Un pahar de suc de grapefruit ajută la creșterea nivelului de vitamina C. Acest fruct este plin cu beneficii obținute din diferite substanțe nutritive și vitamine, inclusiv potasiu și licopen. Împreună cu acestea, mai conține calciu, zahăr și fosfor. În ceea ce privește valoarea culinară, aceste fructe sunt considerate un aperitiv minunat și pot fi incluse la micul dejun pentru un început energizant al zilei.
Grapefruitul este bogat în fibre, are puține calorii, conține bioflavonoide și alte substanțe care protejează împotriva bolilor grave precum cancerul, bolile cardiace și formarea tumorilor. Acestea cresc rata metabolică a organismului și dau senzația de sațietate. Ajută organismul în combaterea diferitelor condiții, cum ar fi oboseală, febră, diabet, constipație, indigestie, probleme urinare, aciditate în exces și multe altele.
Aceste fructe acționează ca un antiseptic natural pentru rănile externe și funcționează ca un tonic hepatic. Acestea conțin o cantitate mare de apă, care ajută la hidratarea pielii și la creșterea ratei metabolice a organismului. Pulpa și fibra din grapefruit furnizează un volum sănătos pentru aportul nostru alimentar, care ajută la mișcările intestinale și reduce șansele de cancer de colon. Grapefruitul ajută, de asemenea, la reducerea senzației de arsură.
Grapefruitul funcționează ca un excelent inhibitor al apetitului în comparație cu multe alte alimente. Cantitatea mare de fibre din acest fruct poate să satisfacă foamea și sa stimuleze eliberarea colecistokininei, un hormon care reglează sucurile digestive și acționează ca un inhibitor al foamei.
Acest fruct este un remediu valoros pentru gripă, deoarece ajută la reducerea acidității în sistem. Proprietățile sale tonifică sistemul și procesul digestiv. Conține un flavonoid, naringin, care este un puternic antioxidant. Antioxidanții au calități antivirale, antifungice, antibacteriene, anti-canceroase și antiinflamatorii, făcându-i una dintre cele mai importante linii de apărare în sistemul imunitar, protejând împotriva gripei și multor alte afecțiuni grave.
Grapefruitul este benefic în ameliorarea oboselii. Consumul de suc de grapefruit poate fi o modalitate delicioasă de a crește rapid nivelul de energie. Substanțele conținute îmbunătățesc metabolismul energetic în organism, oferind o rezistență mai mare și o energie sporită, ajutor pentru pierderea în greutate și o reducere a șanselor de apariție a diabetului zaharat.
Acesta mai este util pentru indigestie. Îmbunătățește fluxul de sucuri digestive, care ușurează mișcarea intestinelor și menține sistemul de excreție regulat. Acest lucru se datorează prezenței fibrelor și pulpei vegetale care adaugă volum în interiorul intestinelor și reglementează procesul de excreție.
Un pahar de suc de grapefruit, dacă este băut înainte de a merge la culcare, poate promova somnul sănătos și poate atenua simptomele iritante și repercusiunile insomniei. Acest lucru se datorează prezenței triptofanului, substanță adesea asociată cu somnul. Nivelurile de triptofan din sucul de grapefruit ne permit să dormim liniștiți.
Acesta reduce nivelul de amidon din organism, deci, poate fi benefic pentru cei care suferă de diabet. Aportul de grapefruit poate ajuta la reglarea fluxului de zahăr din corp, manipulând eficient boala. Studiile recente au arătat că aceasta este o relație benefică între diabet și grapefruit datorită conținutului de flavonoide.
Sucul de grapefruit proaspăt creează o stare alcalină în intestine pentru o digestie corectă. Acidul citric al fructului este conținut în corpul uman și astfel crește eficiența reacției alcaline după digestie. Sucul extras din grapefruit este benefic în prevenirea formării acidului și multor alte boli care apar din cauza prezenței excesului de aciditate în organism.
Câteva guri de suc de grapefruit băut înainte de fiecare masă, poate funcționa ca o enzimă probiotică și digestivă, ameliorând excesul de flatulență și disconfortul stomacal.
Sucul de graprfruit este bogat în potasiu și vitamina C, deci este foarte benefic pentru problemele legate de urinare, adesea cauzate de afecțiuni la ficat, rinichi sau inimă. În plus, conținutul ridicat de potasiu funcționează ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că vasele de sânge și arterele se relaxează, reducând tensiunea arterială și diminuând riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. De asemenea, nivelurile crescute de potasiu au fost asociate cu o funcție cognitivă superioară datorită creșterii fluxului de sânge și a oxigenării creierului.
Acestea sunt surse naturale care ajută la reglarea colesterolului, reducând șansele bolilor cardiovasculare. Studiile au arătat că grapefruitul este capabil să reducă colesterolul LDL, precum și trigliceridele periculoase.
Atenție! Anumite substanțe chimice din grapefruit, cum ar fi naringin, și alți compuși mai puțin obișnuiți pot interacționa negativ cu diferite medicamente.
Foarte bine explicat! Grapefruitul este unul dintre cele mai benefice fructe, oferind organismului un numar impresionant de vitamine si nutrienti esentiali pentru intregul nostru bine-stari. De aceea, un pahar de suc de grapefruit doar trebuie sa fie alegerea perfecta pentru a obtine beneficii maxime si a ne asigura de aportul necesar de vitamina C!