Aloe vera este considerată o plantă minune de peste 4000 de ani

0

Folosită din vremuri străvechi de popoarele lumii, aloe vera este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-și menține frumusețea și pentru a preveni îmbătrânirea, datorită proprietăților sale de energizare și tonifiere a țesuturilor. Celebrele regine egiptene Cleopatra și Nefertiti apreciau în mod deosebit aloe vera, folosindu-i sucul pentru îmbaiere și în ritualurile de înfrumusețare.
Aloe vera este cunoscută și sub numele de „planta de prim ajutor” tocmai datorită proprietăților sale. Beneficiile acestei plante sunt foarte multe. Abia la începutul secolului XX oamenii de știință au început să descopere care sunt beneficiile miraculoase ale acestei plante. În prezent, acțiunea sa asupra arsurilor solare, a mușcăturilor de insecte, a tăieturilor sau asupra frumuseții pielii este cea care o face populară. Aloe vera folosită atât intern, cât și extern, ajută la reducerea inflamațiilor, contribuind astfel la scăderea în intensitate a durerilor. Evită totodată alimentele care contribuie la producerea inflamațiilor: carne roșie, dulciuri sau prăjeli. Aloe vera are proprietăți de hidratare a pielii, păstrând-o elastică, sănătoasă și strălucitoare. Este perfectă pentru tenul gras, pentru că hrănește pielea fără să o încarce. De asemenea, aloe vera contribuie la echilibrarea nivelului pH-ului pielii. La fel ca în cazul pielii, protejează părul de soare și scalpul de razele UV. Îl apără, de asemenea, împotriva altor factori dăunători, cum ar fi uscătorul de păr și placa, ploaia, grăsimea uscăciunea și îl face mai strălucitor și mai mătăsos. Aloe vera conține proteine, vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina E, acizi grași esențiali, aminoacizi, enzime, magneziu, zinc și germaniu.

Dacă vrei să-ți detoxifiezi organismul, aloe vera este cel mai natural mijloc prin care poți obține acest lucru. Mineralele din aloe vera îți curăță organismul de substanțele toxice. O digestie sănătoasă este cheia absorbției tuturor nutrienților și mineralelor pe care le luăm din mâncare. De asemenea, aloe vera ajută la absorbția corespunzătoare a proteinelor, ajutând la echilibrarea tranzitului intestinal. Gelul din aloe vera îmbunătățește sistemul imunitar și poate distruge celulele canceroase. Cel puțin așa a reieșit dintr-un studiu, care a demonstrat că aloe vera are proprietăți anti-tumorale. Aloe vera le vine în ajutor diabeticilor. S-a observat că o cură de trei luni cu aloe vera a îmbunătățit nivelul glicemiei și a scăzut colesterolul.
Aloe vera repară colagenul, sucul său contribuind la combaterea efectelor îmbătrânirii. De asemenea, aloe vera grăbește vindecarea rănilor, tăieturilor, arsurilor ușoare sau iritației pielii.
Dinții și gingiile își vor menține sănătatea datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobiene ale aloe vera. Mai multe studii au dovedit faptul că aloe vera aduce beneficii multiple sângelui, ajutând la transportarea oxigenului. Un studiu din anul 2010 a arătat că aloe vera poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la reducerea colesterolului, făcând sângele mai subțire. Pentru că ajută la detoxifierea organismului, aloe vera contribuie și la pierderea în greutate, crescând totodată nivelul de energie al organismului.

Niciun comentariu

Nu ratați!