Cum poti scapa de anumite obiceiuri nesanatoase

0

Odata inteles modul in care sunt create caile neurologice in creier, poti scapa usor de anumite obiceiuri nesanatoase. Caile neurologice sunt mijloacele principale prin care semnalele nervoase transmit mesaje. Pentru ca folosesti o cale de mai multe ori, ea devine dominanta. Cand te folosesti de un anumit aliment sau de tigara pentru a-ti crea o senzatie de confort, acest lucru formeaza o cale pentru creier.
Din fericire, creierul este in continua schimbare si se pot crea noi cai si noi obiceiuri. Acest lucru poarta denumirea de neuroplasticitate a creieruluiDatorita neuroplasticitatii si posibilitatilor infinite pe care creierul le are, orice este posibil. Persoanele care au suferit de atacuri cerebrale isi pot reeduca mintea sa functioneze din nou cu noi cai neurologice. Fumatorii si persoanele ce nu-si pot controla apetitul pot dezvolta noi comportamente si obiceiuri care sa le transforme viata. 
Identifica obiceiul pe care vrei sa-l schimbi si stabileste-ti intentia. Poate va amintiti replica dintr-un banc binecunoscut “Becul trebuie si el sa vrea sa se schimbe.” Trebuie sa ai o intentie puternica de a te schimba. De motivatia ta depinde succesul de a crea noi cai in creierul tau. 
Analizeaza consecintele obiceiului sau a caii pe care vrei sa o schimbi asupra vietii tale. Urmareste emotiile, gandurile si felul in care corpul raspunde la obicei, si vezi ce consecinte are in viata ta. Identifica-le si constientizeaza-le. 
Schimba-ti centrul atentiei. Acest lucru e foarte important. Pentru a crea o cale neurologica noua, iti muti atentia de la vechiul obicei, facandu-l treptat sa-si piarda importanta. Nu te mai uita la gogosi si prajituri. Concentreaza-ti atentia asupra unor alimente delicioase neprocesate si sanatoase.
Foloseste-ti imaginatia. Iti poti crea noi cai neurologice nu numai prin comportamente noi, ci si cu ajutorul imaginatiei. Imagineaza-ti noi obiceiuri. Repeta-le in minte pana creezi noi cai. Concentreaza-ti mintea si reeduca-ti creierul. 
Intrerupe gandurile si tiparele mentale atunci cand apar. Spune “nu” si “refuz” atunci cand apar vechile impulsuri sau ganduri si spune-ti in gand, “Nu trebuie sa mai fac asta.” Apoi muta-ti atentia pe noua cale neurologica pe care ti-o dezvolti si continua pe acest drum. 

Fa-ti un plan si alege ce vrei sa faci in locul vechiului obicei. Atunci cand lucrurile sunt concrete, este mai usor sa creezi noi cai neurologice. Totul devine “oficial.” Sa spunem ca te decizi sa faci sport in loc sa mananci prea mult sau vrei sa mananci fructe in loc de bomboane. Ramai fidel alegerii facute. Poti utiliza anumite afirmatii sau ancore care sa te ajute sa-ti respecti alegerea. Ceva de genul “Sunt liber” sau “Detin controlul.” Poti intari aceste terapii prin tehnici de tipul EFT (Emotional Freedom Technique = Tehnica Eliberarii Emotionale) sau altele.
Transforma obstacolele.
Identifica ceea ce te opreste. Uita-te si la ce ai avea de castigat – vezi ce consecinte au avut vechile obiceiuri. Analizeaza stresul din viata ta si vezi cum l-ai putea aborda in mod diferit. Gandeste-te ca este posibil. Urmareste-ti emotiile si gandurile si urmeaza o noua cale creata de mintea ta.
Conecteaza-te la Forta Superioara pentru inspiratie si sprijin.

Asculta-ti forul interior care te indruma. Fii constient de Puterea din tine care-ti da forta. Meditatia/Rugaciunea creaza noi cai si schimbari in creier. Au fost efectuate chiar si studii asupra creierelor calugarilor pentru a demonstra efectul acestora asupra circuitelor neurologice ale creierului.
Fa transformarea si schimba obiceiul.

Fii convins ca te poti schimba si ca poti crea noi cai ale creierului oricand esti pregatit sa faci trecerea la acestea. Daca vei continua sa-ti spui “Pot sa o fac!”, vei simti cum devine tot mai clar sentimentul de eliberare de vechiul obicei si avantul pe calea cea noua.
Sunt oameni care cred ca renastem spiritual pentru o noua era. Peste tot au loc schimbari majore. Un proces de transformare are loc in intreaga lume si omenirea trece prin mari schimbari. Trebuie sa faci parte din aceasta schimbare, sa-ti depasesti teama si sa cunosti acea sursa eterna pentru a deveni si tu un instrument al luminii ce face intreg pamantul sa straluceasca.
Sursa: http://www.undergroundhealth.com/train-your-brain-to-let-go-of-habits-10-steps-to-create-new-neural-pathways-of-the-brain/

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.