Ghimbirul este unul dintre cele mai vechi remedii cunoscute in tratamentele traditionale pe baza de plante, in special in China, India si Orientul Mijlociu

7

Ghimbirul este unul dintre cele mai vechi condimente din bucataria internationala. Acesta a devenit cunoscut pentru diferitele sale beneficii, printre care se numara capacitatea de a stimula sanatatea osoasa, de a intari sistemul imunitar, de a creste apetitul, de a preveni diverse tipuri de cancer, de a imbunatati conditiile respiratorii, ajuta digestia si elimina simptomele artritei.
In China a fost folosit de peste 2000 de ani pentru a vindeca inflamatia si diareea. Beneficiile pentru sanatate ale ghimbirului s-au extins dincolo de cunostintele traditionale.
Ghimbirul stimuleaza sanatatea osoasa si usureaza durerea articulara. Acesta are un numar de compusi organici unici, care sunt puternici compusi antiinflamatori, asociati cu ameliorarea inflamatiei genunchiului si a durerii asociate, precum si cu suprimarea compusilor inflamatori chiar inainte sa afecteze organismul. Ghimbirul reprezinta atat o masura preventiva, cat si un tratament pentru inflamatie si durerea asociata acesteia.
Ghimbirul a fost folosit de secole pentru tratarea diareei si a fost recent dovedit de cercetatori ca intr-adevar ajuta, prevenind spasmele si gazele stomacale.
Ghimbirul ajuta sistemul digestiv. Acesta ajuta la reglarea nivelurilor ridicate de zahar care pot intrerupe digestia si calmeaza stomacul, mentinandu-si astfel ritmul regulat. In plus, are un numar de compusi care imbunatatesc absorbtia nutrientilor si a mineralelor din alimente.
Ghimbirul contine compusi organici care previn cancerul. Aceiasi compusi care ii dau proprietatile antiinflamatorii, s-au dovedit ca impiedica activitatea carcinogena.
Este benefic si in promovarea transpiratiei care ajuta la curatarea porilor permitand organismului sa elimine toxinele prin lichid, dar cercetarile au aratat ca transpiratia include si un compus de lupta impotriva germenilor, numit dermicidina.

Crampele sunt calea corpului de alarmare la un anumit tip de pericol. In acest caz, prostaglandinele, hormoni care functioneaza ca mesageri chimici, sunt activatori cheie ai simptomelor, cum ar fi campre, dureri sau febra. Oamenii de stiinta cred ca nivelurile ridicate de prostaglandine contribuie la cresterea crampelor mestruale. Ghimbirul ajuta la reducerea nivelurilor de prostaglandine din organism, reducand astfel crampele.
Studiile au concluzionat ca ghimbirul ajuta la vindecarea greturilor legate de sarcina, boala sau chimioterapie. Absorbtia si reglarea rapida a functiilor organismului vindeca greata fara efectele secunadare ale medicamentelor moderne.
Ghimbirul, de-a lungul vremii, a fost prescris si pentru a combate racelile si infectiile. In timp ce celulele albe lucreaza la apararea impotriva bolii, ghimbirul actioneaza ca o bariera la nivelurile ridicate de prostaglandine care induc febra, dureri de cap si crampe.
Alte beneficii pentru sanatate includ reducerea bolilor de inima, artritei, migrenei, depresiei si tratarii tulburarilor de anxietate legate de stres.
Ghimbirul poate avea, uneori, efecte secundare pentru cei care sufera de calculi biliari. Prin urmare, daca aveti aceasta afectiune sau o istorie a conditiilor vezicii biliare, este recomandat sa consultati un medic inainte de a consuma ghimbir. 

 

 

Sursa: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72; http://food.ndtv.com/food-drinks/7-miraculous-benefits-of-ginger-juice-from-better-digestion-to-beautiful-hair-1685835

7 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.