In prezent, peste 400 de miliarde de cani sunt consumate in fiecare an, cafeaua fiind una dintre cele mai populare bauturi din lume. Dar ce o face deosebita?

0

Cafeaua este o bautura antioxidanta, ce contine substante nutritive benefice care va pot imbunatati viata. O ceasca de cafea dimineata poate impacheta mai mult decat o crestere a energiei.
Din ce in ce mai multe cercetari sugereaza ca ar putea exista mai multe beneficii pentru sanatate asociate consumului de cafea, printre care prevenirea diabetului zaharat si riscul bolilor hepatice.
Beneficiile potentiale ale sanatatii asociate cu consumul de cafea includ: protectia impotriva diabetului de tip 2, a bolii Parkinson sau Alzheimer, a afectiunilor hepatice, a cancerului de ficat si promovarea unei inimi sanatoase.
Doctorul Carlo La Vecchia, de la Istituto di Ricerche Farmacologic din Milano, Mario Negri, a declarat: „Cercetarile noastre confirma afirmatiile trecute, cafeaua este buna pentru sanatatea dumneavoastra si, in special, pentru ficat„. Cercetatorii au descoperit ca scade riscul de cancer la ficat cu 40%.
Cafeaua poate reduce incidenta cirozei hepatice pentru consumatorii de alcool cu 22%, potrivit unui studiu de la Kaiser Permanente Medical Care Program, California, SUA. Autorii studiului au concluzionat ca rezultatele „sustin ipoteza ca exista un ingredient in cafea care protejeaza impotriva cirozei, in special a celei alcoolice. Acestia au declarat ca poate reduce riscul de deces din cauza cirozei hepatice cu 66%.
Doua cesti de cafea pot reduce durerile musculare post-antrenament cu pana la 48%.
Cafeaua creste si aportul de fibre, ajutand la o digestie mai buna.
Un alt studiu a aratat ca cei care consuma mai multa cafea (4 sau mai multe cesti) sunt mai putin predispusi la depresie.
Chiar si consumul moderat de cafea poate reduce sansele de a dezvolta cancer colorectal cu 26%. Acest beneficiu creste odata cu consumul mai mare.

Dar sa nu uitam ca aceasta este totusi un drog. Chiar daca acum te multumesti cu o ceasca, in curand o sa ai nevoie de o doza mai mare, iar acestea duc la dependenta si ajung pana la boli mintale. Cofeina intra in categoria substantelor psihoactive, adica cele care ajung in creier si au efecte asupra sistemului nervos central.
Un studiu populational recent a asociat consumul de cafea cu declansarea unui atac vascular cerebral. Desigur, studiul este strict observational, insa poate ridica semne de intrebare cu privire la riscurile pe care le implica excesul de cafea.

 

 

 

 

Sursa: http://www.medicalnewstoday.com/articles/270202.php
https://www.caffeineinformer.com/7-good-reasons-to-drink-coffee

 

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.