Uleiul de rapita – proprietati si beneficii

0

Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale uleiului de rapita includ cele mai scazute niveluri de grasimi saturate ale uleiului culinar. Are un continut ridicat de Omega 3, care poate fi de aproximativ 10 ori mai mare decat al uleiului de masline. Este o sursa buna de vitamina E, grasimi monosaturate. O lingura de ulei de rapita contine aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamnia E.
Uleiul de rapita provine din semintele negre ale acestei plante.
In timp ce grasimile si uleiurile au dobandit o reputatie proasta, adevarul este ca numai tipurile gresite de grasimi sau cantitatile prea mari sunt cu adevarat daunatoare.
Sensibilitatea si rigiditatea pielii pot fi combatute tot cu acest ulei. De asemenea, el poate fi folosit si de persoanele care se confrunta cu inflamatii din cauza artritei cronice, tulburarilor cauzate de astm sau problemelor de stomac.
Uleiul de rapita stimuleaza un profil lipidic sanatos prin reducerea absorbtiei de colesterol de catre organism. Astfel, organismul absorbind mai putin colesterol, nivelul total al acestuia scade. Mai mult, grasimile sale nesaturate au sarcina de a reduce colesterolul rau si de a-l face sa creasca pe cel bun.
Uleiul de rapita poate sa reduca riscul bolilor de inima cu 7%. Se pare ca si aici ar fi responsabili acizii grasi omega 3. Mai mult, contine din abundenta vitamina E, antioxidantul folosit contra bolilor coronariene.
Fiind bogat in vitaminele E si K, este un bun aliat in eradicarea problemelor pielii precum ridurile, acneea, petele etc. De fapt, este folosit drept baza pentru multe creme din comert, deoarece face pielea matasoasa si ii da acea stralucire a sanatatii. Pentru persoanele cu pielea foarte uscata, uleiul de rapita este cel mai recomandat remediu natural si se poate aplica direct.Este recomandat sa aplici uleiul imediat ce ai iesit dintr-o baie calda.
Ajuta la combaterea matretii. Nu trebuie decat sa aplicati uleiul caldut pe scalp si sa masezi pentru 10 minute, apoi sa stai asa cu parul pentru inca 30 de minute.  In plus, uleiul de rapita previne si caderea parului.

 

 

 

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3582806/Can-OLIVE-OIL-help-look-younger-one-month.html;https://www.doctorshealthpress.com/food-and-nutrition-articles/rapeseed-oil-benefits/

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.