Uleiul de cocos – un aliment minune impotriva cancerului, in special celui de colon!

2

Cancerul la colon este una dintre formele de cancer cele mai raspandite atat la femei cat si la barbati si, desi exista multe remedii naturale cu potential de prevenire a bolii, institutiile guvernamentale din domeniul sanatatii se grabesc sa afirme ca nu exista suficiente studii care sa justifice prescrierea acestora ca forma de tratament.
Este o atitudine des intalnita cand vine vorba despre utilizarea alimentelor ca medicament si despre cercetarile care pot confirma potentialul acestora. Din pacate, stiinta din ziua de azi este dominata de industria farmaceutica si majoritatea studiilor primite de medicii din lumea occidentala vin direct de la firmele de profil.
Un exemplu foarte bun in acest sens este un studiu care arata ca uleiul de cocos are in componenta sa, in proportie de 50%, un compus activ anti-cancer. Acesta se numeste acid lauric si, intr-un studiu publicat in revista „Studii despre cancer”, cercetatorii de la Universitatea din Adelaide au descoperit ca a distrus complet peste 90% din celulele de cancer la colon dupa doar doua zile de tratament pe o linie de celule de cancer la colon in vitro.
Studiul indica si alte studii de cercetare care confirma faptul ca acidul lauric poate induce moartea celulelor de cancer.
Exista si experimente, conform rapoartelor Universitatii Natiunilor Unite, conduse pe animale, care au ca scop descoperirea modului in care uleiul de cocos poate proteja contra cancerului si care au avut deja cateva rezultate interesante.
Din pacate, testele clinice sunt foarte scumpe, de aceea studierea efectelor benefice ale acidului lauric in legatura cu cancerul este foarte dificila pentru cercetatorii care nu au acces la fonduri. In ciuda faptului ca studii multiple subliniaza nevoia unor cercetari mai riguroase, pur si simplu nu exista bani pentru acestea. De ce? Pentru ca cercetarile medicale sunt finantate de firmele farmaceutice, iar produsele testate in testele clinice umane si animale sunt cele de uz farmaceutic, cum sunt medicamentele.
Ceea ce exista deja produs de natura nu poate fi patentat. Dar medicamentele da. Asadar, nu este in interesul unei firme farmaceutice sa finanteze un astfel de studiu, desi ar fi in mod clar un castig pentru tot restul populatiei.
Acidul lauric, compusul uleiului de cocos, cu proprietatea de a ucide cancerul la colon, este prezent si in laptele de mama. Este un acid gras de lant mediu care intareste sistemul imunitar si are multe proprietati antimicrobiene. Unii considera uleiul de cocos crud, organic, virgin, un superaliment, care vindeca atat cancerul cat si alte boli, iar studii ca cel de mai sus sprijina aceasta convingere.
Conform Societatii Americane de Nutritie, studiile clinice au aratat ca grasimile prezente in uleiul de cocos (MCFA) “pot fi utile in tratarea si prevenirea unor boli ca diabetul, osteoporoza, boli cauzate de virusi (mononucleoza, hepatita C, herpes etc), boli ale vezicii biliare, boala lui Crohn si cancerul.”
Uleiul de cocos a dovedit ca reduce efectele secundare ale chimioterapiei si imbunatateste calitatea vietii pacientilor de cancer.

Sunt multe alimente cu potential de vindecare a cancerului si este de-a dreptul coplesitor si in acelasi timp dezamagitor ca firmele farmaceutice nu-si folosesc puterea financiara pentru a sprijini cercetarile sau pentru a confirma rezultatele deja obtinute de cele de pana acum. Asa cum stau lucrurile in prezent, 25% dintre ingredientele active din medicamentele pentru cancer sunt disponibile numai pe Amazon (site de cumparaturi online n.e.), in ciuda faptului ca numai 10 % dintre plantele care intra in componenta lor au fost studiate pentru proprietatile lor medicinale.
Conform studiilor publicate in Life Sciences (Stiinte despre viata), Cancer Letters (Scrisori despre cancer) si Anticancer Drugs (Medicamente impotriva cancerului), artemesinina, un derivat al pelinului, folosit frecvent in medicina chineza, poate ucide celulele de cancer si face acest lucru in proportie de 12.000 de celule de cancer la fiecare celula sanatoasa.
Recent, sucul de pepene amar a dovedit ca poate ucide celulele de cancer pancreatic in cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din Colorado.
Exista sute si chiar mii de astfel de studii, care justifica necesitatea unor cercetari mai amanuntite asupra acestor posibile tratamente alternative.

 

Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2016/05/20/look-what-coconut-oil-didto-colon-cancer-cells-in-just-two-days/

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.