Vin de pătrunjel – leac pentru înțepături la inimă, tensiune mică și alte afecțiuni ale inimii (rețetă și mod de administrare)

0

Pătrunjelul este bogat în antioxidanți care protejează corpul de numeroase boli. Conține cantități mari de vitamina C, vitamina A, vitamina K, flavonoide, carotenoide, potasiu, acid folic și fibre.
30 g de pătrunjel acoperă 11% din necesarul zilnic de acid folic. Această vitamină din grupul B a fost asociată cu un risc mai mic de boli cardiace la populația cu risc. Aportul crescut de acid folic poate reduce cu 38% riscul de afecțiuni ale inimii.
Cercetătorii cred că acidul folic scade homocisteina. Nivelurile crescute de acest aminoacid a fost corelat cu boli de inimă în unele studii.
În una din cărțile fitoterapeutului Constantin Milică am găsit o rețetă interesantă pe bază de must și pătrunjel. Autorul o recomandă persoanelor cardiace. Rețeta se numește „vin de pătrunjel pentru inimă”. Poate fi consumat ca vin medicinal pentru ameliorarea unor simptome cardiace, precum înțepături la inimă sau dureri de inimă.
✔️ Ingrediente:
– 1 litru de must (sau vin natural)
– 200 g de pătrunjel verde
– 50 ml de oțet de mere
– 200 g de miere
✔️ Mod de preparare:
– Frunzele de pătrunjel se spală și se toacă mărunt. Se pun la fiert împreună cu mustul și oțetul de mere. Mustul poate să fie roșu sau alb.
– După 10 minute de fierbere, se adaugă mierea. Se dă focul la mic și se lasă încă 5 minute. Se stinge aragazul.

– Vinul se lasă la infuzat sub capac până când se răcește complet. După aceea se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare.
✔️ Mod de administrare:
Din acest vin de pătrunjel pentru inimă se iau câte 1 lingură, de 2 ori pe zi. Când apare o criză de hipotensiune arterială, se consumă câte 2 linguri de vin odată.
👉 Indicații terapeutice
Autorul recomandă în primul rând acest vin persoanelor cu tensiune arterială mică. Acționează benefic și în caz de:
→ nevroză cardiacă
→ cardiopatie
→ insuficiență cardiacă

Niciun comentariu

Nu ratați!