Cele mai bune tipuri de ceai pentru durerea de rinichi

0

Durerile de rinichi pot fi foarte chinuitoare, afectand activitatile zilnice si chiar calitatea vietii daca se manifesta pe o perioada mai indelungata. In acestea conditii este firesc ca cei care se confrunta cu o astfel de problema sa caute remedii eficiente apeland si la solutiile naturiste. Ceaiul pentru durerea de rinichi este remediul naturist la care se apeleaza cel mai des, iar efectele sunt de cele mai multe ori cele dorite.
Despre ce proprietati trebuie sa aiba un ceai pentru durerea de rinichi, cum actioneaza si in ce afectiuni se recomanda vom vorbi pe parcursul acestui articol, evident oferindu-va si cateva exemple.
Trebuie sa retineti insa ca, oricat de eficient ar fi, niciun ceai pentru durerea de rinichi nu trebuie considerat tratament pentru problemele care cauzeaza acest disconfort ci doar un remediu adjuvant pentru ameliorarea efectelor acestor probleme.
Cand se recomanda consumul de ceai pentru durerea de rinichi?
Bineinteles ca un astfel de remediu este indicat atunci cand va dor rinichi, insa durerea are cauze diferite. In functie de cauze dar si de forma de manifestare se alege ceaiul pentru durerea de rinichi, existand mai multe variante care actioneaza in diferite moduri.
Pacientii care consuma frecvent ceai pentru durerea de rinichi sunt cei cu litiaza renala, afectiune caracterizata de formarea calculilor renali, cunoscuti mai bine sub denumirea de pietre la rinichi. Eliminarea acestor pietre prin urina provoaca durere intensa la nivelul uretrei, care poate radia pana la rinichi.
Infectiile urinare netratate la timp pot avansa pana la rinichi provocand polinevrita, implicit durere. Si in astfel de situatii consumul de ceai pentru durerea de rinichi amelioreaza simptomele neplacute.
O alta afectiune dureroasa este hidronefroza, care costa in inflamarea rinichilor pe fondul acumularii de urina, din diferite cauze. Dureri renale cauzeaza si glomerulonefrita – care este o inflamatie a glomerulilor ce actioneaza ca niste filtre in rinichi – precum si cancerul renal.
Asadar, in tratamentul acestor boli poate fi folosit si ceai pentru durerea de rinichi, insa rolul acestuia este doar unul adjuvant, fara a influenta in mod semnificativ cauzele cu care durerea este asociata.
Ce proprietati trebuie sa aiba un ceai pentru durerea de rinichi?
Asa cum spuneam, alegerea unui ceai pentru durerea de rinichi se face in functie de cauza acestei dureri. Cunoscand cu exactitate mecanismul care declanseaza durerea poate fi ales ceaiul cu proprietatile potrivite, care sa actioneze asupra cauzelor.
Astfel, in cazul afectiunilor ce determina retentia de urina, este recomandat un ceai pentru durerea de rinichi cu efect diuretic. Acesta faciliteaza eliminarea urinei acumulate in rinichi, reducandu-se astfel inflamatia acestora, implicit durerea asociata. De asemenea, pentru alte cauze de natura inflamatorie, ceaiul pentru durerea de rinichi trebuie sa aiba proprietati antiinflamatorii.
In cazul afectiunilor de natura infectioasa precum infectiile urinare sau hidronefroza, este recomandat ca ceaiul pentru durerea de rinichi sa aiba si efect antiseptic, pentru a actiona impotriva bacteriilor care au cauzat infectia.
Nu in ultimul rand, un ceai pentru durerea de rinichi trebuie sa aiba si proprietati analgezice si relaxante, care ajuta la reducerea intensitatii durerii.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea de rinichi?
Spre a va face mai usoara alegerea unui ceai pentru durerea de rinichi, va prezentam in continuare cele mai cunoscute si cele mai eficiente remedii din aceasta categorie.
1. Ceaiul din cozi de cirese
Obisnuiti-va sa nu mai aruncati vara cozile de la cirese, ci sa le pastrati si sa le lasati la uscat pentru a le pune apoi la infuzat in apa calda si a obtine astfel un ceai pentru durerea de rinichi. Ceaiul din cozi de cirese este cunoscut in primul rand datorita efectului diuretic. Astfel poate fi administrat ca ceai pentru durerea de rinichi in cazurile de litiaza renala, hidronefroza si retentie de apa. De asemenea, datorita efectului diuretic contribuie si la eliminarea bacteriilor prin urina, fiind astfel un remediu eficient si in cazurile de infectii urinare sau polinevrita.
Nu in ultimul rand, ceaiul din cozi de cirese are si un usor efect antiseptic, acesta fiind un alt motiv pentru care poate fi folosit in cazul infectiilor urinare si renale.
2. Ceaiul de macese
Dincolo de a fi un ceai pentru durerea de rinichi foarte eficient, ceaiul de macese contribuie si la prevenirea problemelor renale care genereaza aceste dureri si alte complicatii. Efectele pozitive se datoreaza atat pulpei fructelor de macese, cat si semintelor, care constituie la randul lor o sursa de substante benefice. Astfel, in seminte se gasesc substante cu efect diuretic ce stimuleaza eliminarea urinei si astfel pot ameliora durerea asociata cu litiaza renala sau retentia de urina in rinichi. Totodata, ceaiul de macese este eficient si impotriva infectiilor bacteriene atat in ceea ce priveste combaterea acestora, cat si prevenirea.

