Germenii de grâu au efecte terapeutice foarte puternice

0

Beneficiile pentru sănătate ale germenilor de grâu includ stimularea sistemului imunitar și prevenție împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului. Au proprietăți anti-îmbătrânire și pot afecta pozitiv agilitatea mentală, dezvoltarea musculară, rezistența și rata de vindecare a rănilor. Nutrienții din germenii de grâu pot ajuta digestia, pot preveni deteriorarea arterelor și pot ajuta la scăderea în greutate.
Deși germenii de grâu sunt mici, cantitatea de nutrienți pe care o conțin este impresionantă. Coaja exterioara a seminței de grâu este de asemenea benefică, dar germenul are mai mulți nutrienți necesari organismului.
Germenii de grâu sunt o sursă bogată de energie, fibre, proteine și carbohidrați, care interacționează în numeroase moduri cu sistemele interne ale organismului. Vitaminele importante care trebuie consumate zilnic, cum ar fi folatul, vitamina E și vitamina B pot fi găsite în acești germeni.
În ceea ce privește mineralele, germenii de grâu asigură niveluri ridicate de potasiu și fier, precum și calciu, zinc, fosfor și seleniu. Mai conțin și acizi grași omega-3, foarte benefici pentru organism.
Aceștia stimulează pozitiv sistemul imunitar pentru a lupta împotriva unui număr mare de boli și condiții.
Proteinele din germenii de grâu măresc activitatea antioxidantă în sistemele organice. Antioxidanții distrug radicalii liberi și alte microorganisme dăunătoare organismului, reducând sau eliminând șansele unei boli grave. S-a demonstrat că germenii de grâu conțin în mod natural niveluri ridicate de hidrolizați care stimulează antioxidanții din sistemul imunitar.
Studiile au arătat că aportul de grâu integral și de germeni de grâu poate reduce factorii de risc asociați cu boala coronariană și poate crește starea de sănătate a întregului sistem cardiovascular. S-a dovedit că germenii de grâu scad nivelul de colesterol LDL, reducând astfel șansele de accidente vasculare cerebrale și alte probleme legate de inimă. Nivelurile ridicate de acizi grași omega-3 protejeaza sistemul cardiovascular.
Germenii de grâu reduc factorii de risc pentru mai multe tipuri de cancer. S-a demonstrat că întrerup metabolismul glucozei la un nivel fundamental și inhibă exprimarea diferitelor kinaze care stimulează activitatea canceroasă în celule. Aceștia omoară celulele canceroase și tumorale.
Micii germeni de grâu sunt ambalați cu nutrienți și vitamine la niveluri atât de ridicate încât are efecte semnificative anti-îmbătrânire, cum ar fi strălucirea pielii sau îmbunătățirea sănătății părului.

Când sunt consumați cu regularitate, proteinele și vitaminele din germenii de grâu pot afecta pozitiv persoanele cu afecțiuni ca psoriazisul, arsurile solare, eczemele, ridurile, probleme cu tenul sau părul.
Studiile recente au arătat ca germenii de grâu au niveluri ridicate de octacosanol, având ca efect creșterea energiei și eficientizarea rezervei de energie din organism.
Complexul de vitamine B este și el prezent în germenii grâului. Aceste vitamine sunt vitale pentru metabolismul celular, ajutând la transformarea nutrienților din carbohidrați, lipide și glucoza în energie consumabilă pentru celule. Tiamina poate lupta împotriva tulburărilor metabolice, cum ar fi obezitatea. Un metabolism eficient înseamnă o energie mai bună, precum si pierderea în greutate , putere și vigilență.
Proteina este un element integrant în menținerea musculaturii sănătoase, repararea țesuturilor deteriorate, reglarea nivelurilor de energie și sprijinirea echilibrului general al sistemului. Proteina este o cerință esențială pentru persoanele care doresc să își formeze și să își mărească masa musculară.
Germenii de grâu conțin acid folic, un factor important în asigurarea unui copil sănătos pentru femeile însărcinate.
Prezenta acidului folic are efect benefic pentru persoanele cu risc de diabet. Acesta reduce nivelurile de homocisteină din organism, apărând organismul de afecțiunile periculoase.
Atenție! În ciuda beneficiilor nutriționale ale germenilor de grâu, daca aveți nevoie să mențineți o dietă fără gluten, nu consumați germeni sau extract de grâu.
Germenii de grâu sunt bogați în calorii. Beneficiile pozitive ale acestora pot fi anulate în cazul în care consumul de alte calorii zilnice nu este monitorizat, deoarece creșterea în greutate și problemele de sănătate ulterioare pot apărea indiferent de cât de sănătoase sunt alimentele care au contribuit la aportul caloric ridicat.

Niciun comentariu

Nu ratați!