Coriandrul este foarte folosit în medicina tradițională, inclusiv pentru tratamentul inflamației pielii, niveluri ridicate de colesterol, diaree, ulcerații la nivelul gurii, anemie, indigestie, tulburări menstruale, conjunctivită, tulburări ale pielii și ale glicemiei.
Această plantă este folosită pe scară largă în întreaga lume. Are 11 componente ale uleiurilor esențiale, 6 tipuri de acizi, inclusiv acidul ascorbic (vitamina C), minerale și vitamine.
Coriandrul are capacitatea de a reduce inflamația pielii. Uleiurile esențiale și acidul linoleic sunt abundent prezente în coriandru și au proprietăți antireumatice și antiartritice. Ajută la reducerea umflăturilor cauzate de aceste două condiții. Este benefic și pentru reducerea inflamației datorată disfuncțiilor renale sau anemiei, componentele sale contribuind într-o oarecare măsură la inducerea urinării și eliminarea excesului de apă din organism.
Proprietățile dezinfectante, detoxifiante, antiseptice, antifungice și antioxidante ale coriandrului sunt ideale pentru eliminarea sau ameliorarea afecțiunilor de piele, cum ar fi eczema, uscăciunea și infecțiile fungice.
Acizii prezenți în coriandru, cum ar fi acidul linoleic, oleic, palmitic și ascorbic, sunt foarte eficienți în reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, reduc nivelul de depunere a colesterolului rău de-a lungul pereților interiori ai arterelor și venelor, evitând problemele cardiovasculare grave, cum ar fi ateroscleroza, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Mai important, acesta ajută la creșterea colesterolului sănătos care funcționează ca o linie de apărare preventivă împotriva unui număr mare de afecțiuni periculoase.
Uleiurile esențiale găsite în coriandru ajută digestia, funcționarea corectă a ficatului, contribuind la reducerea diareei. Sunt utile în tratarea diareei provocată de acțiunea microbiană și fungică. Coriandrul este din ce în ce mai popular ca mijloc de prevenire a grețurilor, vărsăturilor și tulburărilor stomacului datorită compușilor bioactivi.
Consumul de coriandru s-a dovedit a reduce tensiunea arterială la mulți pacienți care suferă de hipertensiune.
Citronelolul, o componentă a uleiurilor esențiale, este un excelent antiseptic. În plus, alte componente au efecte antimicrobiene și de vindecare la nivelul gurii. Ajută la accelerarea procesului de vindecare a ulcerelor și previne respirația urat mirositoare. Coriandrul este adesea folosit ca o componentă antiseptică a multor tipuri naturale de pastă de dinți. Înainte de inventarea pastei de dinți, oamenii mestecau semințe de coriandru pentru a reduce respirația urât mirositoare.
Are un conținut ridicat de fier, care ajută direct persoanele ce suferă de anemie. Conținutul scăzut de fier din sânge poate duce la palpitații ale inimii, oboseală extremă și scăderea funcțiilor cognitive.
Studiile au arătat că prezintă proprietăți antihistaminice care pot reduce efectele inconfortabile ale alergiilor sezoniere și ale febrei. Uleiul de coriandru poate fi utilizat pentru a reduce reacțiile alergice cauzate de contactul cu plante, insecte, animale și alte substanțe.
Ca o sursă bogată de calciu, coriandrul are o mare valoare pentru menținerea oaselor puternice. Calciul și alte minerale esențiale găsite în coriandru sunt componente integrale ale regenerării osoase și durabilității, precum și în prevenirea osteoporozei.
Coriandrul, datorită aromelor bogate din uleiurile sale esențiale, ajută la secreția adecvată a enzimelor și sucurilor digestive din stomac, stimulând astfel digestia și mișcarea peristaltică. Este util în tratarea anorexiei.
Vitamina C și fierul din coriandru întăresc sistemul imunitar.
Coriandrul este un stimulent natural ce reglează secreția adecvată a glandelor endocrine, iar acest impact hormonal ajută la reglarea ciclurilor menstruale și reduce durerea asociată în timpul acestei perioade.
Coriandrul este încărcat cu antioxidanți, vitamina A, C și minerale precum fosforul, care ajută la prevenirea tulburărilor de vedere, degenerării maculare și reduce stresul asupra ochilor.
Puternicul său efect antioxidant are proprietăți antimicrobiene care protejează ochii de bolile contagioase precum conjunctivita.
Datorită efectului stimulativ asupra glandelor endocrine, secreția de insulină este crescută. Aceasta reglementează asimilarea și absorbția adecvată a zahărului din sânge, fiind extrem de benefic celor care suferă de diabet și alte afecțiuni asociate.
Coriandrul ajută la vindecarea ulcerului, inflamațiilor și spasmelor, în timp ce acționează ca un expectorant și protejează ficatul.
Este anticarcinogen și anticonvulsiv.
Este considerat a fi un afrodiziac natural, fiind folosit pe scară largă în combinații cu alte plante.
Atenție! Ca în cazul oricărui aliment, există un pericol de reacție alergică la nivelul pielii. Unele persoane au raportat că aportul excesiv de coriandru ii fac mai sensibili la arsurile solare, ceea ce ar putea ulterior duce la cancer de piele. Semințele de coriandru nu trebuie utilizate de persoanele care suferă de sensibilitate solară, pentru că pot dezvolta cancer de piele! Excesul de coriandru poate provoca dureri abdominale și poate afecta apetitul. Persoanele care urmează tratamente de lungă durată cu semințe de coriandru pot dezvolta probleme respiratorii, sensibilitate la lumină și dureri în piept.
Niciun comentariu