De asemenea, datorita efectului diuretic contribuie si la prevenirea litiazei renale, prin eliminarea particulelor de saruri si minerale din care se formeaza pietrele la rinichi.
3. Ceaiul de urzica
Ceaiul de urzica se remarca in mod special datorita proprietatilor diuretice care fac din el un ceai pentru durerea de rinichi folosit in mod frecvent. In acelasi timp, are si efect antiinflamator, contribuind astfel la ameliorarea durerii. Faciliteaza eliminarea pietrelor la rinichi si totodata previne formarea acestora, contribuind si la procesul de detoxifiere a organismului, in care rinichii joaca un rol important.
4. Ceaiul de coada calului
Coada calului este o planta cu multiple beneficii pentru organism iar multe dintre acestea se rasfrang asupra aparatului excretor si a functiilor renale. Prin urmare este un ingredient cum nu se poate mai potrivit pentru a prepara un ceai pentru durerea de rinichi, cu puternic efect diuretic si actiune antiinflamatorie. Asadar, este eficient in ameliorarea durerii asociate cu hidronefroza, contribuind atat la eliminarea urinei acumulate in rinichi, cat si la reducerea inflamatiei cauzate de aceasta. De asemenea, este eficient impotriva durerilor cauzate de litiaza renala si de infectiile urinare, putand fi consumat si in mod preventiv pentru a reduce riscul aparitiei unor astfel de afectiuni.
5. Ceaiul de papadie
Papadia este una din cele mai cunoscute plante medicinale, constituind un remediu naturist pentru o serie de probleme de sanatate. Printre acestea se numara si afectiunile renale care cauzeaza durere. Ne referim in special la infectiile de la nivelul tractului urinar sau al rinichilor, la hidronefroza si la calculii renali formati in rinichi. Ceaiul de papadie este benefic in cazul acestor afectiuni datorita efectului diuretic si antiinflamator. Stimuleaza productia de urina si eliminarea acesteia odata cu bacteriile care provoaca infectii si cu pietrele de mici dimensiuni formate in rinichi. La fel ca celelalte ceaiuri cu efect diuretic, si cel de papadie are un important rol preventiv pe langa cel curativ.
6. Ceaiul de matase de porumb
Mai putin popular in comparatie cu celelalte ceaiuri, ceaiul de matase de porumb este totusi un excelent adjuvant in tratarea afectiunilor renale, contribuind in egala masura si la prevenirea multora dintre ele. Dincolo de proprietatile diuretice si antiinflamatoare despre ale caror beneficii deja am vorbit, ceaiul de matase de porumb contine substante specifice care dizolva pietrele la rinichi, transformandu-le in fragmente de dimensiunea unui fir de nisip, ce nu mai provoaca durere in momentul in care sunt eliminate prin urina. De asemenea, prin dizolvarea si eliminarea calculilor renali se previne blocarea canalelor de la nivelul rinichilor prin care circula urina.
Nu in ultimul rand, ceaiul de matase de porumb regleaza si functia renala, facilitand eliminarea excesului de sodiu si potasiu din organism si prevenind astfel dezechilibrul electrolitic.

Niciun comentariu

Nu ratați!