Ceai rooibos – foarte eficient pentru crampele stomacale, ameliorarea astmului, insomniei, întărirea sistemului imunitar – află toate beneficiile acestui ceai delicios

0

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului Rooibos includ capacitatea de a vindeca cefaleea, insomnia, astmul, eczeme, slabiciune osoasa si hipertensiunea arteriala. Consumul acestui ceai poate usura crampele stomacului, precum si ameliorarea astmului si a afectiunilor asociate. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar.
Atributele sale medicinale au fost confirmate de Departamentul de Agricultura al SUA din Washington DC, care a afirmat ca ceaiul de rooibos poate reduce cancerul, bolile de inima, imbatranirea prematura si alte conditii grave.
Ceaiul de rooibos este bogat in multe minerale, cum ar fi calciu, fier, potasiu, cupru, mangan, zinc, magneziu. De asemenea contine antioxidanti si compusi fenolici extrem de puternici.
Acest ceai contine polifenoli care au calitati antiinflamatorii, antivirale si antimutagene. Polifenolii sunt substante chimice organice care sunt adesea laudate pentru capacitatile lor antioxidante. Ceaiul rooibos are in compozitie multi compusi fenolici, iar polifenolii sunt cei mai importanti dintre ei. Actioneaza ca agenti de inlaturare a radicalilor liberi in organism.
Ceaiul rosu rooibos este folosit in multe regiuni ale Africii de Sud ca un element curativ eficient impotriva alergiilor precum eczemele, febra fanului sau bronsita alergica. Are calitati antiinflamatoare, datorita continutului de fenoli si din acest motiv este prescris si pentru astmatici sau pentru diverse tipuri de reactii alergice din organism.
Acesta nu contine cofeina, fiind recomandat pacientilor care sufera de insomnie. Prin inlaturarea cofeinei va puteti imbunatati nivelul de stres, starea de spirit si sanatatea inimii. Dependenta de cofeina este cea mai comuna in intreaga lume.
Ceaiul de rooibos este capabil sa usureze stresul, tensiunea nervoasa si conditiile hipertensive, atacurile de inima si ateroscleroza.
Este bogat in calciu, mangan si fluor, care ajuta la mentinerea unei structuri osoase bune si a dintilor puternici.
Spre deosebire de cele mai multe ceaiuri, precum ceaiul negru, care impiedica organismul sa absoarba fierul din cauza continutului de tanine, rooibos chiar sprijina absorbtia acestul mineral.
Un ceai Rooibos bun are proprietati antioxidante printre al caror efect se numara accelerarea metabolismului celulelor care fac parte din sistemul digestiv.

Quercetin, un alt antioxidant puternic gasit in ceaiul rooibos, a fost legat de prevenirea unei varietati largi de afectiuni cardiace. Acesta promoveaza cresterea colesterolului HDL si inhiba colesterolul LDL. Ofera protectie impotriva diferitelor afectiuni cardiace, incluzand ateroscleroza, atac de cord si accident vascular cerebral.
Aspalatina este unul dintre antioxidantii rari pe care totusi ii gasim in acest ceai si care are o serie de calitati unice. Aceasta poate ajuta la echilibrarea glicemiei, pentru imbunatatirea rezistentei la insulina, pentru imbunatatirea absorbtiei glucozei in muschi si stimuleaza secretia de insulina din pancreas. Toate aceste procese sunt cele care previn dezvoltarea diabetului de tip 2, o afectiune cu o incidenta din ce in ce mai crescuta in zilele noastre.
Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi care ne deterioreaza pilea, parul, oasele si alte organe din sistemul nostru facandu-ne astfel vulnerabili la afectiuni si degradare.
Acest ceai este o sursa bogata de agenti antispasmodici, care pot usura crampele severe ale stomacului si durerile abdominale. Acest lucru poate reduce diareea si alte probleme intestinale.
Contine elemente nutritive rare, precum quercetinul si bioflavonoidele care ajuta la o buna circulatie a sangelui si impiedica hemoragia.
Ceaiul rooibos poate fi util pentru copiii mici care sufera de colici sau dureri de stomac. Puteti adauga si niste lapte in ceai pentru a-l face mai bun la gust. Multe femei din Africa de Sud au afirmat ca aceasta planta a avut un puternic efect linistitor asupra sugarilor care sufereau din cauza colicilor.
Atentie! Ceaiul de rooibos poate interfera cu tratamentele pentru diferite afeciuni, inclusiv chimioterapia pentru pacientii cu cancer. De asemenea, daca aveti orice afectiune renala sau hepatica, acest ceai ar putea fi mai mult daunator decat de ajutor.

Niciun comentariu

Nu ratați!