Semințele de caise în tratarea cancerului: mit sau adevăr?

1

Caisa, cunoscută științific sub numele de Prunus armeniaca, aparține familiei Rosaceae. Semințele de caise sunt bogate în proteine și acizi grași.
Se crede că ele ajută la reducerea riscului de cancer, dar nu există date științifice suficiente pentru a susține această afirmație. Mai mult, este nevoie de teste pe oameni în acest sens.
Aceste semințe sunt folosite pentru a extrage ulei, care este apoi folosit în medicamente, șampoane și parfumuri.
Din păcate, semințele de caise sunt toxice, datorită compușilor prezenți în ele precum laetrilul și amigdalina. Așadar, fiți prudenți în timp ce le consumați.
În acest articol, analizăm beneficiile pentru sănătate ale semințelor de caise, profilul lor nutrițional, rolul lor în prevenirea cancerului și aportul zilnic recomandat.
👉 Ce nutrienți conțin semințele de caise?
– Semințele de caise sunt bogate în ulei, care reprezintă 50% din conținutul lor total. De asemenea, conține acizi grași nesaturați sănătoși, cum ar fi acizii linoleic, linolenic și oleic.
– Aproximativ 25% dintr-o sămânță de caise este proteină, care este predominant albumină.
– Conținutul total de fibre al unei semințe de caise este de numai 5%.
– Semințele de caise conțin amigdalina (vitamina B17) în cea mai mare concentrație. Este considerată a fi una dintre cele mai esențiale enzime găsite în sâmburii de caise.
Există multe dezbateri în jurul consumului de semințe de caise. Se crede că ar putea fi fatal. Să verificăm cercetările de mai jos.
👉 Consumul de semințe de caise este toxic?
Se raportează că aportul mare de sâmburi de caise provoacă toxicitate cu cianură. Semințele de caise conțin diverse toxine, cum ar fi cianura, amigdalina (un cianogen) și β-glucozidază (un catalizator enzimatic).
Au fost raportate mai multe cazuri de otrăvire cu cianură cauzate de ingestia de sâmburi de caise!
Annals of Tropical Pediatrics a publicat un studiu de diagnostic retrospectiv asupra intoxicației cu cianură cauzată de consumul de semințe de caise la 13 copii.
Deși simptomele pot să nu apară imediat, au fost raportate efecte toxice cum ar fi greață, dureri de cap, letargie, insomnie, scăderea tensiunii arteriale și durere în mușchi și articulații.
Au fost raportate și câteva cazuri de deces, în special la copii. FDA l-a considerat nesigur atât ca aliment, cât și ca medicament.
Deci, aici este cea mai importantă întrebare…
👉 Semințele de caise pot ajuta la tratarea cancerului?
Laetrilul sau vitamina B17 este o formă sintetică a amigdalinei. Este o glicozidă cianogenă prezentă în semințele de caise. Laetrile a fost folosit pentru a trata cancerul ca terapie alternativă.
Într-un studiu in vitro publicat în Food Science and Biotechnology , sa raportat că extractele de sâmburi de caise dulci și migdale amare au proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antitumorale. Se afirmă că extractele de caise pot preveni creșterea liniilor celulare de cancer de sân, colon și hepatocelular (ficat) uman.

Un studiu in vitro a raportat posibilitatea utilizării miezului de caise ca parte a terapiilor dietetice anticancer. S-a observat că amigdalina prezentă în semințele de caise ar putea suprima dezvoltarea cancerului în celulele canceroase de colon HT-29.
S-a raportat că amigdalina induce apoptoza (moartea celulară) în celulele canceroase prin inhibarea ciclului celular. Autorii studiului susțin că este o „opinie greșită” că amigdalina provoacă toxicitate cu cianură. Cu toate acestea, studiile clinice sunt încă necesare pentru a demonstra aceste efecte asupra oamenilor.
O revizuire sistematică a 36 de studii a constatat că datele disponibile cu privire la beneficiile potențiale ale laetrilului (găsit în semințele de caise) pentru tratamentul cancerului sunt neconcludente.
Mai multe articole de revizuire a cercetării au susținut că efectele anticancer ale amigdalinei sau ale letrilului sunt frauduloase din cauza lipsei de date clinice valide.
Deoarece majoritatea informațiilor disponibile cu privire la efectul anticancer al semințelor de caise sunt anecdotice, rata de succes a acestei terapii nu a fost raportată în domeniul public.
Afirmațiile de cercetare mixte și rapoartele de toxicitate ale semințelor de caise le fac un tratament mai puțin ideal pentru cancer. Nici măcar Institutul Național al Cancerului (NCI) nu o aprobă.
Deși există rapoarte mixte despre toxicitatea cianurii a semințelor de caise, le puteți consuma în cantități mici. Aflați cum în secțiunea următoare.
👉 Câte semințe de caise ar trebui să mănânci pe zi?
Nu există o doză recomandată exactă, deoarece depinde de mulți factori, cum ar fi vârsta, greutatea și sănătatea persoanei care consumă semințe de caise.
Cu toate acestea, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a raportat că adulții nu ar trebui să consume mai mult de 3 sâmburi mici de caise crude, iar copiii mici ar trebui să evite complet. Prezența cianurii în sâmburii de caise poate fi fatală pentru copii, deoarece toxicitatea cianurii depinde de greutatea corporală
Consultați imediat un medic dacă aveți reacții adverse, cum ar fi greață sau amețeli!
Semințele de caise sunt dense în nutrienți. Sunt pline de substanțe fitochimice care au un rol potențial în tratamentul cancerului. De asemenea, sunt o sursă bună de acizi grași, vitamine și fibre alimentare. Semințele conțin și amigdalină, un compus care poate avea proprietăți anticancerigene. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la cianura din semințe. Excesul de semințe poate provoca intoxicații cu cianură. Severitatea simptomelor variază în funcție de vârsta și greutatea unei persoane. Semințele de caise pot provoca, de asemenea, dureri de cap, amețeli, greață, vărsături, creșterea ritmului cardiac și dificultăți de respirație. De asemenea, se crede că amigdalina inhibă celulele canceroase printr-un mecanism necunoscut. Studiile asociate nu sunt suficient de extinse pentru a susține utilizarea semințelor de caise în tratamentul cancerului.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!