7 sucuri pentru sănătatea digestivă – rețete ușor de preparat în doar câteva minute

0

Există mai multe sucuri care pot fi benefice pentru digestie, printre care se numără:
1. Suc de lămâie și ghimbir

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și poate ajuta la calmarea disconfortului abdominal și a balonării. În același timp, lămâia poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea refluxului acid.
✔️ Pentru a pregăti acest suc, se amestecă 2 linguri de suc proaspăt de lămâie cu o lingură de suc de ghimbir proaspăt. Se adaugă apă și miere după gust, dacă este necesar.
2. Suc de aloe vera
Aloe vera poate ajuta la reducerea inflamației în intestine și la ameliorarea simptomelor de reflux acid.
✔️ Pentru a pregăti acest suc, se taie o frunză de aloe vera și se extrage gelul din interior. Gelul se amestecă cu apă și suc de lămâie, după gust.
3. Suc de mere
Merele conțin pectină, o fibră solubilă care poate ajuta la reducerea inflamației în intestine și la ameliorarea simptomelor de reflux acid.
✔️ Pentru a pregăti acest suc, se curăță merele și se taie în bucăți mici. Se trece prin blender sau storcător de fructe, apoi se amestecă cu apă.
4. Suc de morcov și sfeclă roșie
Sfecla roșie conține betaină, un compus care poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea inflamației în intestine. Morcovii sunt o sursă bună de fibre, care pot ajuta la reducerea constipației.
✔️ Pentru a pregăti acest suc, se curăță și se taie morcovii și sfecla roșie în bucăți mici. Se trece prin blender sau storcător de fructe, apoi se amestecă cu apă.

5. Sucul de lămâie și apă călduță
Acest suc poate ajuta la activarea enzimelor digestive și poate ajuta la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv.
✔️ Pentru a-l prepara, adăugați sucul de la jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă și amestecați bine.
6. Sucul de ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației în tractul digestiv.
✔️ Pentru a-l prepara, tăiați câțiva centimetri de rădăcină de ghimbir și amestecați-l cu apă și miere.
7. Sucul de morcov
Morcovii conțin fibre solubile și insolubile, care pot ajuta la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea sănătății intestinale.
✔️ Pentru a-l prepara, puneți morcovii într-un blender și amestecați-i cu puțină apă.
❗️Este important să rețineți că, înainte de a începe să beți sucuri pentru digestie, ar trebui să vă consultați cu un medic sau un nutriționist, pentru a vă asigura că nu aveți nicio afecțiune medicală care să necesite tratament sau modificarea dietei. De asemenea, sucurile de fructe și legume ar trebui consumate cu moderație, deoarece acestea pot conține zaharuri naturale care pot afecta nivelul de zahăr din sânge.

Niciun comentariu

Nu ratați!