Cele mai bune 6 ceaiuri pentru vezica urinară

0

Ceaiul se numara printre cele mai cunoscute remedii naturale, avand efecte benefice dovedite pentru o serie de afectiuni. Evident ca exista o multitudine de ceaiuri, fiecare cu proprietatile sale specifice iar dintre acestea, de un interes sporit se bucura ceaiul pentru vezica urinara. Aceasta pentru problemele urinare sunt destul de frecvente iar in multe cazuri ceaiul pentru vezica urinara ajuta mult la ameliorarea simptomelor neplacute si grabirea vindecarii.
Daca sunteti in cautarea unui ceai pentru vezica urinara, puteti gasi in continuare cateva sugestii precum si informatii despre modul in care acestea actioneaza si afectiunile pentru care este recomandat.
Ce afectiuni se ameliorează cu ceai pentru vezica urinara
Cand vine vorba de afectiuni urinare, cele mai frecvente sunt infectiile care apar ca urmare a patrunderi si dezvoltarii bacteriilor in tractul urinar, acestea ajungand deseori pana in vezica. Se estimeaza ca, anual, aproximativ 150 de milioane de persoane din intreaga lume se confrunta cu infectii urinare, care pot aparea la orice varsta. Aceste probleme apar mai des in cazul femeilor, fiind favorizate de structura anatomica specifica a aparatului urinar, cu uretra mai scurta si mai larga, ce permite patrunderea mai usoara a bacteriilor in vezica.
In cele mai multe cazuri, aceste infectii afecteaza tractul urinar inferior alcatuit din uretra si vezica, avand forme usoare dar generand simptome neplacute. Consumul de ceai pentru vezica urinara are scopul de a neutraliza bacteriile care au cauzat infectia si de a opri inmultirea acestora, favorizand astfel vindecarea.
De asemenea, se poate administra ceai pentru vezica urinara si in scop preventiv, pentru a evita aparitia unor astfel de probleme.
Cum stiti ca aveti nevoie de un ceai pentru vezica urinara
Asa cum spuneam, infectiile urinare au in majoritatea cazurilor forme usoare insa nu pot fi trecute cu vederea din cauza simptomelor care genereaza disconfort si chiar pot perturba activitatile zilnice obisnuite. Un simptom caracteristic pentru toate tipurile de infectii urinare este nevoia frecventa de a urina, insotita de eliminarea unei cantitati mici de urina. Uneori, in ciuda nevoii stringente, nu se elimina nicio picatura de urina insa senzatia suparatoare persista.
In timpul urinarii apare usturimea sau senzatia de arsura in uretra, iar un alt simptom evident consta in modificarea aspectului si mirosului urinei. Aceasta devine tulbure si inchisa la culoare avand totodata un miros puternic si neplacut. De asemenea, uneori poate fi observata si prezenta unor picaturi de sange in urina – simptom cunoscut sub denumirea de hematurie.
Nu in ultimul rand, infectiile urinare se pot manifesta si prin durere la nivel pelvian in cazul femeilor si durere in zona rectala in cazul barbatilor.
Sunt simptome specifice formelor usoare de infectii ce afecteaza tractul urinar inferior, iar intensitatea acestora poate fi atenuata consumand ceai pentru vezica urinara. Cu toate ca vorbim de un remediu eficient, administrarea de ceai pentru vezica urinara trebuie sa se faca dupa un consult prealabil la cabinetul unui medic urolog. Acesta este singurul in masura sa stabileasca diagnosticul si tratamentul adecvat, precum si daca este oportun consumul de ceai pentru vezica urinara.
Ce proprietati trebuie sa aiba un ceai pentru vezica urinara
In cazul in care medicul va recomanda sa folositi ceai pentru vezica urinara ca adjuvant, puteti alege varianta preferata tinand insa cont de anumite proprietati, in raport cu afectiunea de care suferiti. Astfel, un ceai pentru vezica urinara trebuie sa imbine cat mai multe dintre urmatoarele calitati:
Efect diuretic – aceasta proprietate face ca ceaiul pentru vezica urinara sa stimuleze producerea de urina, ameliorand astfel dificultatile de urinare si facilitand eliminarea bacteriilor din tractul urinar.
Actiune antimicrobiana – un ceai pentru vezica urinara este bine sa contina si substante cu efect antimicrobian care, odata ajunse in tractul urinar, actioneaza impotriva agentilor patogeni ce au generat infectia, venind astfel in sprijinul sistemului imunitar.
Efect antiinflamator – infectia tractului urinar este insotita si de un proces inflamator caruia i se datoreaza o parte din simptomele specifice precum dificultatile de urinare, nevoia frecventa de a urina sau durerea asociata. Consumul de ceai pentru vezica urinara cu efect antiinflamator contribuie la reducerea inflamatiei, implicit a simptomelor pe care aceasta le genereaza.

