Poate pasta de dinti sa va dauneze sanatatii? Raspunsul este DA!

0

Fiind un ritual zilnic al fiecarei persoane, un grup din ce in ce mai mare de medici spun ca majoritatea pastelor de dinti din comert contin substante daunatoare sanatatii noastre.
Aceste substante chimice au fost asociate cu posibile tipuri de cancer oral sau de san, afectiuni neuronale si cardiace, precum si iritatii ale gurii, leziuni ale gingiilor si poluarea mediului.
Dl. Toby Talbot este specialist in stomatologie restaurativa si membru al Royal College of Surgeons. Dupa mai bine de 35 de ani de activitate, el crede ca produsele pe care le gasim pe rafturile supermarketurilor sunt adesea bazate pe chimie industriala si nu pe medicina.
„Publicul este inteligent, dar trebuie sa fie bine informat despre ceea ce cumpara” spune el. „Unele produse folosesc un slogan care indica faptul ca acestea sunt produsele principale folosite de dentisti, dar acest lucru se datoreaza faptului ca aceste companii trimit produse gratuite oricarui dentist din tara.” 
Lauril sulfat de sodiu, este o substanta ingrijoratoare. „Este in 85% din pastele de dinti si este folosit ca agent de umectare (ceva care permite ingredientelor sa se amestece) ajutand substantele de aromatizare sa se amestece cu apa continuta in produs. Fara acest sulfat, aceste elemente s-ar separa in tub.
Problema cu acest sulfat de sodiu este ca deschide decalajele dintre celulele mucoaselor din gura, care permit intrarea toxinelor sau a agentilor cancerigeni, acestea provenind din toate sursele, inclusiv fumul de tutun.
Mucoasa orala este unul dintre cele mai delicate tesuturi din corpul nostru, iar sulfatul de sodiu este in mod eficient un detergent. Acest detergent dur poate provoca iritatii si abraziuni sau perturbari ale pielii in interiorul gurii, care provoaca ulcere cronice bucale. „Daca vad un pacient care sufera de ulcere recurente la nivelul gurii, una dintre primele lucruri pe care le fac este sa prescriu utilizarea unei paste de dinti fara sulfat de sodiu”, spune Dr. Talbot. O alta substanta foarte periculoasa este fluorul, substanta folosita la fabricarea ortavii pentru sobolani! Nazistii au adaugat in hrana detinutilor mici cantitati de fluor pentru a-i linisti si a-i mentine intr-o stare de letargie mentala care ii impiedica sa se revolte. Incepand din anii 1940 in SUA si Canada, apa potabila a fost, in mare parte, fluorizata prin adaugarea de florura de sodiu. Fluorul a devenit deodata elementul-minune care ne putea scapa de carii. Inclus in pastele de dinti, in apele de gura si, in cele din urma, in apa pe care o bea toata lumea, de la bebelusi pana la varstnici, fluorul ar fi urmat sa imbunatateasca sanatatea dentara a tuturor acestor norocosi beneficiari. Ani mai tarziu, au inceput sa se auda voci, din lumea stiintifica, afirmand ca fluorizarea apei nu numai ca nu ar imbunatati in vreun fel sanatatea cuiva, dar contribuie la cresterea riscului unor afectiuni.  Daca nu stiati si nu v-ati gandit la aportul de fluor din apa imbuteliata aveti mai jos cateva informatii: fluorul in apele imbuteliate romanesti (concentratia de fluor mg/l)

Perla 0,4788 !
Dorna 0,2736 !
Carpatina light 0,2
Poiana Negri 0,2
Biborteni aqua magnezia 0,2
Bonaqua 0,18
Biborteni aqua viva 0,18
Harghita 0,18
Carpatina forte 0,13
Borsec 0,06
Perla Harghitei 0,02
Izvorul minunilor 0,01
Zizin 0,01
Bucovina 0,01
Izvorul alb 0,01
Izvorul minunilor 0,01
Perla sport 0,01
Ulterior, au inceput sa circule si informatii privind potentialul carcinogenic al fluorului, iar mai multe studii ar fi demonstrat ca exista o legatura intre fluor si fracturi: ingestia fluorului in cantitati mari fragilizeaza oasele, marind riscul de fracturare a acestora. Ca si cum nu era de ajuns, se vehiculeaza, mai nou, informatii asupra unor posibile efecte ale fluorului asupra creierului si, implicit, a comportamentului uman. Un reputat jurnalist spaniol, David Heylen Campos, a sugerat intr-o carte a sa faptul ca fluorul ar fi folosit pentru a tine sub control populatia, impiedicand-o sa devina prea violenta. Pana in anii ’90 nici un studiu sau cercetare nu s-a efectuat pentru a determina impactul fluorului asupra glandei Pineale – o glanda de dimensiuni mici localizata intre cele doua emisfere ale creierului, responsabila cu producerea hormonului „melatonina”. Acesta este un hormon care ajuta la reglarea proceselor pubertatii si contribuie la protejarea organismului impotriva degenerarii celulare cauzata de radicalii liberi. O problema majora legata de fluor este acumularea masiva in glanda pineala – cu efecte ca : reducerea productiei de melatonina si instalarea prematura a pubertatii. Se cunoaste acum – multumita cercetarilor meticuloase ale Dr. Jennifer Luke de la Universitatea Surrey din Marea Britanie – ca glanda pineala este principala tinta a acumularilor de fluor in corp, producand dereglari majore. Experimentele pe animale arata ca fluorul se acumuleaza la nivelul creierului si ca expunerea la el altereaza comportamentul mental intr-o maniera identica unui agent neurotoxic.
Fluorura de Sodiu este o substanta extrem de toxica – doar 200 mg de fluor este suficient pentru a ucide un copil si doar 3-5 grame ( o lingurita ) este destul pentru a ucide un adult. Atat copii (prin inghitirea tabletelor sau gelurilor cu fluor) cat si adulti (accidente implicand echipamente si filtre ale dispozitivelor de dializa) au murit din cauza expunerii excesive.
Asadar aveti grija ce produse de igiena dentara folositi si incercati sa cumparati cele pe baza de plante naturale, pentru ca Natura este Vindecatoare !

 

 

 

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2926020/Are-hidden-horrors-toothpaste-Dr-Toby-Talbot-tells-ingredients-concern-most.html
http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4213182-fluorul-otrava-noastra-cea-de-toate-zilele
https://www.organik.ro/news/details/toxicitatea-fluorului

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.