in calorii. Fiecare 100g contine 112 calorii, ceea ce poate fi o problema pentru persoanele care incearca sa piarda in greutate. 
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/taro-root.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!