Puțini cunosc licoarea miraculoasă care face ca grăsimea de pe burtă să se topească și întărește imunitatea rapid. Condimentul este prea puțin valorificat pentru multitudinea de beneficii pe care le are.
Puțini români știu licoarea miraculoasă care are o mulțime de beneficii asupra organismului. Pe lângă faptul că topește grăsimea de pe burtă rapid, condimentul este extrem de bun pentru creșterea imunității. Tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic o băutură bazată pe acest condiment magic, recomandat de experții din întreaga lume.
Tumericul, licoarea miraculoasă care are numeroase beneficii asupra organismului
Tumericul este o rădăcinoasă folosită ca un condiment natural și este cunoscut și sub numele de „Curcuma longa”, făcând parte din familia ghimbirului. Rădăcina de tumeric conține un compus special numit „curcumina”, care are proprietatea de a reduce inflamația. Astfel, scăderea nivelului inflamației poate diminua și riscul ca afecțiunile să progreseze și să devină acute. Totodată, tumericul este utilizat și pentru a ameliora afecțiuni care se manifestă prin durere și inflamație, cum ar fi boli cardiovasculare, boala Alzheimer, unele afecțiuni degenerative și chiar și cancer.
Mai mult, tumericul oferă un aport nutrițional crescut. Potrivit specialiștilor, o linguriță de tumeric conține 26% din cantiatea zilnică necesară de mangan, 16% de fier, 5% de potasiu și 3% de vitamina C. Iată și ce alte valori nutriționale se găsesc într-o lingurițăde tumeric pudră:
– 6.31 grame de carbohidrați;
– 0.91 grame de proteine;
– 2.1 grame de fibre;
– 0.31 grame de grăsimi;
– 0.3 grame de zaharuri;
– 29 de calorii.
Dacă te confrunți cu kilograme în plus și cu grăsime abdominală, tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic o băutură pe bazăde tumeric. Mai mult, acesta ajută și la întărirea sistemului imunitar. Iată tot ce ai nevoie:
– o cană de apă;
– 1/4 lingură cu turmeric pudră;
– sucul de la o jumătate de lămâie;
– un vârf de cuțit de scorțișoară pudră;
– 1-2 lingurițe de miere naturală (preferabil miere de Manuka).
Mod de preparare: Se pune la fiert o cană de apă până dă în clocot. Între timp, într-o cană curată, se adaugă tumericul și scorțișoara. Se adaugă apa și se amestecă bine, apoi se lasă compoziția la răcit, pentru a nu fi fierbinte. Ulterior, se adaugăzeama de lămâie și mierea, după gust. Se consumă cu înghițituri mici, cât este caldă.
Niciun comentariu