Oferind de patru-cinci ori cantitatea de vitamina C gasita intr-o lamaie, ceaiul din ace de pin a fost de mult timp considerat un medicament favorit al popoarelor indigene si se spune ca a ajutat colonistii europeni afectati de scorbut sa supravietuiasca primei ierni in Lumea Noua.
Vitamina C este un element esential al sistemului imunitar, deoarece stimuleaza producerea de celule albe din sange si are calitati antioxidante care ajuta la prevenirea bolilor cronice. In plus, vitamina C este o componenta cruciala a colagenului, necesara pentru a crea noi celule, muschi, tesuturi si vase de sange.
Este bogat in vitamina A, un antioxidant esential pentru o vedere sanatoasa, regenereaza pielea si parul si produce celule rosii in sange.
Compusii organici din ceaiul de ace de pin ajuta la sustinerea sistemului circulator si cresterea de celule rosii din sange, marind astfel oxigenarea organelor, stimuland nivelurile de energie si prevenind anemia, oboseala, durerea musculara si insuficienta cognitiva.
Una dintre cele mai comune aplicatii ale acestui ceai este prevenirea sau tratamentul bolilor respiratorii. In plus, este recomandat pentru calmarea inflamatiei tractului respirator, care ajuta la ameliorarea tusei, durerilor de gat si a unor afectiuni respiratorii mai grave, cum ar fi astmul. Pinul s-a dovedit a fi un excelent expectorant, ajutand la eliminarea excesului de mucus din tractul respirator, neutralizand in acelasi timp orice agenti patogeni sau bacterii gasite in sinusurile dumneavoastra.
Ceaiul de ace de pin este folositor pentru a trata:
– boli ale inimii;
– venele afectate de varice;
– oboseala muschilor;
– scleroza;
– afectiuni ale rinichilor;
– intareste nervii oculari;
– tratamentul pentru ochi se refera la boli care au afectat muschii conjunctivi ai ochilor;
– tratarea cangrenelor;
– are efect asupra muschilor netezi care incadreaza venele sanguine.
Mod de preparare: pentru a prepara ceai din ace de pin, pur si simplu colectati o mana de ace verzi. Spalati bine acele si taiati-le in bucati mici de aproximativ jumatate de cm. Incalziti o cana de apa pana aproape fierbe, turnati-o peste o lingura de ace si lasati-o la infuzat, acoperita, timp de 5 pana la 10 minute, pana cand majoritatea acelor se lasa pe fundul canii.
Pentru un efect mai sporit, puteti fierbe o cana de apa, adaugati o lingura de ace taiate, apoi acoperiti si lasati acele sa fiarba pentru inca 2-3 minute. Luati-l de pe foc si lasati-l sa ajunga la temperatura la care il puteti bea. Desi acest proces determina ca gustul sa fie mult mai puternic, el elibereaza si mai multi compusi terapeutici.
Atentie! In timp ce exista peste 100 de varietati de pin, trebuie evitate Ponderosa, Norfolk si acele Yew deoarece acestea sunt toxice. Nu este recomandat femeilor insarcinate sau celor care vor sa ramana insarcinate.
Niciun comentariu