Candida – ce este, de ce apare, care sunt simptomele și cum scăpăm de ea

0

Te-ai confruntat vreodată cu vreuna dintre aceste probleme de sănătate?
– Epuizare
– Pofta de dulciuri
– Respiratie urat mirositoare
– Un strat alb pe limbă
– Confuzie
– Dezechilibru hormonal
– Dureri articulare
– Pierderea apetitului sexual
– Probleme cronice ale sinusurilor și alergii
– Probleme digestive (gaze și balonare)
– Sistem imunitar slab
– Infecții ale tractului urinar
Dacă da, acestea sunt doar câteva dintre semnele că este posibil să aveți o infecție fungică cunoscută sub numele de candida. În acest articol veți afla alte simptome ale candidei, împreună cu ce cauzează candida și dieta pentru a trata în mod natural candida.
👉 Ce este Candida?
Candida poate fi foarte severă. Recent, o specie de candida cunoscută sub numele de Candida auris a apărut ca o amenințare periculoasă pentru sănătate în mai multe țări și în multe unități de îngrijire a sănătății. Această versiune de candida s-a dovedit rezistentă la mai multe medicamente, ducând la boli grave.
Candida albicans este cel mai frecvent tip care se găsește în gură, tractul intestinal și vagin (candidoză vaginală/genitală) și poate afecta pielea și alte membrane mucoase. Dacă sistemul imunitar funcționează optim, acest tip de infecție este rareori gravă. Cu toate acestea, dacă sistemul imunitar nu funcționează corect, infecția cu candida poate migra în alte zone ale corpului, inclusiv în sângele și membranele din jurul inimii sau creierului, provocând simptome grave de candida. Aceasta este denumită candidoză invazivă.
Candida este o ciupercă care ajută la absorbția și digestia nutrienților atunci când se află în niveluri adecvate în organism. Când produce în exces, pot apărea simptome tipice de candida. În tractul digestiv, dacă este lăsată necontrolată, sparge pereții mucoasei intestinale și pătrunde în fluxul sanguin. Acest lucru eliberează toxine produse secundare și alte toxine din sistemul dumneavoastră, provocând sindromul intestinului permeabil.
Bacteriile bune și sănătoase și un sistem imunitar care funcționează corespunzător sunt esențiale atunci când luptați împotriva acestei infecții încăpățânate.
👉 Ce cauzează infecțiile cu Candida?
Există multe cauze posibile ale candidei, inclusiv o dietă bogată în zahăr, carbohidrați rafinați și alcool care ajută la hrănirea candidei. În plus, am descris mai jos alte șase cauze potențiale.
1. Antibiotice cu spectru larg
Uneori, antibioticele sunt necesare pentru a lupta împotriva unei infecții încăpățânate pentru a ucide bacteriile ofensatoare din sistemul dumneavoastră. Problema cu antibioticele și cu utilizarea excesivă a acestora (creând adesea rezistență la antibiotice) este că acestea nu  ucid doar  bacteriile rele; le omoară și pe cele bune.
Bacteriile bune din sistemul dumneavoastră sunt responsabile de digestie și de menținerea candidei sub control. După un tratament lung (sau mai multe tratamente pe o perioadă scurtă), antibioticele pot face din corpul tău un teren de reproducere literalmente pentru candida.
2. Pilule contraceptive
Spre deosebire de antibiotice, pilulele contraceptive în sine nu provoacă în mod direct o infecție cu drojdie sau sindromul de creștere excesivă a candida. Cu toate acestea, atunci când o femeie consumă o dietă bogată în zaharuri rafinate și a urmat un tratament cu antibiotice, pilulele contraceptive îi pot afecta negativ corpul, ducând la o infecție cu candida.

