Din timpuri stravechi, omul primitiv, isi procura hrana din mediul inconjurator, dar nu numai atat. Atunci cand se ranea sau era bolnav, el isi cauta alinare in plantele din jurul lui. Datorita judecatii superioare a omului si a capacitatii de a-si aduce aminte, omul a retinut plantele care-i aduceau alinarea si vindecarea si a transmis din generatie in generatie observatiile sale, la inceput prin viu grai, apoi prin desene si mai tarziu prin scris.

Substantele din medicamente erau extrase si formate din diferite ierburi si plante inca din anul 6000 i.e.n. indiferent ca era vorba despre China, Persia, Egipt, Grecia, Roma – toate imperiile mari ale lumii cultivau aceste plante cu efect curativ in scopuri medicinale.

Nativii din tribul Cherokee, originar din sud-estul Statelor Unite, cred ca, Creatorul le-a dat darul de a intelege si pastra plantele medicinale. Cei din acest trib au incredere in proprietatile preventive si de vindecare ale farmaciei naturii. Pentru ca multe plante devin din ce in ce mai rare o data cu trecerea timpului, Cherokee promoveaza tehnici adecvate de colectare. Batranii i-au invatat ca, atunci cand aduni, ar trebui sa culegi numai fiecare a treia planta gasita. Acest lucru asigura pastrarea de sufieciente specimene pentru supravietuirea speciei.

Plantele medicinale sunt folosite cu succes in tratarea multor afectiuni si in regiunea tarii noastre inca de pe vremea geto-dacilor. Vracii geto-daci foloseau plante medicinale in forma de ceaiuri si tincturi din flori, frunze si radacini pentru tratarea tuturor afectiunilor. Descoperiri arheologice de pe teritoriul tarii noastre au aratat ca stramosii nostrii daci erau foarte buni cunoscatori ai plantelor medicinale, folosind foarte multe tratamente naturiste.

Herodot, parintele istoriei, spunea despre daci: „ca aveau cunostinte despre intrebuintarea plantelor medicinale si stiau sa ingrijeasca bolnavii”. Ei foloseau pentru tratarea unor boli sau oblojirea ranilor de la decocturi, infuzii, inhalaţii, pana la unguente şi mixturi toate facute din plante medicinale.

Natura a fost inzestrata cu daruri pentru a ne oferi tot ce avem nevoie: hrana, apa, caldura, lumina. Ce ne-am face fara macar unul din aceste daruri?

Aflati ce efecte benefice au plantele asupra organismului nostru, cum va puteti detoxifia organismul, creste vitalitatea, ce plante au efect antioxidant ,ce legume si fructe sunt bune pentru anumite afectiuni si multe alte informatii despre ingrijirea pielii, parului, unghiilor, tratamente naturiste, combaterea multor afectiuni, stresului, etc.

Va multumim pentru ca ne sunteti alaturi si speram ca articolele noastre sa va ajute in a avea un stil de viata cat mai sanatos.