Inflamatia este raspunsul protector al organismului la vatamari sau daune. Acestea ajuta procesele naturale de vindecare si reparare. O problema apare atunci cand corpul este inflamat cronic. Poluarea, sensibilitatile alimentare si greutatea in plus, pot duce la inflamatii cronice.
Nu trebuie sa acceptati inflamarea ca o parte a vietii. Exista multe plante diferite care va pot ajuta sa reduceti sau sa impiedicati inflamarea in corp.
Turmeric
Agentul antiinflamator din turmeric este pigmentul galben numit curcumina. Medicamentele ayurvedice si chinezesti au folosit mult timp turmericul pentru a reduce inflamatia, precum si pentru a trata tulburarile digestive, ranile si infectiile.
Studiile au aratat ca acesta actioneaza ca un antioxidant si lupta impotriva cancerului. Acest condiment este delicios si poate fi folosit in supe sau alte feluri de mancare. Mai poate fi adaugat in sucuri de legume proaspete. Sunt disponibile si suplimente de curcumina.
Ceai verde
Efectele preventive ale ceaiului verde impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului sunt bine stabilite. Studii mai recente au aratat ca ceaiul verde poate fi un antiinflamator eficient, in special in tratamentul artritei. De asemenea, poate reduce inflamatia in tractul digestiv.
Se recomanda consumul zilnic a 3 – 4 cesti de ceai. Pentru cei care nu doresc cofeina, sunt disponibile ceaiuri verzi decofeinizate.
Scoarta de salcie alba
Scoarta de salcie alba a fost folosita ca tratament pentru durere si inflamatie din vremea egiptenilor antici. Multe studii au aratat ca scoarta de salcie alba are un efect comparabil cu aspirina si cu mai putine efecte secundare.
Doza obisnuita de salcie alba este de 240mg/zi. Exista, de asemenea, amestecuri pe baza de plante care contin coaja de salcie alba care poate fi utilizazta pentru un eveniment acut, cum ar fi o durere de cap.
Ardei iute
Capsaicina este acel compus care face ardeiul sa fie iute. Aceasta substanta are efect antiinflamator pentru corp.
Orice tip de ardei iute contine capsaicina. Puteti folosii ardei proaspat sau pudra intr-o varietate larga de mancare, inclusiv deserturi. Suplimentele care contin capsaicina sunt adesea amestecate cu alte plante pentru a crea amestecuri naturale antiinflamatoare.
Piper negru
Gustul distinctiv al piperului negru provine de la piperina chimica. Chiar si in doze mici, s-a demonstrat ca piperina reduce inflamatia. Poate inhiba raspandirea cancerului si s-a demonstrat ca suprima perceptia simptomelor durerii si artritei.
Rozmarin
Intr-un studiu, participantilor li s-au dat cantitati mici de diferite plante si condimente comune pentru o perioada de 7 zile. Rozmarinul a prezentat unul dintre cele mai puternice efecte protectoare impotriva inflamatiei si oxidarii.
Cuisoare
Uleiul de cuisoare poate fi aplicat direct pe gingii pentru a ajuta la reducerea durerii dintilor. S-a demonstrat ca reduce inflamatia gurii si gatului. Cuisoarele mai pot fi utilizate pentru a trata diareea, greata, hernia, respiratia urat mirositoare si ca expectorant.
Mugurii de flori uscati sau proaspeti sunt deliciosi in multe feluri de mancare, precum si in deserturi si bauturi calde.
Ghimbir
Cercetarile au aratat ca ghimbirul are un efect terapeutic mai bun decat medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pentru a trata durerea si inflamatia. Ghimbirul inhiba, de asemenea, activitatea mai multor gene implicate intr-un raspuns inflamator.
Potrivit Centrului Medical al Universitatii din Maryland, ghimbirul poate ajuta la prevenirea sau tratarea varsaturilor si starii de greata. Acesta poate fi utilizat in diferite feluri de mancare, precum si in cecaiuri, sucuri si deserturi.
Scortisoara
Pe langa proprietatile sale antiinflamatoare, s-a demonstrat ca scortisoara are proprietati antioxidante, antidiabetice, antimicrobiene, anticanceroase si care diminueaza lipidele. S-a descoperit ca actioneaza impotriva tulburarilor neurologice precum bolile Parkinson si Alzheimer.
Scortisoara merge bine in orice, de la cerealele pentru micul dejun, supe si tocana, la deserturi si bauturi.
Niciun comentariu