Leurda – mai sănătoasă decât usturoiul? Rețetă și mod de administrare

0

Leurda s-a dovedit un agent mai eficient decât usturoiul în scăderea enzimelor proinflamatoare, agregării trombocitelor și enzimei de conversie a angiotensinei. Cu alte cuvinte, leurda atenuează inflamațiile, dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială.
Un studiu pe șobolani hipertensivi a arătat că leurda produce un efect hipotensiv mult mai mare decât usturoiul. La o concentrație mai mică decât usturoiul, leurda a redus tensiunea arterială și colesterolul total și a crescut colesterolul HDL.
✔️ Leurda curăță stomacul și intestinele
Această plantă curăță stomacul, intestinele și ficatul. Conține compuși cu efect antibacterian și antifungic. Botanistul grec Dioscorides menționează caracterul său detoxifiant în scrierile sale din secolul 1.
Ajută la curățarea tractului intestinal de microbi și de paraziți. Contribuie la prevenirea bolilor, inclusiv a cancerului de colon. Leurda reface flora bacteriană intestinală. Calmează inflamațiile și iritația intestinală. Reduce balonarea, crampele și constipația.
👉 Suc de leurdă pentru sănătatea digestivă
Un leac minunat pentru stomac și colon este sucul de leurdă. Oricine ar putea avea nevoie de o curățare a organismului pe care o face cu brio leurda.
✔️ Ingrediente
– 50 g de leurdă (1 legătură)
– 2 pahare de apă călduță
✔️ Mod de preparare
Frunzele de leurdă se spală bine și se toacă mărunt cu cuțitul sau mai bine cu ajutorul unui robot. Se pun într-un bol adânc. Se adaugă apa călduță și se lasă la macerat câteva ore.
Se filtrează apoi lichidul printr-un tifon des. Pânza se stoarce bine cu degetele, pentru a extrage tot sucul. Se ține în frigider.

✔️ Mod de administrare
Se consumă câte 50 ml de suc în fiecare zi, dimineața înainte de masă. Cura cu suc de leurdă ține o săptămână. Mai mult nu este indicat.
👉 Efecte benefice
Cu toate că este neplăcut la gust, are efecte remarcabile asupra tractului gastrointestinal:
– re-echilibrează flora bacteriană din intestin elimină paraziții intestinali
– dezinfectează tractul gastrointestinal cicatrizează rănile stomacului stopează evoluția tumorilor din colon
– înlătură dispepsia fermentativă
– calmează durerile stomacale
– tonifică digestia
Leurda este utilă în diaree, colici, balonare, indigestie, anorexie și inapetență. Consumul ei favorizează scăderea colesterolului și a greutății corporale.
– sucul poate fi aplicat și extern, pe articulațiile dureroase.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.