Când vine vorba de ceai, nu trebuie să ne mulțumim doar cu opțiunile pe care le găsim în supermarket. Deși ceaiul negru, roșu sau verde are multe proprietăți pozitive, există câteva ceaiuri neobișnuite care au efecte deosebite asupra organismului.
Unul dintre acestea este ceaiul din petale de trandafir. Această băutură caldă are o serie de beneficii, care ajută la menținerea organismului în formă și poate împiedica progresia sau prevenirea unor boli grave.
Aceste beneficii au fost dezvăluite în urma diferitelor studii realizate de universități și organizații legate de alimentație. Printre acestea se numără lucrări realizate de Universitatea din Bogota (Columbia) și de Institutul Național de Tehnologie Agricolă din Argentina (INTA).
Care sunt efectele nutriționale ale ceaiului de trandafir?
În ceea ce privește proprietățile sale nutriționale, conține în principal vitamina C și, de asemenea, cantități mici de vitamine B. De asemenea, oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți, inclusiv flavonoide,
Ceaiul de trandafir are, de asemenea, minerale, cum ar fi potasiul. Deși este sărac în calorii, poate oferi un ușor beneficiu de hidratare datorită conținutului său de apă, atunci când este consumat sub formă de infuzie.
Ce beneficii aduce ceaiul de trandafiri organismului?
Reducerea stresului și a anxietății
Efectul calmant pe care îl oferă se datorează în parte compușilor aromatici și chimici din trandafiri care pot induce eliberarea de substanțe chimice care promovează starea de bine.
Gestionarea durerilor minore
Antioxidanții, cum ar fi quercetina și kaempferolul, care se găsesc în trandafiri, pot ajuta la ameliorarea durerilor minore.
Ajută la metabolizarea zahărului
Compușii din trandafiri pot ajuta la reglarea metabolismului zahărului, posibil prin influențarea nivelurilor de glucoză și insulină.
Ameliorează constipația
Proprietățile digestive ale ceaiului de trandafir, datorită compușilor fenolici prezenți, pot fi de ajutor pentru cei care suferă de constipație ușoară.
Acțiune antioxidantă
Antioxidanții din trandafiri, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, sunt benefici pentru funcția cardiovasculară și pentru protecția împotriva unor boli cronice.
Ameliorarea crampelor menstruale
Proprietățile de echilibrare hormonală ale ceaiului de trandafir, probabil datorită substanțelor fitochimice pe care le conține, pot ameliora durerile uterine din timpul menstruației.
Niciun comentariu