Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială și colesterolul ridicat, tratează tulburările sistemului digestiv, problemele inflamatorii și îmbunătățește sistemul imunitar. De asemenea, poate accelera metabolismul și poate ajuta la scăderea sănătoasă în greutate. Este bogat în vitamina C, minerale și diverși antioxidanți, ajutând în tratamentul hipertensiunii și anxietății.
Ceaiul de hibiscus este preparat din diferite părți ale plantei de hibiscus, în special din florile acestei plante. Este o băutură foarte populară în toată lumea și este folosit și ca tratament medical. Acest ceai are un conținut scăzut de calorii și nu conține cofeină.
Studiile realizate sugerează că are proprietăți anti-hipertensive și cardio-protectoare, benefice pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială și pentru cei cu risc crescut de boli cardiovasculare.
Datorită proprietăților antiinflamatorii, ceaiul de hibiscus poate reduce tensiunea arterială, potrivit unei cercetări efectuate la Universitatea Tufts din Boston. Pentru ca această îmbunătățire să apară, trebuie să beți 3 căni în fiecare zi timp de câteva săptămâni.
De asemenea, are proprietăți diuretice care îmbunătățesc urinarea.
Ajută la scăderea nivelului colesterolului LDL din organism, contribuind astfel la protejarea împotriva bolilor cardiace și la protejarea vaselor de sânge. Proprietățile hipolipidemice și hipoglicemice ale ceaiului de hibiscus pot fi benefice celor care suferă de tulburări ale nivelului de zahăr din sânge, cum ar fi diabetul zaharat. Un studiu efectuat pe pacienții cu diabet sugerează că acest ceai scade nivelul colesterolului, trigliceridelor și lipidelor cu densitate scăzută, care ajuta la gestionarea acestei boli imprevizibile.
Cercetările au sugerat că proprietățile antioxidante ale ceaiului de hibiscus pot ajuta la tratarea bolilor hepatice.
Antioxidanții protejează corpul de boli și neutralizează radicalii liberi prezenți în țesuturile și celulele organismului. Prin urmare, putem spune cu încredere ca acest ceai poate mări durata de viață, menținând sănătatea generală bună.
Ceaiul de hibiscus conține acid protocatehic, care are proprietăți anti-tumorale și antioxidante. Un studiu realizat de Institutul de Biochimie de la Chung Shan Medical, sugerează că hibiscusul încetinește capacitatea celulelor canceroase prin inducerea apoptozei.
Este bogat în acid ascorbic (vitamina C), esențială corpului pentru a stimula activitatea sistemului imunitar. Este cunoscut și pentru proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene. Prin urmare ne apără de răceală și gripă, și elimină disconfortul cauzat de febră, datorită efectului sau de răcire.
Ceaiul de hibiscus este util și pentru eliminarea crampelor și durerii menstruale. Ajută la restabilirea echilibrului hormonal, care poate reduce simptomele menstruației, cum ar fi schimbările de dispoziție.
Acesta conține flavonoide care au proprietăți antidepresive. Consumul acestui ceai poate ajuta la calmarea sistemului nervos și poate reduce anxietatea și depresia, creând o senzație de relaxare în minte și corp.
Mulți oameni beau ceai de hibiscus pentru a îmbunătăți digestia. Reglează atât urinarea cât și mișcările intestinale. Deoarece are proprietăți diuretice, este folosit și pentru tratarea constipației, care ajută la pierderea în greutate și îmbunătățește sistemul gastrointestinal, evitând cancerul colorectal.
Ceaiul de hibiscus este folosit și de sportivi deoarece are capacitatea de a răci organismul foarte repede.
Atenție! Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de hibiscus includ scăderea tensiunii arteriale, prin urmare, nu este recomandat persoanelor care au deja o tensiune arterială scăzută. Poate provoca amețeli, leșin sau poate chiar afecta inima sau creierul dacă este consumat de oricine are tensiune arterială scăzută.
Acest ceai nu este recomandat nici femeilor însărcinate, deoarece poate stimula menstruația sau fluxul sanguin în uter sau în zona pelviană.
Unii oameni pot dezvolta reacții alergice, cum ar fi ochii roșii, sinuzită sau febră atunci când consuma acest ceai.
Niciun comentariu