Actiune antioxidanta – stresul oxidativ exercitat de radicalii liberi asupra celulelor favorizeaza aparitia unor probleme la nivelul tractului urinar si totodata amplifica simptomele date de infectii. De aceea este de preferat ca un ceai pentru vezica urinara sa aiba si efect antioxidant, prin care actioneaza in mod direct asupra radicalilor liberi neutralizandu-i si impiedicand astfel stresul oxidativ ce modifica structura si functionalitatea celulelor.
Cele mai cunoscute ceaiuri pentru vezica urinara
Exista mai multe ceaiuri care intrunesc una sau mai multe din calitatile enumerate mai sus, fapt pentru care sunt considerate benefice in tratarea afectiunilor specifice tractului urinar. Mai jos puteti afla care sunt acestea.
1. Ceaiul de musetel
Ceaiul de musetel este folosit in mod frecvent pentru tratarea mai multor probleme de sanatate, printre altele fiind considerat si un bun ceai pentru vezica urinara. Acesta are un efect diuretic slab dar se remarca prin proprietatile antiinflamatorii si antimicrobiene. Astfel, consumul de ceai de musetel in cazul infectiilor urinare ajuta la neutralizarea si eliminarea agentilor patogeni din tractul urinar, ameliorand totodata simptomele neplacute prin faptul ca reduce inflamatia.
2. Ceaiul de menta
Efectele benefice ale acestui ceai se datoreaza in mod special continutului de mentol – o substanta cu multiple calitati prezenta in frunzele de menta. Datorita acestei substante putem spune ca este si un bun ceai pentru vezica urinara intrucat mentolul are un puternic efect antibacterian. Acesta este eficient impotriva multor bacterii care provoaca infectii urinare, iar celor pe care nu le poate distruge le slabeste rezistenta la antibiotice, facandu-le astfel mai vulnerabile la tratamentele medicamentoase.
3. Ceaiul verde
Cunoscut mai ales datorita eficientei sale in curele de slabire, acesta poate fi considerat si un ceai pentru vezica urinara datorita continutului de substante cu efect antibacterian si antioxidant. Consumul de ceai verde impiedica fixarea bacteriilor de peretii uretrei sau vezicii, facilitand astfel eliminarea acestora si impiedicand raspandirea infectiei in profunzimea tractului urinar. De asemenea, ceaiul verde amelioreaza si simptomele datorita efectului antiinflamator, iar actiunea substantelor antioxidante previne aparitia complicatiilor.
4. Ceaiul de merisoare
Merisoarele sunt fructe pline de antioxidanti, continand si substante care ataca bacteriile si le impiedica sa se fixeze de tesuturi in interiorul organismului. Din acest motiv sunt recomandate ca remediu naturist si in cazul infectiilor tractului urinar, putand fi consumate ca atare sau sub forma de ceai pentru vezica urinara. Ceaiul este eficient mai ales in prevenirea infectiilor urinare intrucat afecteaza capacitatea bacteriilor de a se fixa in uretra sau vezica impiedicand totodata si inmultirea acestora. Astfel, agentii patogeni care patrund in tractul urinar sunt eliminati cu usurinta odata cu urina.
5. Ceaiul de coada calului
Acesta este cunoscut in mod special datorita proprietatilor sale diuretice, care stimuleaza producerea urinei. Asadar, odata cu cresterea cantitatii de urina si a frecventei urinarilor, vezica si uretra se curata mai eficient, fiind eliminata in mod natural o buna parte din agentii patogeni responsabili de aparitia infectiilor. In acelasi timp, ceaiul de coada calului are si un efect antiinflamator datorita caruia se amelioreaza si intensitatea simptomelor precum durerea, usturimea la urinare sau dificultatea de a urina datorata inflamarii uretrei.
6. Ceaiul de patrunjel
Cunoscut in special ca ingredient culinar, patrunjelul poate fi folosit si ca planta medicinala datorita continutului sau bogat in substante cu efect antioxidant, antimicrobian si diuretic. Prin prisma acestor calitati, din patrunjel se poate prepara un ceai pentru vezica urinara cu efecte garantate. Acesta ajuta la curatarea tractului urinar de bacterii prin efectul diuretic si totodata contribuie la neutralizarea acestor agenti patogeni prin substantele cu efect antimicrobian.
Incheiem cu recomandarea ca ceaiul pentru vezica urinara sa nu fie folosit ca alternativa la tratamentul recomandat de medic, ci ca o terapie complementara care sa ajute organismul sa lupte mai eficient cu infectia si sa raspunda mai bine la tratament. Aceasta pentru ca exista si bacterii puternice care nu sunt afectate in mare masura de efectele ceaiurilor, caz in care prima optiune de tratament este administrarea de antibiotice, care trebuie sa fie prescrise de un medic.

Niciun comentariu

Nu ratați!