Unele femei descoperă că pilulele anticoncepționale par să provoace infecții cu candida – chiar și la mult timp după ce infecția inițială dispare, odată ce încep să ia din nou pilulele anticoncepționale, candida poate prinde rădăcini.
3. Corticosteroizi orali
Persoanele care își tratează astmul bronșic cu inhalanți cu corticosteroizi prezintă un risc crescut de a dezvolta candida în gură, ceea ce duce la o creștere sistemică excesivă a candidei. Este imperativ ca persoanele care utilizează inhalatoare cu corticosteroizi pentru astm bronșic să urmeze instrucțiunile pentru a șterge gura după fiecare utilizare. Dacă este detectată candidoza orală, aceasta poate fi tratată cu gargară de ulei de cocos și o picătură sau două de  ulei esențial de cuișoare.
4. Tratamente pentru cancer
Potrivit Departamentului de Cercetare Clinică de la Merck Research Laboratories, candidoza poate deveni invazivă la pacienții cu cancer și poate prezenta o complicație gravă. În acest studiu, o treime dintre pacienții tratați pentru cancer au avut candidoză invazivă. Chimioterapia și radiațiile pot funcționa pentru a ucide celulele canceroase și tumorile; cu toate acestea, ele ucid și bacteriile sănătoase care luptă în mod natural cu candida.
5. Diabet
La un diabetic de tip 1 sau de tip 2, nivelurile de zahăr din gură și din alte membrane mucoase sunt în mod normal mai mari decât la o persoană fără diabet. Deoarece candida este un tip de drojdie și zahărul hrănește drojdia, este de înțeles că cei cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta sindromul de creștere excesivă a candidei.
6. Sistem imunitar slăbit
Orice persoană cu un sistem imunitar slăbit are mai multe riscuri de a dezvolta candida. Această populație include sugari, copii mici, vârstnici, cei diagnosticați cu HIV/SIDA și alte afecțiuni inflamatorii și autoimune.
👉 Eliminarea Candidei
Curățarea candidei ajută la eliminarea excesului de candida prin introducerea de “luptători” împotriva candidei care se găsesc în legumele fermentate și chefir.
Aveți două opțiuni pentru o curățare: o curățare numai cu lichide sau o curățare mai blândă cu alimente. De asemenea, puteți opta pentru cea mai completă repornire intestinală: începând cu primul pas de curățare și apoi treceți la pasul doi de curățare. Întregul proces va pune bazele și pentru începerea dietei împotriva candidei!
Opțiunea 1: Curățare cu lichide (Durata 1-2 zile)
Începeți prin a face o zeamă de legume din ceapă organică, usturoi, țelină, kale, sare de mare și apă pură. Se lasa sa fiarbă si se strecoară. Aruncați legumele și puneți zeama la frigider.
Pe tot parcursul zilei, sorbiți zeama caldă; este imperativ să bei multă apă pentru a-ți ajuta corpul să elimine toate toxinele din sistem. Deși aceasta nu este o curățare pe termen lung, poate fi repetată după cum este necesar la fiecare câteva săptămâni.
Opțiunea 2 : Legume la abur (Durata 3-5 zile)
Prin eliminarea cerealelor, zaharurilor, fructelor, amidonului și alcoolului din dieta ta timp de trei până la cinci zile, poți face progrese grozave în lupta ta împotriva creșterii excesive a candidei.
În cea mai mare parte, mâncați legume proaspete, organice, care au fost fierte la abur. Pentru această etapă de curățare, stați departe de orice legume cu amidon, cum ar fi morcovi, ridichi, sfeclă, cartofi dulci și cartofi albi, care pot contribui la nivelul zahărului și pot hrăni candida. Continuați să beți multă apă pură, cel puțin 2 litri pe zi, pentru a ajuta la eliminarea candidei și a produselor secundare din sistemul dumneavoastră.
În acest timp, nu mai mult de o dată pe zi, puteți mânca salate făcute din legume cu frunze verzi și acoperite cu doar puțin ulei de cocos și oțet de mere (sau suc de lămâie).
În timpul oricăreia dintre opțiunile de mai sus, puteți folosi  argila bentonită  pentru a ajuta la eliminarea eficientă a toxinelor din organism.

Niciun comentariu