-
Revitalizare și armonie: Beneficiile uimitoare ale ceaiului de salcâm pentru trup și suflet!
Florile de salcâm, denumite științific Robinia pseudoacacia, conțin o varietate de substanțe active. Principalii compuși chimici prezenți în florile de salcâm includ... -
Reducerea balonării și flatulenței: Sfaturi practice și remedii eficiente
Balonarea și flatulența sunt două simptome digestive comune care pot provoca disconfort și senzație de plenitudine în abdomenul superior. Acestea pot fi însoțite de... -
13 alimente naturale pentru o digestie corecta si un intestin sanatos
Balonarea, aciditatea, arsurile la stomac, flatulenta si alte simptome ale indigestiei pot fi foarte suparatoare. Digestia necorespunzatoare devine un motiv de ingrijorare si... -
Importanta fibrelor in dieta si cele mai bogate surse alimentare
Beneficiile majore ale fibrelor dietetice sunt in principal asociate cu tractul digestiv. Cu toate acestea, beneficiile sale pentru sanatate includ scaderea colesterolului... -
De ce nu trebuie sa lipseasca nucile si semintele din dieta ta zilnica
Cele mai consumate nuci cu coaja lemnoasa sunt migdalele, nucile, nucile pecan, nucile braziliene si castanele, iar cele mai consumate seminte sunt cele de floarea soarelui, de... -
Loboda este extrem de benefica pentru sanatate, mai ales la inceput de primavara, atunci cand organismul are nevoie de vitamine si minerale din belsug
Diversele tipuri de loboda au fost cultivate si consumate de catre vechile culturi mezolitice. Vechiul Testament mentioneaza (in cartea lui Iob, 30:4) ca cei exclusi din... -
Ati auzit de ceai cu unt? Aflati ca este foarte benefic si usor de preparat
Ceaiul cu unt are denumirea Po cha, un ceai traditional tibetan. Este o bautura populara in aceasta tara de peste 1500 de ani, iar multi tibetani il beau zilnic. Consumul de... -
Semintele de in au fost consumate timp de cel putin 6000 de ani, facandu-le una dintre primele super-alimente cultivate in intreaga lume
Semintele de in contin acizi grasi omega-3, fibre, grasimi mononesaturate si polinesaturate, vitamina B1, B6, folate, calciu, fier, magneziu, fosfor si potasiu. Printre... -
Amarantul nu a aparut peste noapte in civilizatia moderna, dimpotriva este un aliment stravechi consumat de aztecii si mayasii din America Centrala
Beneficiile pentru sanatate ale amarantului includ reducerea inflamatiei, prevenirea anumitor boli cronice, cresterea masei osoase, scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea... -
Bogat in antioxidanti, pepenele galben ofera numeroase beneficii pentru sanatate
Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul... -
Culturile europene medievale considerau ca mosmonul are multe beneficii de oferit sanatatii
Mosmonul este un fruct ideal pentru sezonul rece, fiind capabil sa ridice imunitatea, sa lupte impotriva virusilor si sa protejeze sistemul respirator. Face parte din familia... -
In traditia populara angelica are insusiri magice, se credea despre ea ca atrage protectia ingerilor
In Evul Mediu, era considerata un panaceu si de aceea numeroase preparate terapeutice aveau in compozitie angelica. Se credea ca planta lasata la macerat in palinca alunga... -
Rambutan, fructul cu forma si gust de neuitat, are beneficii uimitoare
Fructul exotic rambutan este mai putin cunoscut si destul de neobisnuit ca aspect, dar placut la gust si folosit pe scara larga atat pentru aplicatiile culinare cat si pentru... -
Carambola sau fructul stea este o aparitie exotica care merita incercata, fiind recomandata pentru beneficiile ei
Carambola este o varietate de fruct exotic, ambalat cu substante nutritive si minerale, care a castigat recent popularitate la nivel mondial datorita efectelor sale potentiale...