4 tipuri de semințe cu cele mai puternice proprietăți anti-cancerigene

0

În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recente au demonstrat faptul că în natură există multe substanțe având puternice efecte anticancerigene, iar marele avantaj al acestora este că nu produc efecte secundare negative. În funcție de proprietățile lor specifice, anumite semințe pot acționa ca suplimente eficiente pentru prevenirea sau tratarea cancerului, însă acestea nu vor înlocui tratamentele recomandate de medicul specialist.
Alternativele naturale au ca scop principal reducerea probabilităților de a dezvolta vreuna din varietățile acestei patologii; de asemenea, aceste semințe întăresc sistemul imunitar, iar în unele cazuri ajută la stoparea creșterii celulelor maligne.
Dintre aceste opțiuni vă prezentăm în acest articol 4 tipuri de semințe, ale căror calități nutriționale au oferit rezultate pozitive în lupta contra tumorilor.
1. Semințele de măr
Semințele de măr sunt considerate de mulți experți ca fiind unul dintre ingredientele naturale anticancerigene cele mai puternice.
Din punct de vedere științific s-a dovedit că semințele de măr au o acțiune care poate inhiba creșterea celulelor maligne în diferite tipuri de cancer precum:
– Cancerul de colon;
– Cancerul de plămâni;
– Cancerul de prostată;
– Cancerul de pancreas;
– Cancerul de sân;
– Cancerul de stomac.
Se pare că compușii fitochimici din aceste semințe sunt foarte eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase; în plus, acest tip de terapie distruge doar celulele care determină apariția cancerului și nu compromite celulele sănătoase.
Este adevărat faptul că semințele de măr conțin o cantitate minimă de cianură și pot fi letale dacă se iau în doze ridicate. Tratamentul cu semințele de măr se va urma doar la recomandarea unui medic fitoterapeut competent.
2. Semințele de struguri
Extractul care se obține din semințele de struguri este o sursă bogată în antioxidanți, bioflavonoide și un compus activ cunoscut sub denumirea de B2G2, a cărui acțiune în organism poate combate dezvoltarea celulelor cancerigene.
În trecut se credea că compușii bioactivi prezenți în extractul din semințele de struguri au capacitatea de a ataca în mod selectiv diferite grupe de celule cancerigene, însă în prezent s-a putut confirma că acest compus numit B2G2 este cel care crează acest efect.
Extractul din sâmburi de struguri este un antioxidant foarte puternic și eficient datorită substanțelor active pe care le conține, proantocianidinele oligomerice, care sunt considerate chiar mai puternice decât vitaminele C și E.
Extractul din sâmburi de struguri protejează sistemul cardiovascular, combate radicalii liberi, încetinește procesul de îmbătrânire, întărește sistemul imunitar și reduce creșterea tumorilor maligne cu până la 67%.
3. Semințele de in
Datorită conținutului lor bogat de lignani, semințele de in sunt incluse și ele pe lista posibililor remedii având acțiune anticancerigenă.
S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni.

Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor cancerigene, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.
În plus, semințele de in sunt o sursă semnificativă de acid alfa-linoleic, care este un tip de acid gras esențial omega 3 care acționează în mod eficient contra apariției cancerului și a altor boli cronice.
Semințele de in sunt cea mai bogată sursă vegetală de omega-3, un antioxidant cunoscut pentru efectele benefice asupra inimii, sistemului osos şi tensiunii arteriale. Datorită acestor beneficii, semințele de in constituie o alternativă excelentă la uleiul de pește și carnea de somon. În plus, semințele de in mai au şi avantajul că asigură un aport important de fibre, vitamine (în special, cele din complexul B) şi de minerale.
4. Sâmburii de caise
După ani de cercetări, biochimistul Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o nouă vitamină pe care a denumit-o B17 – cunoscută şi sub numele de amigdalină. Caisele conțin o cantitate importantă de vitamina B17, a cărei acțiune în corp are un efect anticancerigen. Această vitamină este foarte bună atât pentru a preveni cu succes cancerul, dar este recomandată și pacienților care din păcate, se confruntă cu această boală.
Sâmburii de caise au fost folosiți încă din timpuri străvechi ca remediu, fiind considerați un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronșita sau tusea cronică. Sâmburii de caise sunt folosiți pentru stimularea imunității, pentru vindecarea afecțiunilor respiratorii sau ale stomacului, precum și în tratamentul cancerului de sân, cancerului pulmonar, cancerului de colon, problemelor de memorie (boala Alzheimer) și litiazei biliară.
Ca mod de administrare, adulții pot consuma 5-10 sâmburi pe zi, iar copiii până la 6 ani1-2 sâmburi pe zi. Ca și în cazul semințelor de măr, se recomandă îndrumarea unui medic fitoterapeut competent.
Recomandări:
Consumul regulat al acestor semințe prezentate în articol este recomandat ca metodă de prevenire sau ca o completare la tratamentul acestei boli.
De asemenea, în toate cazurile, fie care prevenție, fie ca tratament, semințele trebuie să fie luate sub supraveghere medicală și în cantități minime, deoarece unele dintre acestea pot avea efecte negative dacă sunt consumate în mod excesiv.
Sursa: ayurvedic-medica.ro

Niciun comentariu

Nu ratați!