Dincolo de gustul dulce, mango contine o abundenta de vitamine, minerale si antioxidanti care asigura o sanatatea optima. De zeci de ani, fructul mango a fost consumat pentru a calma stomacul. Similar cu papaya, acesta contine anumite enzime cu proprietati de vindecare a stomacului. (Reteta Suc de mango)
Conform credintelor indiene, mangoul simbolizeaza viata (este fructul national al Indiei) si este folosit in aproape fiecare ritual sacru.
Mango este foarte scazut in grasimi saturate, colesterol si sodiu. Acesta este o sursa excelenta de fibre dietetice si vitamina B6, precum si o buna sursa de vitamina A si C. Potrivit National Nutrient Database, mango contine potasiu, magneziu si curpu, si este foarte bogat in beta-caroten, quercetin si astragalin.
Mentine sanatatea generala
Potrivit unui studiu publicat in revista Nutrients, mango are un continut impresionant de vitamine care asigura sanatatea generala. Este bogat in potasiu si magneziu si este un excelent remediu pentru tensiunea arteriala crescuta.
Acesta mai contine seleniu, calciu, fier si fosfor, riboflavina, vitamina B6, A, C, E, K, niacina, folat, tiamina si acid pantotenic. Aceste componente va ajuta sa evitati o serie de boli care pot proveni din deficientele acestor vitamine si minerale. Continutul de vitamina E din acest fruct poate ajuta la cresterea vietii sexuale prin declansarea activitatii hormonilor sexuali.
Antioxidantii puternici gasiti in mango pot neutraliza radicalii liberi in organism, si pot ajuta la prevenirea bolilor de inima, imbatranirea prematura, cancer si multe alte boli degenerative.
Previne cancerul
Mango contine o cantitate mare de pectina, o fibra digerabila solubila care contribuie in mod eficient la scaderea nivelului de colesterol din sange. Pectina poate ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului de prostata.
O cercetare cuprinzatoare efectuata de Departamentul de Nutritie si Stiinte Alimentare din Texas sugereaza ca polifenolii din mango au un potential chemoterapeutic impotriva cancerului de san.
Crestere in greutate
Mangoul este de ajutor atunci cand doriti sa castigati in greutate. 150g de mango are in jur de 86 de calorii, care pot fi absorbite cu usurinta de catre organism. In plus, acesta contine amidon, care se transforma in zahar si ajuta la cresterea in greutate.
Digestie
Dupa un studiu din 2018 publicat in revista Food and Function, mango contine pectina dietetica care ajuta la reglarea digestiei.
Acest fruct joaca un rol important in eliminarea problemelor precum indigestia si aciditatea in exces. Ingredinentele bioactive din mango, cum ar fi esterii, terpenele si aldehidele, contribuie la cresterea poftei de mancare si, de asemenea, imbunatatesc sistemul digestiv.
Pentru anemie
Mango este bogat in fier, ceea ce il face benefic pentru persoanele care sufera de anemie. Un aport regulat poate ajuta la eliminarea anemiei prin cresterea numarului de celule rosii din sange.
In timpul sarcinii
Mango este benefic femeilor insarcinate, deoarece indeplineste cerintele de fier necesare acestei perioade.
Anti-imbatranire
Mango contine cantitati mari de vitamina A si C, care contribuie la producerea proteinelor de colagen in interiorul corpului. Colagenul ajuta la protejarea vaselor de sange si a tesuturilor conjunctive ale organismului, incetinind astfel procesul natural de imbatranire.
Creier
Fructele de mango contin cantitati mari de vitamina B6, vitala pentru mentinerea si imbunatatirea functiei creierului. Aceste vitamine ajuta la amalgamarea neurotransmitatorilor majori care contribuie la determinarea starii de spirit si la modificarea tiparelor de dormit.
Mango ofera in mod natural cantitati semnificative din aceasta vitamina. Cu acest fruct parte din dieta, puteti fi siguri de un creier sanatos si de o functionare eficienta a nervilor. Veti evita, de asemenea, suplimentele medicamentoase, care au o lunga lista de posibile efecte secundare. Continutul de acid glutamina din mango imbunatateste, de asemenea, concentrarea si puterea memoriei.
Sursa: organicfacts.net
Niciun comentariu