Obiceiuri rele pentru inimă

0

Activitate fizică doar la antrenament
Faci exerciții? Grozav. Dar dacă vă așezați aproape tot restul zilei, aceasta este o problemă. Trebuie să fii activ toată ziua. Micile explozii contează. Dacă aveți o slujbă de birou, faceți o scurtă plimbare în fiecare oră pentru a vă îmbunătăți circulația, chiar dacă este doar în interior. Urmăriți spectacolul preferat? Ridicați-vă și dansați sau faceți flotări în timpul reclamelor.
Nu există „sunt încă tânăr(ă), mă apuc mai târziu”
Nu așteptați să lucrați pentru a vă menține inima sănătoasă. Faceți exerciții fizice, mâncați o dietă sănătoasă și cunoașteți-vă organismul – tensiunea arterială, colesterolul și glicemia. Momentul ideal pentru a face o favoare inimii este acum.
Alcool mai mult decât trebuie
Pentru majoritatea oamenilor, consumul moderat de alcool (o băutură pe zi pentru femei, până la două zilnic pentru bărbați) este în regulă. O băutură zilnică poate avea chiar și unele beneficii pentru inimă. Dar mai mult decât atât poate crește nivelul anumitor grăsimi din sânge și poate crește și tensiunea arterială. Acest lucru este valabil mai ales dacă beți mai multe băuturi la un moment dat. Așadar, respectați limita zilnică.
Diete neadecvate
Poate credeți că a mânca sănătos înseamnă doar tărâțe de ovăz, tot timpul. Surpriză! Nu există niciun motiv pentru care mâncarea dvs. să fie blândă și plictisitoare. O dietă în stil mediteraneean conține alimente delicioase, cum ar fi ulei de măsline, nuci, fructe, cereale integrale, pește, proteine ​​slabe și vin roșu. Vă ajută să vă mențineți inima sănătoasă, datorită grăsimilor „bune”, fibrelor și substanțelor nutritive. În plus, veți dori să respectați această dietă, deoarece are un gust atât de bun!
Nu vă cunoașteți organismul
Test fulger: Care este nivelul tău de colesterol? Ce zici de tensiunea arterială? Nici o idee? E riscant. Ar putea fi prea mari fără ca tu să știi. (Vă puteți simți bine și aveți colesterol ridicat sau tensiune arterială crescută.) Așadar, protejați-vă. Începând cu vârsta de 20 de ani, asigurați-vă că vă consultați medicul în mod regulat și creați un plan pentru a vă verifica și urmări numerele.

Un pic de burtă
Grăsimea abdominală este deosebit de rea pentru inima ta. Așadar, ridicați banda și măsurați centimetrii în jurul taliei. Este un steag roșu dacă are mai mult de 35 de centimetri pentru femei sau 40 de centimetri pentru bărbați. Trebuie să slăbiți? Ia-o pas cu pas. Chiar și pierderea unei cantități mici de greutate este bună pentru inima ta.
Îți ignori depresia
Când vă simțiți depresivi este greu să faceți lucruri care sunt bune pentru sănătate, cum ar fi exercițiile fizice. Dacă v-ați simțit depresivi de mai mult de câteva săptămâni, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un profesionist din domeniul sănătății mintale. Terapia prin vorbire, exercițiile fizice și medicamentele (dacă este necesar) vă pot îmbunătăți starea de spirit, astfel încât să aveți mai multă energie pentru a vă îngriji.
Fumatul pasiv
Fumul altcuiva ar putea să vă rănească inima și vasele de sânge. Trebuie să îl evitați. Dacă petreci mult timp cu cineva care nu este pregătit să renunțe la fumat, insistă ca cel puțin să nu fumeze în jurul tău, indiferent dacă este acasă, la serviciu sau în mașină. Dragostea ta dură poate fi impulsul de care au nevoie pentru a lasa obiceiul, ceea ce va fi bun pentru amândoi.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.