Ingrediente:
– 1 kg corcoduse
– 200 ml otet
– 800 ml apa
– 150 g zahar
– 1 radacina hrean
– 1 capatana usturoi
– 1 lingura boabe de mustar
– 1 foaie dafin
– 1 ardei iute (optional)
– 1 lingura sare grunjoasa
Mod de preparare:
– Corcodusele pentru aceasta reteta ar trebui sa fie din cele coapte, dar nu foarte moi. Atunci cand le pipaim pielea fructului sa fie ferma, nu flescaita.
– Fructele se spala si se zvanta.
Borcanele se spala bine cu apa calda si detergent si se usuca. Este preferabil ca pentru muraturi borcanele si capacele sa fie si sterilizate. Operatiune ce se face in cuptor cca.10 minute la 130 grade Celsius. De asemenea capacele trebuie sa fie bune. Daca folositi borcane reciclate uneori este nevoie de capace noi (se gasesc in magazine).
– In fiecare borcan se pune la fund o bucatica de hrean apoi se aseaza corcodusele asfel incat sa nu ramana prea mult spatiu intre ele, dar nici sa nu fie strivite. Deasupra se adauga in fiecare borcan cate 1-2 catei de usturoi si o bucatica de ardei iute.
– Se pregateste solutia pentru marinarea corcoduselor. Intr-o cratita se pun la fiert: apa, otetul, sarea, zaharul si foaia de dafin. Se amesteca si se fierbe cateva minute. Solutia se lasa putin la racorit apoi se toarna in borcane. La final se preasara in fiecare borcan boabe de mustar si se adauga cate o bucatica de hrean si cate una de ardei iute. Borcanele se inchid bine, se eticheteaza si se pun in spatii racoroase.
Marinarea se face lent, la fel ca si la ardeii iuti marinati.
– Aceste corcoduse marinate sau corcoduse murate merg perfect atat langa o friptura, dar si langa o portie de cartofi la cuptor sau fasole batuta.
Spor la gatit!
Niciun comentariu