Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm slănină – recomandările nutriţioniştilor

0

Slănina, alimentul tradiţional preferat de români, are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Atenţie, trebuie consumată cu moderaţie.
Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm slănină. Nutriţioniştii avertizează că eliminarea slăninei din alimentaţia noastră este o mare greşeală.
De ce să mănânci slănină. Ce spun nutriţioniştii
Nutriţioniştii spun că slănina conține grăsimi esențiale, vitamine și minerale importante pentru organism, cum ar fi vitamina D, vitamina A, vitamina B, seleniu, fosfor și zinc.
„Grăsimile joacă un rol important în funcționarea corectă a sistemului digestiv, susținând motilitatea intestinală și protejând împotriva paraziților, bacteriilor și virusurilor,” spune nutriționista Tatiana Meshteryakova.
Fiind bogată în seleniu, slănina are proprietăți antioxidante, protejând organismul de stres şi boli grave precum cancerul. De asemenea, grăsimile din slănină stimulează secreția bilei, fapt ce contribuie la o digestie eficientă și o mai bună absorbție a nutrienților.
Atenţie, deşi are o mulţime de beneficii pentru sănătate, nutriţioniştii recomandă ca porţiile zilnice să nu depăşească 15-20 de grame. De asemenea, este recomandat să nu mâncăm slănină după ora 18.00.
„Persoanele care au gastrită, colită sau sindrom de colon iritabil trebuie să fie foarte atente la consumul de grăsimi,” avertizează nutriționista.
Slănina nu este bună nici pentru cei care au probleme cu pancreasul sau cu vezica biliară. Copiii nu trebuie să mănânce mai mult de 10 grame de slănină pe săptămână.
Pentru copii, este recomandat să fie consumată ocazional și în cantități reduse, de până la 10 grame pe săptămână.

Niciun comentariu

Nu ratați!