Ulei de pește – rezultate uimitoare pentru sănătate și pentru aspectul fizic

0

Majoritatea beneficiilor pentru sanatate ale uleiului de peste sunt atribuite prezentei acizilor grasi esentiali omega-3, cum ar fi acidul acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic. Acesta este capabil de a ajuta la pierderea in greutate, sarcina sanatoasa, fertilitate si piele sanatoasa. De asemenea, este benefic in tratamentul diferitelor boli de inima, colesterol ridicat, depresie, anxietate, ADHD, sistem imunitar slab, cancer, diabet, inflamatie, artrita, boala Alzheimer, tulburari oculare, degenerare maculara si ulcer.
Potrivit American Heart Association (AHA), studiile clinice au aratat ca omega-3 este eficient in reducerea incidentei bolilor cardiovasculare. Uleiul de peste este o sursa importanta de omega-3 si, prin urmare, reduce riscul de boli cardiace. De asemenea, scade nivelul colesterolului rau, si creste nivelul colesterolului bun. Uleiul de peste previne acumularea trigliceridelor si reduce numarul acestora. Cercetarile preliminare au aratat ca acest ulei poate fi folosit pentru a preveni ateroscleroza. Astfel, uleiul de peste este eficient in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.
Cercetarea efectuata de profesorul Peter Howe e la universitatea din Australia de Sud a aratat ca uleiul de peste imbunatateste eficacitatea exercitiilor fizice in incercarea de a reduce greutatea. Voluntarii care au primit ulei de peste in dieta lor au prezentat o pierdere mai mare comparativ cu cei care nu au consumat. Uleiul de peste contine acizi grasi omega-3, care ajuta la promovarea pierderii in greutate, astfel incat o combinatie de antrenament fizic si aportul acestui ulei ajuta la reducerea rapida a grasimii corporale.
Acesta mai ajuta la stimularea sistemului imunitar, permitand astfel sa rezistati aparitiei unor afectiuni comune precum raceala, tuse si gripa. Acizii grasi prezenti in acesta sustin sistemul imunitar prin afectarea activitatii si cantitatii de citokine si eicosanoide prezente in organismul nostru.
Uleiul de peste este eficient in reducerea inflamatiei in tesuturi. Consumul regulat de suplimente de peste este util pentru cei care sufera de boli inflamatorii cronice. Uleiul de peste este eficient in tratarea majoritatii tulburarilor intestinului.
Uleiul de peste este util in tratamentul artritei, reumatismului si conditiilor siminare. Cercetatorii au raportat ca uleiul de peste are efecte pozitive in tratamentul artritei. In cazul osteoartritei, acesta poate fi de ajutor in reducerea impactului enzimelor care distrug cartilagiul.
Acest ulei a fost promovat pentru ameliorarea depresiei, tristetii, anxietatii, agitatiei, oboselii mintale, stresului si altor tulburari nervoase. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca tarile in care se consuma frecvent peste, au o incidenta scazuta a depresiei.
Este bine cunoscut faptul ca uleiul de peste are puterea de a imbunatati vederea. De asemenea, apara impotriva degenerarii maculare legate de varsta.

Uleiul de peste are capacitatea de a trata tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) datorita concentratiei sale ridicate de acizi grasi. Pentru copii care sufera de hiperactivitate, incapacitatea de a-si indeplini sarcinile, instabilitate emotionala, slabiciune de memorie pe termen scurt, neglijenta, IQ scazut sau tulburari de invatare si alte probleme de acest gen, uleiul de peste este un remediu dovedit. Cercetarea efectuata la Universitatea din Australia de Sud și CSIRO a aratat ca atunci cand copii care sufera de ADHD au primit doze de ulei de peste, au aratat imbunatatiri semnificative in comportamentul lor. Deoarece creierul uman este format din aproximativ 60% grasimi, in special acizi grasi esentiali, cum ar fi omega-3 si omega-6, ajuta la imbunatatirea functiei creierului.
In plus, se crede ca uleiul de peste este util in dezvoltarea normala a creierului.
Este excelent pentru imbunatatirea starii de piele uscata, facand-o sa arate stralucitoare si hidratata. Este util in tratarea diferitelor probleme de piele, cum ar fi eczema, psoriazis, mancarime, inroseala, leziuni ale pielii si eruptii cutanate. In ceea ce priveste psoriazusul, componentele prezente in uleiul de peste limiteaza cresterea agentilor pro-inflamatori prin producerea de acid arahidonic.
Uleiul de peste este foarte benefic pentru femeile insarcinate deoarece DHA prezent in el ajuta la dezvoltarea ochilor si a creierului copilului. De asemenea, ajuta la evitarea nasterilor premature, a greutatii scazute la nastere si a avorturilor spontane.
Ajuta la mentinerea stralucirii parului, avand proprietati stimulatoare de crestereaa foliculilor de par si previne caderea acestuia.
Este cunoscut si pentru capacitatea de a imbunatati circulatia sangelui, impreuna cu reducerea trigliceridelor si colesterolului.
Se crede ca ajuta si la prevenirea astmului si a insuficientei renale. Multi oameni prefera sa isi hraneasca cainii si pisicile cu ulei de peste, deoarece promoveaza un par stralucitor si neted. De asemenea le poate ajuta sa previna artrita, care este o boala frecventa printre animalele de companie.
Atentie! O doza excesiva de ulei de peste poate crea alergii si efecte secundare asupra organismului. Un aport zilnic de 3000 mg sau mai putin este considerat sigur.

Niciun comentariu

Nu ratați!