Preveniți cancerul cu o dietă din 5 ingrediente
Alimente care înfometează celulele canceroase. Dieta joacă un rol foarte important în prevenirea cancerului, una dintre cele mai importante probleme de sănătate ale timpurilor noastre. În acest caz, ceea ce mâncați este la fel de important ca și cantitatea pe care o consumați.
Alimentația sănătoasă presupune consumul de alimente din cinci grupe principale de care organismul nostru are nevoie. După cum majoritatea dintre noi știm, acestea sunt produsele lactate, carnea și peștele, fructele și legumele, cerealele și grăsimile. Alimentele probiotice au capacitatea de a regla flora intestinală. În acest scop, este necesar să consumăm un pahar cu apă de kefir și patru linguri de iaurt în fiecare zi. Un alt grup de alimente care protejează flora intestinală și favorizează creșterea bacteriilor benefice datorită conținutului lor de fibre sunt leguminoasele. Consumul de leguminoase 2 sau 3 zile pe săptămână oferă multe beneficii importante, de la reglarea glicemiei la prevenirea cancerului rectal.
Nu mâncați salam, cârnați și pastramă
Mănâncă somon, macrou și sardine – alimentele cele mai bogate în omega 3, care sunt bune pentru vedere și celulele creierului.Pe de altă parte, ar trebui să fiți atenți la consumul de carne roșie, care este bogată în fier, zinc, magneziu, potasiu și seleniu. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi crește riscul de cancer de colon cu 18%.Adică, acum este un fapt științific că un consum frecvent de carne procesată, cum ar fi cârnații, salamul și șunca, duce la cancer.
Consumați alimente colorate
Este important să consumați legume și fructe. Mâncați zilnic cel puțin 3-5 porții de fructe și legume. Cu cât mâncați mai multe fructe și legume colorate, cu atât veți asimila mai mulți antioxidanți. Preferați întotdeauna fructele și legumele cu o culoare mai închisă. Asigurați-vă că includeți în dieta dvs. legume de culoare verde închis, cum ar fi sfecla, spanacul și varza kale, cele de culoare roșu închis, cum ar fi rodia și afinele, cele de culoare galben-portocaliu închis, cum ar fi caisele, morcovii și dovleacul, cele de culoare violet, cum ar fi prunele, și cele albe, cum ar fi usturoiul și ceapa.
Făina integrală este de preferat
Cerealele, care conțin carbohidrați, proteine, vitaminele B și E și minerale precum magneziu, fier și zinc, sunt cele mai importante surse de energie pentru organismul nostru. Cu toate acestea, ar trebui să evităm carbohidrații simpli, cum ar fi făina albă, orezul, zahărul, mierea și dulciurile, deoarece aceste alimente cresc rapid glicemia și stimulează organismul să elibereze insulină. Ca urmare, secreția de insulină face ca excesul de zahăr să se acumuleze în sânge sub formă de grăsime. Din păcate, cantitatea crescută de grăsimi deschide calea dezvoltării cancerului. Prin urmare, este extrem de important să consumați alimente fabricate din produse cerealiere neprocesate, cum ar fi grâul integral, secara, ovăzul și bulgurul.
Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!
2 linguri de ulei pentru 1 kg de mâncare vegetală
Grăsimile vegetale protejează împotriva cancerului. Pe de altă parte, nu folosiți mai mult de două linguri de ulei vegetal pe kilogram de legume atunci când gătiți, deoarece consumul excesiv de uleiuri poate provoca stres și poate slăbi sistemul imunitar. Nu trebuie să adăugați ulei suplimentar atunci când gătiți alimente cu grăsimi animale, cum ar fi carnea, puiul și peștele. Adăugați uleiul după ce mâncarea este gătită, nu înainte de gătit, ori de câte ori este posibil. Pentru a preveni pierderea vitaminei E, uleiurile trebuie să aibă acces la lumină și oxigen în timpul depozitării.
Este o idee bună să aveți întotdeauna aceste alimente în bucătăria dumneavoastră
Dacă doriți să vă protejați de cancer, ar trebui să aveți întotdeauna aceste alimente miraculoase în casa dvs:
- boabe de soia, linte
- Brânză degresată, iaurt sau iaurt
- Fasole albă, năut
- Fasole verde, mazăre
- Fructe (portocale, mandarine, caise, mure negre, cireșe, vișine, coacăze negre)
- Nuci, cum ar fi nucile, alunele și alunele de pădure
- Varză, conopidă, spanac, sfeclă, frunze de ridichi și sfeclă, napi
- Pâine integrală și de secară, bulgur, grâu grosier
- ouă
Un ghid pentru o alimentație care ține cancerul la distanță
Revizuiește-ți bucătăria și stabilește noi reguli pentru o alimentație ferită de cancer. Urmați aceste reguli simple:
-
- Mențineți o greutate corporală ideală.
- Nu decojiți fructele și legumele dacă acestea pot fi consumate fără coajă.
- Mâncați pâine integrală, pâine de secară, bulgur și grâu gros.
- Lăsați loc în dieta zilnică pentru alimentele bogate în antioxidanți și vitamina C, cum ar fi usturoiul, varza, broccoli, conopida,
- roșiile, ceaiul verde, grapefruit, semințele de in, ghimbirul, turmericul și afinele.
- Gătiți mâncărurile de legume cu o cantitate mică de apă sau în sos propriu.
- Nu turnați apa folosită pentru înmuierea sau fierberea leguminoaselor.
- Fiți atenți la condițiile de depozitare a alimentelor.
- Verificați etichetele alimentelor gata preparate.
- Folosiți legume proaspete și preparați-vă propriile mese.
- Nu mai consumați alcool.
- Continuați să faceți mișcare. Mergeți, înotați, mergeți cu bicicleta sau faceți exerciții fizice timp de cel puțin 30 de minute în 3 zile din săptămână și păstrați acest program pe tot parcursul vieții.
- Urmați întotdeauna aceste recomandări de prevenire a cancerului. Încercați să nu vă abateți de la reguli atunci când mergeți la cumpărături și când intrați în bucătărie pentru a pregăti mesele.
Niciun comentariu