Usturoiul, cel mai puternic medicament oferit de natura!

2

Usturoiul este folosit pe scara larga ca aroma de gatit, dar a fost de asemenea folosit ca medicament in intreaga istorie antica si moderna. A fost si este recomandat pentru a preveni si a trata o gama larga de afectiuni si boli.
A fost folosit de oameni de mii de ani, in Egiptul Antic atat pentru scopuri culinare cat si pentru sanatate si beneficii terapeutice.
Richard S. Rivlin a scris in Journal of Nutrition că medicul grec antic Hippocrate (circa 460-370 i.Hr.) cunoscut azi ca „tatal medicinei occidentale”, a prescris usturoiul pentru o gama larga de conditii si boli. Hipocrate a promovat utilizarea usturoiului pentru tratarea problemelor respiratorii, a parazitilor, a digestiei si a oboselii. Clasele superioare, in schimb, evitau usturoiul deoarece dispretuiau mirosul sau puternic.
De-a lungul istoriei, in Orientul Mijlociu, Asia de Est si Nepal, usturoiul a fost utilizat pentru a trata bronsita, hipertensiunea arteriala, tuberculoza, tulburarile hepatice, flatulenta, colica, viermii intestinali, reumatismul, diabetul si febra.
In prezent, usturoiul este folosit pe scara larga pentru mai multe afectiuni legate de sistemul sanguin si de inima, incluzand ateroscleroza (intarirea arterelor), colesterol ridicat, atac de cord, bolile coronariene si hipertensiune arteriala.
Este utilizat si pentru prevenirea cancerului pulmonar, de prostata, de san, de stomac, rectal si de colon.
Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonarea, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate pot fi ameliorate cu ajutorul usturoilui.

Oamenii care au mancat usturoi cel putin de doua ori pe saptamana in timpul perioadei de 7 ani de studiu au avut un risc de 44% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar, potrivit unui studiu realizat de Centrul Provincial Jiangsu pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din China.
Compusii organo-sulfici gasiti in usturoi au fost identificati ca fiind eficienti in distrugerea celulelor canceroase. Oamenii de stiinta de la Universitatea Medicala din Carolina de Sud au raportat in revista Cancer ca trei compusi organici puri din usturoi – DAS, DADS si DATS – distrug celulele canceroase cerebrale, fiind foarte eficienti. „Aceasta cercetare evidentiaza marea promisiune a compusilor de origine vegetala ca medicamente naturale pentru controlul cresterii maligne a celulelor tumorale ale creierului uman.” Usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Usturoiul contine substanta ajoena care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase.
Dialil sulfura, un compus din usturoi, a fost de 100 de ori mai eficace decat doua antibiotice populare in combaterea bacteriei Campylobacter, potrivit unui studiu publicat in Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Bacteria Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze ale infectiilor intestinale.
Trisulfidul dialilic, o componenta a usturoilui, ajuta la protejarea inimii in timpul interventiilor chirurgicale cardiace si dupa un atac de cord, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Emory de Medicină. Ei cred ca aceasta componenta ar putea fi folosita ca tratament pentru insuficienta cardiaca.
Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive.
In prezenta usturoilui, germenii de raceli, gripe sau viroze au sanse minime de supravietuire. Usturoiul fiind considerat cel mai puternic antibiotic sub forma de aliment.

 

Sursa: http://www.medicalnewstoday.com/articles/265853.php

 

 

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.