Avantajele semințelor pentru sănătate – top 6 tipuri de semințe pe care trebuie să le consumi regulat

0

Dense în nutrienți, semințele vă oferă carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale, fibre dietetice complexe și multă energie! Asta nu e tot.
Iată de ce ar trebui să le încorporezi astăzi în dieta ta:
– Sunt o sursă bună de fibre dietetice, care încetinește rata de digestie și vă menține sistemul digestiv sănătos.
– Semințele vă oferă grăsimi bune, care hrănesc celulele sanguine și ajută la menținerea funcției creierului.
– Împreună cu nucile, semințele reduc nivelul inflamației în organism, previne îmbătrânirea și reduce riscul de boli de inimă.
– Acestea conțin steroli vegetali, care ajută la menținerea nivelului de colesterol sub control și la reducerea riscului de cancer.
– Sunt bogate în minerale, cum ar fi seleniu, magneziu, cupru și zinc.
– În timp și consumate în mod regulat, semințele pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate.
✔️ SEMINȚE CHIA
Aceste semințe sunt foarte bogate în fibre. Fibrele din semințele de chia nu sunt cele obișnuite; se umflă pentru a forma un gel atunci când se amestecă cu lichidele digestive din intestin. Acest lucru duce la o senzație de sațietate și îmbunătățește controlul glicemiei. Sunt bogate în acizi grași omega-3 și oferă o puternică activitate antioxidantă.
Valoare nutrițională: o lingură are 60 de calorii cu 3 g de proteine, 3 g de grăsimi și 5 g de carbohidrați.
✔️ SEMINȚE DE DOVLEAC
Semințele de dovleac au un nivel ridicat de grăsimi nesaturate, care vă mențin corpul sănătos. Semințele conțin fier, care ajută la menținerea unor niveluri ridicate de energie, alături de magneziu, zinc care stimulează testosteronul și vitamina K.
Valoare nutrițională: o lingură are 47 de calorii cu 2 g de proteine, 4 g de grăsimi și 1,5 g de carbohidrați.

✔️ SEMINȚE DE CÂNEPĂ
Semințele de cânepă oferă proteine vegetale de o calitate extrem de înaltă pentru mușchi. Acestea se numără printre puținele surse vegetariene de proteine complete, conținând toți cei 20 de aminoacizi care sunt vitali pentru a construi mușchi. Semințele au un conținut ridicat de minerale vitale, cum ar fi fierul care stimulează energia, calciu pentru construirea oaselor și magneziu. De asemenea, conțin acizi grași omega-3 și omega-6.
Valoare nutrițională: o lingură are 57 de calorii cu 3 g de proteine, 4 g de grăsimi și 1 g de carbohidrați.
✔️ SEMINȚE DE IN
Inul, este una dintre cele mai bune surse alimentare de fibre solubile. Ajută la încetinirea digestiei, menținând sațietatea și reglarea zahărului din sânge. De asemenea, conține acizi grași omega-3, care reduc inflamația, și lignani, care pot ajuta la prevenirea cancerului.
Valoare nutritivă: o lingură are 37 de calorii cu 1 g de proteine, 3 g de grăsimi și 2 g de carbohidrați.
✔️ SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI
Semințele ieftine de floarea-soarelui sunt pline de grăsimi bune, seleniu, cupru și vitamina E bogată în antioxidanți, toate acestea promovând o sănătate mai bună a inimii și evitând inflamația. Nivelurile ridicate de vitamina E îmbunătățesc recuperarea după antrenament. De asemenea, sunt bogate în folat, un nutrient vital pentru femei și în fibre.
Valoare nutrițională: o lingură are 51 de calorii cu 2 g de proteine, 4,5 g de grăsimi și 2 g de carbohidrați.
✔️ SEMINTE DE SUSAN
Semințele de susan o sursă bună de calciu, esențial pentru construirea oaselor mai puternice și asigurarea funcționării sănătoase a mușchilor. De asemenea, conțin cupru, care este necesar pentru numeroase reacții enzimatice în organism. Semințele de susan negru oferă o putere antioxidantă mai mare decât cele obișnuite.
Valoare nutrițională: o lingură are 51 de calorii cu 2 g de proteine, 4,5 g de grăsime și 2 g de carbohidrați.
Semințele de chia, cânepă și in au statutul de superaliment, dar acesta nu este un motiv pentru a neglija umilele semințe de dovleac, susan și floarea soarelui. La fel ca în cazul tuturor alimentelor, concentrarea pe o singură varietate nu va ajuta.
Consumați zilnic un total de 3 linguri din diferite tipuri de semințe, nu vă axați doar pe un singur fel.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.