1. Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc are aproape de două ori mai multe proteine decât alte iaurturi. Organismul arde mai multe calorii digerând proteinele decât carbohidrații. Alegeți tipuri fără grăsimi, cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de zahăr.
2. Quinoa
Quinoa este un super-aliment nutrițional care aparține planului tău de slăbire. O cană cu quinoa conține 8 grame de proteine care combate foamea și 5 grame de fibre. În plus veți obține fier, zinc, seleniu și vitamina E. Quinoa este la fel de ușor de gătit ca orezul. Pentru o cină rapidă, amestecați câteva legume, nuci sau proteine slabe.
3. Scorţişoară
Unele studii sugerează că scorțișoara poate avea un efect stabilizator asupra nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru vă poate reduce apetitul, în special la persoanele cu diabet de tip 2. Aproape toată lumea poate beneficia de scorțișoară în rolul ei tradițional. Adăugați puțină în cafea, ceai sau iaurt pentru a adăuga dulceață fără calorii.
4. Ardei iuti
Ardeii iuți au o substanță chimică numită capsaicină. Este mai abundent în habaneros, dar o au și jalapeños. Capsaicina pare să reducă pofta de mâncare și să accelereze ușor metabolismul, dar doar pentru o perioadă scurtă de timp.
5. Ceai verde
Mai multe studii sugerează că ceaiul verde poate promova pierderea în greutate prin stimularea organismului să ardă grăsimile. Ceaiul verde conține catechine, un tip de fitochimic care poate afecta pentru scurt timp metabolismul. Pentru a obține cele mai multe beneficii, poate fi necesar să beți ceai verde de mai multe ori pe zi. Încercați să beți ceaiul fierbinte.
6. Grapefruit
Grapefruitul nu are proprietăți magice de ardere a grăsimilor, dar te poate ajuta să te simți plin cu mai puține calorii. Asta pentru că fibra sa solubilă durează mai mult pentru a fi digerată. A consuma o jumătate de grepfrut sau un pahar de suc de grepfrut înainte de masă te face să mănânci mai puține calorii în timpul mesei.
7. Pepene
Alimentele bogate în apă ocupă mai mult loc în intestin. Acest lucru semnalează organismului că ați mâncat suficient și lasă mai puțin loc pentru alte alimente. Multe fructe și legume crude sunt pline de apă și nutrienți și au un conținut scăzut de calorii. Pepenele verde este un exemplu grozav. Este o sursă bună de antioxidant licopen și vă oferă, de asemenea, vitamina A și C.
8. Pere și mere
Perele și merele au, de asemenea, un conținut ridicat de apă. Mănâncă-le cu coji pentru un plus de fibre, care te vor menține sătul mai mult timp. Alegeți fructe întregi, mai degrabă decât sucuri de fructe. Veți obține mai multe fibre.
9. Strugurii vs. Stafide
Compara 2 cani de struguri cu 1/4 cana de stafide. Oricare dintre variante are puțin mai mult de 100 de calorii, dar probabil vei fi mai mulțumit de struguri. Fructele uscate au locul lor. Când sunt folosite cu moderație, câteva stafide sau merișoare uscate pot înviora o salată.
10. Fructe de pădure
Ca și alte fructe, fructele de pădure sunt bogate în apă și fibre, ceea ce vă poate menține sătul mai mult timp. Sunt dulci, satisfacându-ți pofta de dulce pentru o fracțiune din caloriile pe care le-ai obține din prăjituri.
Niciun comentariu